Världens 3 dyraste byggnader

Världens 3 dyraste byggnader

Skyskrapor, superstructures och ofantligt stora byggnader är något nästan var turistort och land världen över bygger för att på så vis locka till sig nya turister och utmärka sig på världskartan. Världen kryllar av så kallade metropoler där den ena superbyggnaden är större, dyrare och lyxigare än den andra. Några av dessa metropoler har några utav världens dyraste byggnader och i nedanstående lista följer världens tre dyraste byggnader, samt var man hittar dem och bilder på hur de ser ut. Så vilka är världens dyraste byggnader?

LÄS MER: 10 billiga platser att bo på i Europa

Här går vi igenom världens 3 dyraste byggnader. Detta kan vara mer spännande restips än att bara ligga och steka på stranden i Mallis på semestern.

Världens dyraste byggnader

Abraj Al Bait, Mekka

Världens dyraste byggnad idag tillhör Saudi Arabien och finns att hitta i självaste Mecca. Abraj Al Bait betyder bokstavligt talat ”Guds torn” och är hela en halv kilometer hög. Byggnaden blickar över staden Mekka och består av flera torn som tillsammans formar ett byggnadskomplex som lockar till sig hajj resenärer världen över.

Byggnaden kostade $15B att bygga och är idag världens dyraste byggnad. Byggnaden byggdes klart 2011 och har nu varit öppet för besök i snart 10 år. Turister kan tyvärr inte besöka Abraj Al Bait då icke-muslimer inte får besöka Mekka—dock besöker miljontals muslimer världen över Abraj Al Bait varje månad och byggnaden innehåller några utav den islamska världens mest exklusiva hotell, för de som önskar göra hajj till Mekka och samtidigt vill besöka världens dyraste byggnad.

Marina Bay Sands, Singapore

Singapore är skyskrapornas hem och som en liten enklav av en större ö så har Singapore gjort oerhört bra för sig rent ekonomiskt samt infrastruktursmässigt.Singapore är idag en av Asiens rikaste, finaste och mest välskötta land. Landet är en resort för allt ifrån stora företag som önskar hitta nya länder att flytta sina företag till som turister som söker till sig nya och spännande semester resorter att besöka.

Har man inte råd med att besöka Singapore kan man naturligtvis alltid ansöka om ett litet kreditlån för att finansiera semesterresan. Att låna pengar till semestern är något många gör idag och fungerar som ett sätt att finansiera drömresan, för att därefter amortera av lånet med några hundralappar var månad (resan känns på så sätt inte lika mycket som den hade gjort om man betalt för hela resan direkt)

Marina Bay Sands är, som namnet antyder, en byggnad längs med sandstranden Marina Bay. Byggnaden i sig är en av världens maffigaste byggnader och med omgivningen på så pass låg höjd så ser byggnaden ut som en oerhört stor och hög superstruktur.

På natten lyses Marina Bay Sands upp och ser ut som något ur en film. Definitivt något värt att besöka om man önskar resa till Asien 2019. Byggnaden kostade $5,5B och och invigdes 2012, bara 7 år sedan.

Cosmopolitan, Las Vegas

Cosmopolitan, Las Vegas

Cosmopolitan i Las Vegas är oerhört svår att missa om man har vägarna förbi i Las Vegas. Byggnaden är hela 184M hög, består av två skyskrapor som tillsammans husar hela 3 027 st hotellrum. Byggnadens totala spelyta när det kommer till slots och casinon är 10,000 kvadratmeter och byggnadskomplexet kostade totalt $3,9B att bygga klart.
Ena tornet heter Boulevard Tower medan den andra heter Chelsea Tower. Båda tillsammans kallas för Cosmopolitan of Las Vegas och är en av de populäraste hotellen att besöka om man har vägarna förbi Las Vegas idag.

Byggnadskomplexet byggdes klart 2010 och genomgick större förändringar 2017-2018. Idag är byggnaden öppen för allmänheten och ser finare ut än den någonsin gjort. Är man sugen på att besöka Las Vegas är Cosmopolitan of Las Vegas definitivt en byggnad att spendera några timmar i.

Cosmopolitan, Las Vegas

Slutsummering – Världens dyraste byggnader

Listan över världens dyraste byggnader ändras nästan vart årtionde—inte minst på grund av världsekonomins utveckling utan även kostnaderna för byggnader som hela tiden ökar i pris. Vill man alltså göra ett besök hos världens dyraste byggnad behöver man bara vänta i några år till så kommer snart en ny byggnad öppna som är öppet för alla och som man snart kommer ha möjligheten att besöka.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024