10 heta vardagsrum trender för 2024

10 heta vardagsrum trender för 2024

Vilka vardagsrum trender gäller 2024? Ankomsten av 2024 får oss att planera för framtiden och tänka på våra designprojekt för nästa år. Ditt vardagsrum i ditt hem är mer än bara en plats att sitta på. Det är en plats där du tillbringar kvalitetstid med vänner och familj, tar lite tid för dig själv och är central i ditt hem. Därför bör detta utrymme kombinera funktionalitet, komfort och stil. Vet du inte var du ska börja? Låt oss ta en titt på några av de bästa vardagsrum trender för 2024.

De allra största trenderna det nya året:

 • Hållbar design
 • Grön växkraft
 • Smart teknik
 • Mixade material

Vardagsrum trender

Hållbar vardagsrumsdesign

En stor vardagsrum trend 2024 är hållbarhet. Hållbarhet ska stå i centrum för allt vi gör, och det gäller även inredning. Välj möbler tillverkade av återvunnet trä eller tyg för att hjälpa miljön. Välj dessutom energibesparande teknik och uppvärmningsalternativ. Stilen behöver inte kompromissas nuförtiden, med många märken som skapar hållbara alternativ som fortfarande ser bra ut.

LÄS MER: 10 största inredningstrender 2024

Smarta möbler

Om du är en teknikälskare, varför inte lägga till lite smart teknik i ditt vardagsrum. Borta är de dagar då tekniken var ful och stack ut. Nu kan smart teknik för ditt hem smälta in i omgivningen. Några av våra favoriter är:

 • Trådlösa laddare inbyggda i soffor
 • den berömda “ram”-TV:n
 • Smart belysning som kan förändra stämningen i ditt vardagsrum på några sekunder.

Ta in naturen

Natur och miljö blir allt populärare 2024, med växter och naturliga element som finns med i många designtrender. Växter ger en färgklick till ett neutralt rum, medan material som trä och stenar känns mer naturliga. Försök att få in solljuset i ditt rum för att skapa ett ljust och luftigt utrymme.

Kan jag ha växter i mindre vardagsrum?

Växter är ett bra sätt att hjälpa kompakta utrymmen att se större ut, eftersom de hjälper till att föra in utomhusutrymmet. Mindre växter utnyttjar utrymmet bättre och tillför lite grönska utan att ta för mycket plats.

Uttalande Väggar

Även om neutrala kan vara inne, och detta kommer att fortsätta under 2024, ger en statement-vägg ett visst intresse till rummet. Gör ett intryck med djärva och livfulla fondväggar. Oavsett om det är en vågad färg, texturerade tapeter eller konstnärliga väggmålningar blir dessa väggar en fokuspunkt i ditt rum. En statement-vägg gör att du kan visa upp din personlighet utan att rummet ser för mycket ut.

Blandade material

Borta är de dagar då dina vardagsrumsmöbler måste matcha perfekt i en tråkig nyans. 2024 handlar om att mixa och matcha material och ytbehandlingar för ett mer varierat och eklektiskt utseende. Använd olika material, tyger och metaller tillsammans för att skapa ett utrymme som är både intressant och bekvämt.

Flexibla sittplatser

Traditionella soffor är bekväma, men inte särskilt mångsidiga. Istället för sålda möbler, varför inte överväga modulära sittmöbler som kan vara mer flexibla efter dina behov. Detta gör att du kan ändra ditt boende baserat på antalet gäster du har eller vad du gör.

Teknikfria zoner

Om du verkligen vill att ditt vardagsrum ska vara ett avkopplande utrymme, överväg att göra det till en teknikfri zon. Samtidigt som tekniken blir allt vanligare i takt med att den tar över vår vardag kan det vara skönt att stänga av då och då. Varför inte överväga att ha ett teknikfritt vardagsrum, utan prylar, smart teknik eller distraktioner. Använd istället detta utrymme för att umgås med din familj, koppla av, läsa en bok eller till och med meditera.

Handla lokalt

Genom att handla lokalt för vardagsrumsinredning kan du stödja ditt lokalsamhälle och hitta några unika föremål. Handgjorda konst- och designföremål kommer att öka i popularitet 2024, så oavsett om du letar efter en skräddarsydd keramikpjäs eller lokala konstverk finns det något där ute för dig.

Varma och jordnära färgpaletter

Om vi tänker på de färger som kommer att vara trendiga i vardagsrum under 2024, omfamna varma och jordnära toner. Vardagsrum ska vara en plats för komfort och avkoppling och dessa nyanser är perfekta för att skapa den atmosfären. Låt dig inspireras av naturen – välj jordnära broar, rik terrakotta och lugnande neutrala färger för att skapa en sammanhållen look. Alternativt, om du letar efter lite färg, är dämpade gröna och ljusblå ett bra ställe att börja.

Multifunktionella förvaringslösningar

Ett sätt att få ditt utrymme att se mer minimalistiskt ut är att skapa några fantastiska multifunktionella förvaringslösningar. Dessa kommer att fortsätta att vara populära under 2024. Att välja ottomaner med förvaring inuti är en bra platsbesparande idé, liksom förvaringskorgar som kan förvaras under möbler.

Slutsummering – vardagsrum trender

Ett nytt år är en bra tid att återuppliva ditt hem. Vardagsrummet är hemmets centrum och den plats där du kommer att tillbringa mest kvalitetstid med din familj – så det förtjänar att uppgraderas! Vi hoppas att några av idéerna på din lista kommer att inspirera dina designval under 2024. Kom ihåg att hållbar design är kärnan i det moderna livet – så välj återvunnet material, handla lokalt och stöd miljön under 2024.

FAQ

Vad är nyckeln till att uppnå ett flexibelt sittarrangemang?

Ett av de bästa sätten att göra dina sittplatser flexibla är att köpa modulära möbler. Denna möbel kan flyttas och möbleras om till ett antal olika layouter. Exempel på detta är sektionssoffor som är mer mångsidiga än en traditionell soffa.

Hur förhindrar jag att djärva statement-väggar blir överväldigande?

Om du har en statement-vägg i en djärv nyans eller mönstrad tapet, håll resten av rummet neutralt så att utrymmet inte ser för rörigt ut. Välj en neutral ton som går i samma ton som statementväggen – kallare eller varmare, för att skapa en harmonisk look.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024