10 bästa netflix serier ni måste se

10 bästa Netflix serier ni måste se

Innehållsförteckning

Sugen på att se en Netflix serie men inte vet vilken? Netflix klamrar sig fast på förstaplatsen över världens mest populära plattformar för streaming av filmer och serier. Sedan man började producera egna serier och filmer så har Netflix verkligen tagit sin plats och är nog här för att stanna. Vi ska här lista dom bästa serierna på Netflix Sverige. Det är alltså en blandning av nytt och gammalt, men allt finns tillgängligt på Netflix idag.

LÄS MER: 10 bästa Astrid Lindgren böcker

Några korta fördelar med Netflix:

 • Ganska låg månadskostnad
 • Egna produktioner av filmer och serier
 • Bra innehåll på svenska
 • Många av historiens mest kända serier finns på Netflix
 • Stabil plattform som sällan krånglar.

10 bästa Netflix serier!

#1 Drive to Survive

Följ med bakom kulisserna på F1-cirkusen! Denna Netflix-produktion har fått en exklusiv tillgång till alla stall inom F1 och vi får följa med var och ett av stallen och höra snacket inför tävlingarna, om hur stallen ser på förarnas prestationer och framtid. Varje säsong släpps först när racingsäsongen är över, för att inga hemligheten ska avslöjas.

Hur många serier finns det på Netflix idag?

Antalet serier ökas på hela tiden på Netflix men i skrivande stund finns det över 1800 serier tillgängliga på plattformen. Här finns det alltså tillräckligt med serier för att du inte ska kunna se allt, utan du behöver välja ut det som passar dig.

#2 Breaking Bad

Klassikern som de flesta har sett och som många älskar. Den här serien handlar om en lärare i USA, som diagnostiserats med obotlig cancer. Han beslutar sig för att bli kriminell, eftersom han inte har något att förlora. I sitt jobb som lärare inom kemi har han lärt sig allt och lite till som behövs för att göra droger.

#3 The Playlist

Netflixproduktion på svenska som handlar om grundandet av Spotify och hur musikbranschen förändrades på mycket kort tid i samband med uppkomsten av streaming och nedladdningar på Piratebay.

#4 La casa del Papel

Följ med på en gastkramande koreansk thriller där vi i det första avsnittet får se hur en grupp tjuvar sätts samman och börjar planera en stor stöt.

#5 The Crown

En serie som knappast behöver någon närmare presentation. The Crown handlar om det brittiska kungahuset och vi får i kronologisk ordning följa med ända från drottning Elizabeths ungdom fram till modern tid och allt det som händer i världen under denna tid. Vi får träffa Winston Churchill, JFK och många fler.

#6 Squid Game

Mycket blodig och brutal serie som får tankarna att snurra. Squid Game handlar om över hundra deltagare som spelar ett typ av spel eller en lek, men där förloraren dör en brutal död.

#7 Bron

Mycket framgångsrik deckarserie som utspelar sig i Köpenhamn och i Malmö. Ett lik hittas precis på gränsen mellan Sverige och Danmark på öresundsbron och gör så att svensk och dansk polis måste samarbeta för att lösa fallet.

#8 Snabba Cash

Svensk serie där vi får en inblick i den kriminella världen men också i finansvärlden och hur det är att försöka driva en startup. Leya är huvudkaraktären och hon jobbar stenhårt med att få sitt nya företag att flyga.

#9 Arnold

Ny serie för 2023. Här följer vi med Arnold Schwarzenegger och får en inblick i hur hans liv ser ut och hur han tog sig från bodybuilder till Hollywoodstjärna och guvernör.

#10 The Staircase

Ett av de mer kända fallen i amerikansk kriminalhistoria. Frågan man ställer sig är: var det en olycka eller ett bestialiskt mord? Du avgör.

FAQ –  Netflix

Vilken är den mest sedda serien på Netflix?

Familjen Bridgerton toppar listan på mest sedda serier på Netflix globalt sett, tätt följd av Stranger Things. Detta stämmer väl överens med titarsiffrorna även i Sverige.

Vad är mest populär på Netflix 2023?

I skrivande stund är The Mother, Chokehold och Chupa som toppar listan över mest streamade serier på Netflix.

Summering – Netflix serier

I den här artikeln har vi listat dom 10 bästa serierna genom alla tider på Netflix. Listan speglar inte tittarsiffror utan är en subjektiv bedömning för att ge dig som läsare lite inspiration till nya serier att titta på. Förhoppningsvis kan du få lite nya förslag som du inte tidigare sett. Hoppas du får en trevlig stund i soffan!

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024