Därför är träklinker bättre än trägolv

Vad är träklinker? Därför är det bättre än trägolv

Innehållsförteckning

Materialet träklinker bara växer i popularitet för  varje år. Inte konstigt med tanke på hur likt det är ett äkta trägolv. Men träklinkers är så mycket mer hållbart än riktigt trä. Idag har tekniken utvecklats på ett sådant sätt, att man inte med blotta ögat kan se om det är träklinker eller ett riktigt trägolv. Förutom den visuella känslan är tillverkningsprocessen så avancerad att träklinkerns struktur är sådan, att man kan köra handen längs golvet och ändå inte veta om det är trä eller träklinkers.

LÄS MER: 5 tips för att inreda litet badrum

Träklinker är klinkerplattor med en realistisk yta, som påminner om trä till sin natur, färg och design. Träimitationer är en växande trend med bättre trycktekniker och det faktum att vi älskar materialet, men vi måste förstå gränserna för naturresurser. Med träplattor kan du ge ditt trägolv alla positiva egenskaper hos kakel; färg stark, hållbar och lätt att underhålla.

Träklinker rum för rum

Ni hittar ursnyggt träklinkers ovan HÄR

Detta klinkersgolv i trä finns i massor av olika nyanser. Från mörkt trä som ek till ljus modern ask. Detta klinkers finns tom. i fiskbensmönster, som trendar stort nu.

LÄS MER: Renovera hållbart med naturliga material

Lyx klinkergolv ovan HÄR

Vardagsrum:

För den som älskar att inreda vardagsrummet, flytta runt möbler och ha ett aktivt socialt liv kan ett klinkergolv i vardagsrummet vara en livräddare. Du riskerar aldrig få solfläckar eller att smutsa ner golvet, som med ett äkta trägolv.

Ni hittar golv ovan HÄR

Detta golvet med fiskbensmönster är bara SÅ snyggt!!

Klinkers ovan finns HÄR

Vem sa att träklinkers måste vara på golvet? Här ovan har man valt att använda klinklet som kakel, snyggt och stilrent!

Hur lägger man träklinker?

Du installerar träklinkers som vilken annat golv som helst. Underlaget ska justeras efter den belastade vikten och om det är ett klinkergolv ska det vara plant och jämnt. Många väljer att installera en värmeslinga under träplattorna så att man har ett plant golv att lägga plattorna på.

Klinkers ovan finns HÄR

Kök:

Fördelen med köket är att du får ett golv som liknar ett traditionellt trägolv, men som har klinkers alla positiva egenskaper vad gäller underhållsvänlighet och hållbarhet. Träklinkergolv är och förblir fräscha länge med enkel rengöring. Vatten och fettstänk från diskho och spis är inget problem för ett klinkergolv.

Klinkers ovan finns HÄR

Träklinker Badrum:

Trägolv och badrum är ingen särskilt lyckad kombination, eftersom vatten förr eller senare tränger in i golvet genom alla skarvar och vattnet skadar golvet. Med rätt installerade träklinker plattor däremot, får du aldrig dessa problem och du kan säkert dra duschen och vattenröret över plattorna.

Vilken färg ska träklinkers ha?

Trägolvet ska vara levande. Även ett träklinker golv ska ha ådring och känsla, men framför allt ska färgen se ut och kännas rätt. Färgen på klinkergolvet är permanent, oavsett din färg, slitage, ton eller ton. Normalt slitage och slarvig eller obefintlig rengöring påverkar inte plattan. Träskivornas yta appliceras maskinellt och det är ett mönster som överförs vid pressning, så att risken för duplicering, skivor med samma tryck eller ålder nästan är obefintlig.

Ni hittar golv ovan HÄR

Golvvärme V.s träklinkers

Det är numer en myt att klinkergolv är kalla golv. Detta är inte helt sant och mycket beror på husets och rummets värme- och ventilationssystem. I ett välisolerat hus är plattorna aldrig kalla, men jämfört med olika golvmaterial kan det att gå barfota kännas lite svalare. Det är därför många vill lägga golvvärme under träskivor. Dels som rumsvärmare, men också för att skapa ett behagligt inomhusklimat som gynnar både huset och de boende.

Mörkt klinkergolv ovan HÄR

Visst ser detta ut som äkta trägolv?

Ni hittar klassisk golv ovan HÄR

Slutsummering

Ja som ni sett är träklinkers som material något hållbart i tiden. Det är lika snyggt (om inte snyggare) som ett tvättäkta trägolv. Men har massa fördelar som inte gamla trägolv har. Det vill säga det är tåligt och slitstarkt och kan tom. läggas in i våtutrymmen. Så funderar ni på trägolv? Think twice och välj träklinkers istället.

 1. Happy Holidays Maria! Hope you have a great Xmas time and a beautiful new year ahead! lots of love and hugs to you!:*

 2. Hi María!!! beautifull post!!!
  Te deseo que pases unas Feliz Navidad en compañía de tus seres queridos y que el año que viene venga cargado de esperanza y buenas noticias para ti.
  Un beso muy muy fuerte!!!
  Juani.

  • Thanks so much your words made my day:) xo

  • Thanks so much dear and Merry Xmas:)

 3. A mi los paneles de madera me parecen muy acogedores.
  Besos…

 4. Great decoration!, i love the fireplace!
  Kisses.

  • Thanks so much Im o happy you liked it:) XO

 5. So clean and wonderful.

 6. Beautiful inspirations! :) I would like to visit Sweden in the future :)

  • AWW thanks so much:) xo

 7. Nice wooden inpiration dear, I like this kind of decor for winter!:) Kisses!:*

  • Thanks so much and Merry Christmas:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024