Vacker julbelysning från lavanille

Vacker Julbelysning från Lavanille

Vi går med stormsteg mot Julen! Det har varit en kall mörk vinter på flera plan än ett i år. Därför är Julen med all omtanke och värme, mer välkomnande än nånsin. Julen är nog så populär också på grund av alla vackra lampor överallt. Det är ju det vi saknar här i Norden om vintrarna. Dock tåls det att tänkas på att man ska inte ha för mycket julbelysning i samma rum. Det kan krocka med alla vanliga lampor och bli för mycket av det goda. Allt handlar om balans när man belyser hemma.

Här får ni 4 bra tips när ni ska belysa hela hemmet i Jul, samt julbelysning från Lavanille.

Använd LED lampor för att spara på elen

Att spara på ström är A och O denna perioden när elräkningen skjuter i höjden! LED belysning är den bästa lösningen då dessa lampor minskar på elen rejält.

Tack vare LED-belysningens framfart har det blivit väldigt enkelt placera ut julbelysning lite varstans i hemmet. Man är inte längre bunden till vägguttag och man slipper också en massa fula sladdar som ligger tvärs över golvet. LED-lampor drivs ofta med batterier och kan enkelt döljas i exempelvis en liten gran eller om slingan hängs upp över spisen, etc.

Håll en röd tråd i Julbelysningen

Med detta sagt menar vi att ni håller er till en viss färgnyans på ljusstakar och jullampor. Detta gör att hemmet ser mer i balans ut. Väljer man tusen olika färger på lampor och lamphållare, ja då ser hemmet mer ut som kaos än ett mysigt Walt Disney hem. Och sätt gärna inte adventsljusstake i samma fönster som adventsstjärna, det blir bara to much.

Låt granen få rätt belysning

Vill du ha en äkta Disney-gran? Med massvis med ljus och färger? Då ska du jobba med belysningen! Nöj dig inte med den klassiska ljusslingan, utan slå på stort och addera mindre LED-ljus också. Ljusslingor som kallas snöflingor ger en häftig effekt när dom hängs upp i granen.

Julbelys på oväntade ställen

Många kör ju samma klassiska julbelysning med att ha stjärna/stake i fönstren. Men till saken är att man kan belysa så många ställen i hemmet. Använd ljusslingor och lägg på lite olika oväntade platser. Ovanför öppna spisen kan ni tex ha en ljusslinga ihop med en grön grangirlang. Sätt några ljusslingor vid dörren i hallen, för ett välkomnande intryck.

Vi tipsar om en bra butik för Julbelysning från Lavanille.se Det är från dem all vacker Julbelysning ovan kommer ifrån. De har vackra adventsljusstakar i trä och massor av moderna adventsstjärnor i olika stilar och format. Lavanille är en mysig inredningsbutik där ni hittar det mesta till hemmet. Framför allt har de det där lilla extra som sätter guldkanten på inredningen hemma. Ni hittar även massa fina julklappstips och varför inte ge bort en lysande julklapp i år?

/Maria

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024