fbpx

10 trender inom inredning höst 2023

(Innehåller adslänkar)

Det är hög tid för trender inredning höst 2023! Sommaren går mot sitt slut och den går alltid lika snabbt. Tyvärr har denna sommar verkligen inte vart bra vädermässigt, menar hela kalla Juli har känts som höst innan det är höst. Min favoritmånad är annars September, förmodligen för att alla turister åkt hem och allt blir lugnare. Det som även är kul med hösten och en ny säsong är alla nya trender som kommer med den.

LÄS MER: 6 hetaste höstsko trenderna hösten 2023

När årstiderna förändras, så gör trenderna inom inredning. Hösten 2023 för med sig en uppsjö av spännande heminredningsstilar som är både snygga och inbjudande. Oavsett om du vill uppdatera ditt bostadsutrymme eller söker inspiration för ett nytt hem, kommer dessa tio inredningstrender säkert att fängsla din fantasi.

Trender höst 2023

1. Biofil design:

Att ta med naturen inomhus är ett dominerande tema i höst. Biofil design är en strategi som stöder människans medfödda koppling till naturen. Denna design omfattar naturliga element, såsom växter, naturmaterial som trä och sten och gott om naturligt ljus. Denna trend syftar till att skapa en lugn och harmonisk livsmiljö som återansluter oss till naturen. Tänk på att lägga till mer frodigt grönt liv i ditt hem genom att välja krukväxter och blommor. Om du är skräp på att ta hand om levande saker, överväga torra blommor för dekoration.

Mer grönt både inne och ute helt enkelt!

SOFFOR REA SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
1049513995
Soffadirekt
949513995
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
1299513995
Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
44956295
Soffadirekt
44956495

Trendig inredning ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

2. Jordnära toner:

Dämpade jordnära färger gör comeback den här säsongen. Jordnära toner inkluderar:

  • Rika bruna
  • Varma terrakottor
  • Salvia gröna

Dessa nyanser är på modet och fyller utrymmen med en känsla av jordning och lugn. Dessa toner fungerar bra med de naturmaterial som vi diskuterade i föregående punkt och matchar perfekt med den varma höstsäsongen.

3. Lyx texturer:

Plyschtyger och överdådiga texturer är viktiga för att lägga till djup och överflöd i dina interiörer. Sammetssoffor, fuskpäls och lyxigt silke accenter är några av de lyxiga detaljer du kan införliva. Dessa texturer ses ofta på exklusiva hotell och lägger till en touch av klass i alla hem. Lyxiga texturer behöver dock inte bryta banken, eftersom du kan hämta några bra fynd online som ser mer ut än de kostar.

Ett annat material som trendar hårt i höst är jute och vi kommer att se jute i både mattor och möbler.

Sammet gör comeback höst 2023!

Lyxiga textilier ovan 1. Sammetssoffa HÄR 2. Gardiner HÄR 3. Grå gardiner HÄR

Jute är super trendigt material!

Trendig jutematta HÄR

4. Inredning med ett statement:

Ett tak behöver inte vara vitt!. Djärvt målade tak trendar nu, samt statement tapeter eller iögonfallande belysningsarmaturer används för att göra ett uttalande och höja den övergripande utformningen av ett rum.

5. Eklektisk fusion:

Omfamna konsten att blanda olika stilar och epoker. Eklektisk fusion kombinerar olika element för att skapa unika och personliga utrymmen. Blanda vintagemöbler med moderna bitar, eller experimentera med kulturella motiv för en eklektisk atmosfär.

6. Hållbar design:

Miljömedvetandet tar fart och hållbar design blir en utbredd trend. Välj möbler tillverkade av återvunnet material, investera i energieffektiva apparater och använd miljövänliga färger och ytbehandlingar. Detta kommer inte bara att hjälpa planeten, men det kan också spara pengar på lång sikt.

Shoppa hållbara möbler!

Hållbara möbler ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR

7. Maximalistisk magi:

Minimalismen kliver åt sidan i höst när maximalismen står i centrum. Omfamna livfulla färger, djärva mönster och ett överflöd av dekorativa element för att skapa visuellt stimulerande och energiska interiörer.

8. Böjda & rundade möbler:

De mjuka och kurviga linjerna av möbler ger en touch av elegans och komfort till ditt hem. Böjda soffor, rundade soffbord och välvda sänggavlar är exempel på denna trend som ger ett graciöst flöde till vilket rum som helst. Matcha gärna med mer kantiga trämöbler, för en perfekt symbios.

Ni hittar möbler ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

9. Personlig konst:

Personlig konst trendar! Gör dina väggar till en duk för din personlighet. Visa upp personliga konstverk, fotografier och minnen för att skapa en gallerivägg som berättar din unika historia. Det kan vara några foton från dina favoritresor eller till och med familjefoton för att göra ditt hem mer personligt.

10. Vintage höst:

Vintage går aldrig ur tiden. I höst, fokusera på vintage dekor och accenter. Leta igenom secondhandbutiker och loppmarknader efter dolda pärlor som ger karaktär och nostalgi till dina vardagsrum. Detta är ett utmärkt sätt att förse ett hem på en budget.

Trendig rundad soffa ovan finns HÄR

Vanliga frågor

1. Är biofila designelement lämpliga för små utrymmen?

Absolut! Biophilic design kan anpassas för alla utrymmen, stora eller små. Överväg att använda hängande växter eller krukväxter på hyllor, eller införliva naturmaterial som trä och sten i din inredning.

2. Hur kan jag omfamna den maximalistiska trenden rätt?

För att undvika att överväldiga ditt utrymme, börja med att introducera djärva mönster och livfulla färger i små doser. Skikta textilier och blanda mönster på ett kontrollerat sätt. Fokusera på att skapa en kurerad samling unika föremål som speglar din personlighet.

3. Är hållbar design dyr att genomföra?

Medan vissa hållbara produkter kan ha en högre initial kostnad, visar de sig ofta vara mer hållbara och kostnadseffektiva på lång sikt. Många miljövänliga alternativ är nu allmänt tillgängliga i olika prisklasser, vilket gör hållbar design tillgänglig för alla.

4. Kan jag kombinera mer än en trend i mitt hem?

Absolut! Faktum är att kombinationen av flera trender kan resultera i ett vackert lager och dynamiskt utrymme. Utöva dock måttlighet för att säkerställa att designen förblir sammanhängande och balanserad.

5. Hur kan jag införa vintage utan att mitt hem ser föråldrat ut?

Nyckeln till att införliva vintageartiklar är att para ihop dem med moderna element. Balans är avgörande; Blanda vintage bitar med moderna möbler och tillbehör för en fräsch och eklektisk look.

Slutsummering – trender inredning höst 2023

När hösten kommer känner de flesta av oss en längtan efter att spendera mer tid inomhus och då handlar det ofta om att man vill göra det mysigt i hemmet. Samtidigt är det viktigt att inte göra hemmet för mörkt och tråkigt, varför färger som svart och grått inte får ta lika stor plats. Ljusare träslag är vanligare och färgerna blått och grönt både lyser upp och ger mer liv till hemmet.

När hösten 2023 utvecklas erbjuder dessa tio interiörtrender ett varierat utbud av alternativ för att förvandla ditt hem. Från den lugnande omfamningen av biofil design till den livliga energin av maximalism, det finns något för alla att skapa ett hem som speglar deras stil och känslor. Så fortsätt, experimentera och fyll dina bostadsutrymmen med de senaste trenderna för den här säsongen.

SOFFOR REA SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
1049513995
Soffadirekt
949513995
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
1299513995
Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
44956295
Soffadirekt
44956495

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis