flera människor med lyfta glas och ett träbord

5 tips för en lyckad trädgårdsfest

Innehållsförteckning

Alla gillar väl att gå på fest! Att anordna själva festen däremot är ett jobb i sig. Oberoende på hur många gäster som som ska komma, måste allt planeras väl. Några frågor att ställa innan festen är. Vilket tema ska trädgårdsfesten ha? Ska det vara maskeradtema med krav på att klä ut sig? Vilken sorts mat ska serveras?

LÄS MER: Därför ska ni ha bygglov för bygga pergola

Här har vi samlat 5 tips att ta till sig om ni ska anordna en trädgårdsfest i höst.

 

1. Gästerna kommer alltid i första hand

Varje bra festplanerare säger alltid att gästernas komfort bör vara högsta prioritet. Om festen till exempel är under dagen, se till att det finns skuggade områden och att ni kan tillhandahålla solskydd vid behov. Om det är på kvällen är citronellaljus och insektsspray ett måste. På kvällen är det även bra att låta gästerna få några filtar vid stolen, ifall det blir kallt ute. Är det istället regn i analkande, se till att ha paraplyer nära till hands.

2. Duka och pynta efter säsong

Det kan vara extra kul att säsongsbasera trädgårdsfesten. Som nu om hösten tex. kan man pynta fint i höstens läckra färger. Sätt upp belysning i träd och buskar för mysiga kvällar. Och pynta bordet med höstigt pynt som tex löv i vackra färger och en ha en stor härlig bukett höstblommor.

Om ni ska ha en trädgårdsfest nu i höst, så kan ni besöka Partyhallen som har alla prylar som behövs för en lyckad fest.

3. Var noga med mat valet

Här kommer gästerna än en gång som nummer ett att tänka på. Fråga innan ni har fest om mån av gästerna inte tål nån speciell mat. Då kan ni enkelt servera några gluten eller laktosfria maträtter som alternativ till huvudrätten. Är några gäster vegetarianer och några köttätare? Se då till att laga rätter som passar båda typer. En buffé kan annars vara en go dé. Då kan man lätt bara ställa ut olika maträtter och gästerna väljer enkelt vad de själva vill ha.

4. Bjud på underhållning

Om man inte vill gå full in och hyra en orkester eller sångare. Se då till att ha nåt kul planerat under festkvällen. Det kan tex. vara spela spel ihop eller varför inte lite kul charader. Quiz är poppis just nu så varför inte ha en musik quiz. Detta kommer garanterat väcka glada dansanta vibbar hos gästerna. Den klassiska “snurra flaskan” är också en kul grej som för tankar tillbaka till den härliga skoltiden.

Se till att överraska gästerna, det är alltid uppskattat.

5. Planera festens inredning

Att inreda trädgårdsfesten så alla kan mingla och lätt ta kontakt är ett superknep. Den klassiska cocktailstilen, där maten ständigt serveras och folk kan se alla är ett bra knep. Inred med vardagsrumkänsla och cocktailområden så att människor blir bekväma med varandra. Om evenemanget är avslappnat nog, är öppna sittplatser rätt väg att gå. Detta ger gästerna möjlighet att sitta i full sol eller skugga och mingla runt.

Lounge stilen är även populär just nu men se till att då ha tillräckligt med stolar för alla att sitta och små hopfällbara bord så gästerna kan ställa ner sin mat lätt. Om din fest är på en gräsmatta, varför inte köra bohemstilen med filtar och kuddar i gräset. Om några gäster är äldre eller har ont, se till han andra lösningar med möbler redo.

en träpergola med vita gardiner och levande ljus

Vi hoppas detta får er att vilja ha ett trädgårdsparty sent in på hösten. Bara för att sommaren är slut betyder inte det att man inte kan fortsätta ha kul på uteplatsen. I bästa fall går det ha fester ute ända in i sen Oktober.

/Maria

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024