(Innehåller Hemtex Ellos & Jotex länkar)

Om sommaren hålls massor av trädgårdsfester i olika format. Jag har dock en försmak för en klassisk trädgårdsfest vi nog alla känner till, nämligen den Engelska tea party in the garden. För mig som är en tvättäkta tenarkoman är detta festernas fest och den får gärna vara i sann Marie Antoinette anda.

LÄS MER: Hetaste inredningsnyheter höst 2020 från bästa butikerna

Vad krävs då för en lyckad tebjudning i trädgården ? Inredningsvis ger här några billiga knep att få till en lyckad trädgårdsfest för hela familjen.

Trädgårdsfest

trädgårdsfest inspiration

KÖPTIPS: vackra billiga dukar perfekt för garden party hittar ni att köpa HÄR

1. Välja duk

Duken på bordet är trädgårdsfestens huvudpunkt och därför det viktigaste momentet. Tänk igenom vad ni vill ha för känsla på te partyt, ska det vara som en Engelsk rosfest eller mer klassiskt avskalat vitt. Personligen kan jag tycka att vitt underlag för dukning är bäst då man kan ta i med mer färg på resten av dukningen.

Är man rädd för spill finns numer fejkade vita vaxdukar som ändå ger ett äkta intryck. Kanonbra framför allt om det år barn med i bilden så de kan spilla med gott samvete.

trädgårdsfest

 

vaxdukar vit

Två riktiga vaxduk budgetkap hittar ni just nu hos Jysk för bara 40 kr metern. De ser verkligen inte ut som de fula vaxdukarna på 70-talet utan ger ett äkta vit-duk-intryck.

after noon tea party

2. Val av blommor

Blommorna är viktigare än själva teet på tea partyt. De står och glänser i centrum på bordet och är därmed i allas blickfång. Är det vit duk som grund är det bara att ösa på med vilka blommor och färger man vill. Hortensia är alltid ett bra val som största blomfång på bordet speciellt den rosa varianten. Blanda gärna lila  och rosa blommor det ger ett vackert färgbalanserat intryck.

LÄS MER: 4 Afternoon tea ställen i Göteborg ni måste besöka 

Har man däremot valt en blommig duk ska man akta sig för att välja för mycket blandade blomster. Det ger annars ett grilligt intryck och vem vill ha fest med intryck av Alice i Underlandet på LSD ?

SOMMAR REA FAVORITER

trädgårdsfest dukning

3. Porslinet på rätt plats

Det är det som är så underbart med trädgårdsfest att man ÄNTLIGEN få ta i med färg på porslinet. Har man en romantisk dukning passar mormorsporslin som man kan fynda lätt på loppis. Vill man ha en blå dukning har Indiska vackert asiatiskt influerat porslin billigt. Att duka med en vacker tekanna är såklart ETT MÅSTE om det är tea party. Försumma heller inte en vacker vas i sällskapet på bordet.

Sedan ska man såklart ha ett äkta kakfat i flera våningar och fyll gärna med macarons i olika färger. Ska ni ha en tårta på tea partyt ha gärna ett tårtfat med fot i någon läcker färg.

KÖPTIPS: Perfekt porslin billigt hittar ni att köpa HÄR

 

tekanna

Tre trevliga after noon tea tekannor till bra priser. Kanna 1. från blomstertorpet.se med rätta blommiga tea party looken kanna 2. är från kaffelunden.se och kanna 3. kommer från Indiska.

trädgårdsfest bjudning

Att smycka bakelser är en briljant ide och gör dukningen så där extra glammig ala Marie Antoinette :)

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

4. Stolar i blandad kompott

På en trädgårdsfest behöver inte alla stolar vara kliniskt lika varandra. Nej satsa ist på att blanda olika stolmodeller för ett roligare mer relax intryck. Det smartaste som finns är ju sk. klappstolar och de finns i alla möjliga färger.

Sedan kommer ju loppisfynd väl till hands, där kan man hitta vackra gamla udda stolar. Blanda stolar i rått gammalt ofärgat trä med mer romantiska i metall.

Blanda efter hjärtat och låt gästerna sedan välja vilken stol de dras till mest :)

klappstolar utemöbler

 

KÖPTIPS: Perfekta utemöbler och stolar för fest hittar ni att köpa HÄR 

stolsdynor trädgård

KÖPTIPS: Massor av super billiga snygga stolsdynor hittar ni HÄR

5. Stolsdynor för tesmak utan träsmak

Finns det något värre än att sitta stilla på en hård obekväm trästol ? Vissa stolar är vackra på ytan men ack så dåliga för rumpa och svansrot. Nej för ett lyckat teparty som ska pågå läänge krävs något bättre.

DÅ kommer härliga mönstrade stolsdynor väl till pass. De är inte bara sittvänliga utan ger ett snyggt intryck vid rätt val av färger.

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar som ser lyxiga och dyra ut

Eftersom tebjudning vid långbord har små stolar krävs även mindre stolsdynor. Sedan behöver man ju inte använda just dynor det går lika bra med prydnadskuddar. Här ovan får ni några budgetkap jag rotat fram ur REA-kistan :)

teparty trädgård

Trädgårdsfest tips

Där har ni några tips för en lyckad trädgårdsfest med after noon tea som tema.

Har ni några knep eller galna minnen från en trädgårdsfest så dela gärna med er :)

TIPSET: har ni vägar förbi Göteborg så gå på Dorsias after noon tea på Söndagar den är bara helt FAB 

LOVE M

SOMMAR REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
1395 SEK3295 SEK
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
3 324,304 749
Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

17 Comments

 1. Tack för dina fina tips! =)
  Vi ska ha lite grillparty här på onsdag, så nu fick jag ju lite fina tips om dukning o så :)

  Du som är bra på att hitta bra billiga alterativ, jag är ute efter en trädgårdsbänk (med rygg) inget avancerat alls för jag ska bara ställa blommor o lyktor på den, tanken är inte att sitta där för det är inget ställe man direkt vill sitta på. Men det är en hörna som behöver lite omtanke snarare.
  Vet du någon bra?
  Jag vet att IKEA haft en som hette Mälarö, men nu har de bara bord o stolar kvar och inte nån bänk tyvärr… Den var annars perfekt och jag tror den kostade typ 500 kr.

  Ha en fortsatt fin måndag!
  Kram Anna

 2. Thanks for these helpful tips Maria! I’ve never hosted a garden tea party before but now I know what to do. Your picks are so cute as well!

  Rowena @ rolala loves

 3. Åh så inspirerad jag blev! jag har en lummig (vildvuxen) trädgård som skulle passa perfekt till ett teparty jag ska göra detta :)

 4. Trädgårdsfest är ju så härliga och får man till en snygg dukning så höjer den det ett snäpp högre. Bra tips på vaxdukarna till ett kanonpris

  Kram Kajsa

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.