Top 6 bästa smartphone modeller 2023

Top 6 bästa smartphone modeller 2023

Innehållsförteckning

Varje år får vi välkomna nya smartphones 2023 från populära märken som Apple, Samsung och Google. Varje år görs nya tekniska framsteg och din smartphone blir verkligen just smartare för varje ny generation.

Det här året är inget undantag. Flera tillverkare har rivstartat 2023 och modellerna som lanserades under hösten 2022 skeppas nu ut i full skala. Men, vilka är egentligen bäst just nu? Vilka är de topp 6 bästa smartphones i butik 2023?

Här är en guide till mobiler som sticker ut från mängden på olika sätt. Vad de har gemensamt är att de är de mest populära bland både köpare och teknikjournalister. Vilken telefonmodell fastnar du för?

Ni hittar telefoner ovan HÄR

iPhone 14 Pro – ännu en ny Iphone eller?

Apples iPhone 14 Pro kan göra det mesta och det med extrem snabbhet med sin urstarka processor som är den snabbaste just nu. Den här mobilen rankas med all rätt som en av de bästa på marknaden.

En annan sak som sticker ut jämfört med konkurrenterna är kamerorna. iPhone 14 Pro har ett system med trippelkamera som erbjuder fantastiska fotomöjligheter för både amatörer och proffs.

Fördelar

Super Retina OLED-skärm

Extremt snabb

Unikt kamerasystem

Nackdelar

Kostar en hel del

Samsung Galaxy S23

Samsungs flaggskepp S23 Ultra är den stora konkurrenten till iPhone 14 Pro. Precis som för Apples modell är styrkan snabbheten och kamerorna. Huvudkameran på 200 Mp är den absolut bästa på marknaden.

Designmässigt finns det få smartphones som slår Galaxy S23. Med sin skärm på 6,1 tum är den hyfsat stor, men designen är ändå så att du kan hålla den med en hand.

Fördelar

Blixtsnabb processor

Batteriet håller länge

Gedigen kvalitet

Nackdelar

Selfie-kameran är mindre bra

Laddar långsamt

Vad är det för skillnad på iPhone, Plus, Pro och Max?

Apples idé med att lansera olika modeller av varje ny version av iPhone kan förvilla. Skillnaderna handlar framför allt om skärmstorlek, batteritid och kamerasystemet. Plus innebär i huvudsak en större skärm. Pro och Pro Max har betydligt fler funktioner.

Google Pixel 7

En prisvärd modell som kan göra det mesta och som fungerar sömlöst med Googles alla tjänster – kan det vara något? Precis så fungerar Google Pixel 7. Det här är en gedigen smartphone som passar de flesta.

Pixel 7 har en 6,3 tums OLED-skärm, baksida i glas med trådlös laddning och en 50 Mp kamera. Dessutom samspelar den alltså med Google på alla sätt och vis. Om det är bra eller dåligt är dock upp till dig att avgöra.

Fördelar

Prisvärd smartphone

Bra prestanda

Ljusstark skärm

Nackdelar

Väger en del

Inget för dig som helst undviker Google

Vilka tillverkare av Android-mobiler finns det?

Förutom Samsung, som är överlägset störst, finns märken som Xiaomi, Oppo, Vivo, Huawei, Motorola och OnePlus.

iPhone 14

Det här är den mer avskalade varianten i iPhone 14-familjen. Det betyder inte att den inte håller måttet. iPhone 14 har till exempel alldeles utmärkta kameror och en ännu bättre batteritid.

iPhone 14 har också en utmärkt prestanda. I tester har den visat sig vara långt snabbare än alla andra Android-mobiler. Sedan skadar det inte att designen är elegant.

Fördelar

Högsta byggkvalitet

Snabb på de flesta uppgifter

Riktigt bra kameror

Nackdelar

Långsam laddning

Samsung Galaxy Z Flip 4

Den fjärde versionen av Samsungs vikbara mobil är onekligen en häftig produkt med en design som är något extra. Den har också två skärmar, en på 6,7 tum och en på 1,8 tum.

Flip 4 bjuder dock på mer än så. Den är till exempel blixtsnabb och den har också en generös batteritid. Dessutom sticker kamerafunktionerna ut. Det här är en smartphone för dig som vill ta bilder på alla tänkbara sätt.

Fördelar

Häftig design

Smarta kamerafunktioner

Bra batteritid

Nackdelar

Något ömtålig

Krävs två händer till mycket

Vad är viktigast när man ska välja en ny smartphone?

Det finns flera frågor du bör ställa dig. Det första valet bör vara om du vill ha en Android-mobil eller en iPhone. Skärmstorlek, batteritid, kamerafunktioner och naturligtvis också priset är andra saker att fundera på.

OnePlus 11

OnePlus 11 är en smartphone i premiumkvalitet till ett pris som är överraskande lågt. Modellen kan mäta sig med Apples och Samsungs toppmodeller samtidigt som den kostar betydligt mindre.

50 Mp-lins, 100% uppladdning på omkring 25 minuter, extrem prestanda och en väl tilltagen skärm på 6,7 tum är vad OnePlus 11 kan bjuda på.

Fördelar

Mycket snabb

Bra kameror

Bra pris

Nackdelar

Inte 100% vattentålig

Inte helt greppvänlig

Sammanfattning smartphone – spaning mot framtiden

Med den här listan på top 6 bästa smartphones 2023 har du en rejäl samling mobiler att titta närmare på. De håller alla mycket hög klass, men de har självklart lite olika karaktärer och egenskaper.

Kom ihåg att det nog inte finns någon modell som passar perfekt till precis alla. Se därför till att jämföra de egenskaper du tycker är viktigast.

Hur ser då tillverkarnas planer ut för nästa år? Det är svårt att sia om framtiden, särskilt när det gäller teknik, men det går att säga några saker.

Samsung, som lanserar nya mobiler på löpande band, kommer av allt att döma att fortsätta lansera vikbara mobiler. Ett rykte säger att tillverkaren är på gång med en vikbar mobil som viks på tre ställen. Apple väntas fortsätta med sina lanseringar under 2023, 2024 och framåt. Det skulle betyda att iPhone 15 släpps hösten 2023 och att iPhone 16 släpps hösten 2024.

En annan spaning är att fler tillverkare börjar göra större avtryck på den svenska marknaden för smartphones. Idag är det Apple och Samsung som är ohotade i toppen, men globalt finns många fler märken.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024