Topp 3 billigaste länder i Europa att bo

Vi vet alla att Sverige är kallt, och många av oss inklusive jag själv ser fram emot att bo någon annanstans som är både varmare och soligare. Så är det dock inte alltid året runt, eftersom Sverige kan vara väldigt trevligt på sommaren.

Men som många svenskar gör är att flytta till ett varmare land under vintern ett utmärkt alternativ. Det är därför jag bestämde mig för att göra en lista över de billigaste platserna att bo i Europa. Tänk på att de flesta av länderna på den här listan alla är soliga och har strandvibbar. Så det är givetvis billigare alternativ, men vädret och levnadsförhållandena är inte lika trevliga.

LÄS MER: 6 LÄNDER DÄR GAME OF THRONES SPELADES IN

Här är nu topp 3 billigaste länder i Europa dit ni ska flytta om ni vill ha bättre väder och billig mat.

Spanien har allt

Spanien är ett av de flesta svenskars favoritresmål. Det är ett mycket stort land som kan tillfredsställa även de mest krävande turisterna. Spanien har allt. Från härliga sandstränder som sträcker sig flera kilometer, till berg täckta av snö, såsom Sierra Nevada. Detta gör det till en av de idealiska platserna att flytta till. Antingen permanent eller under en del av året.

Var ska du bo i Spanien?

Några av de mest fantastiska platserna finns på Spaniens sydkust. Från Marbella till Barcelona och Sevilla. Dessa underbara platser är perfekta om du kan arbeta på distans, eller om du bara tänkt pensionera dig. Du kan också flytta in i en liten hydda i berget. Men om du inte kan spanska skulle jag rekommendera att du bor i de medelstora till stora stadsområden.

Anledningen är att spanjorerna kämpar med engelska, och om du bor på en avlägsen plats kan det vara svårt att starta en konversation med någon. Om du letar efter ett totalt äventyr så kör på. Mitt råd kanske skulle vara att ta några spanskalektioner. Det är inte så svårt som det låter, och det går att lära sig.

Välj Italien för maten

Det finns inget bättre ställe på jorden att äta än Italien. Den har den överlägset bästa maten i något av de europeiska länderna, och, om jag vågar säga det, i världen. Faktum är att en av de mest fantastiska sakerna med Italien är hur god maten är även i små byar, och i de mer enkla restauranger. Det som dock förvånar mig mer än det vackra landskapet är hur hängivna människor är gentemot sin egen kultur. Du kommer att upptäcka att även i en enkel maträtt finns det någon som lagar färsk pasta, samt gör något av den godaste maten du någonsin kommer att smaka.

Var i Italien ska du bo?

Italien, precis som Spanien, har ett brett utbud av ställen att välja mellan. Norden tenderar att vara dyrare, och du kommer att hitta bättre, övergripande, infrastruktur. Om du har en budget att följa är södra Italien rätt plats att gå. Södra Italien är även känd för sina billiga priser, väldigt likt Spanien, förutom de stora städerna. Slutligen kommer jag att nämna Sicilien, som är en fantastisk plats för någon som letar efter en avkopplande tid. Den har ett medelpris, men det är en av de bäst bevarade hemligheterna i Italien.

Portugal och dess kust

Ett av de länder som inte får glömmas är Portugal, känd för att ha en av de vackraste kustlinjerna i hela Europa. Det är också en bra lösning för dem som vill ha lite avkopplande tid för sig själv. Jag skulle verkligen undvika vissa avlägsna områden som kan få dig att känna att du bor för avlägset. Men de stora städerna och stadsområdena runt den erbjuder alla bekvämligheter du någonsin kommer att behöva. Ett annat positivt faktum om Portugal är att de flesta portugiser talar perfekt engelska. Till skillnad från sina grannar är de mycket flytande i engelska och du kan säkert ha det bra på egen hand även i vissa avlägsna områden.

Var ska du bo i Portugal?

Mitt bästa råd skulle vara att välja en av de större städerna, som Porto eller Lissabon. Dessa städer är tillräckligt stora, men inte heller alldeles för stora. Eftersom du enkelt kan välja en plats i utkanten av dessa områden, och ändå vara 20 till 30 minuter från centrum. Att bo i utkanten tenderar också att vara mycket billigare än i centrum. När man jämför priserna med Italien och Spanien så är de ungefär desamma vad gäller boende. Men mat och andra viktiga saker är billigare här.

Alla de här länderna är dessutom några av de mest vackra länder i världen, så väl värda ett besök bara för det :)

/Maria

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 557 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis