Det finns otaliga olika inredningsstilar därute! Kruxet är bara att hitta rätt inredningsstil utan att kopiera andras stil rakt av. Genom åren har jag själv bytt inredningsstil flera gånger. Nu har jag äntligen hittat hem med den stil jag tror jag kommer hålla fast vid. Det tar lång tid att komma fram till sin egen unika inredningsstil och låt det därför ta den tiden.

Idag har vi samlat ihop en lista över 8 populära stilar inom heminredning och bjuder på en mini inredning style-guide. Allt för att NI ska hitta rätt inredning stil i djungeln av stilar. Enjoy!

LÄS MER: 6 HETA INREDNINGSTRENDER VINTER 2021

Inredningsstilar top 8

lantlig inredning

KÖPTIPS: Ursnygg inredning för den klassiska stilen hittar ni att köpa HÄR

1. Lantlig inredning

Den lantlig stilen går ALDRIG ur stil och karakteriseras av rustika teman, vit målat trä, och en eller två accentfärger i tyger och tillbehör. Blommor och kryssmönster är alltid populära i lantlig heminredning. Naturliga material, såsom bomull, smide, trä och keramik förekommer ofta i den här stilen.

Shoppa nyheter

scandinavian decor

2. Skandinavisk inredningsstil

Minimalistisk, ren, enkel. Klassiska vita interiörer med en svart färgklick, och kanske en accentfärg är alla kännetecken för skandinavisk heminredning.

KÖPTIPS: Billig stilren Skandinavisk inredning hittar ni HÄR

modern inredning

3. Modern

Kraftiga, kontrasterande färger, och moderndesigners hör hemma i modern heminredning. Möbler och andra inredningsdetaljer brukar vara mer kul och mindre funktionell – image är allt i det moderna hemmet. Stora affischer och abstrakta former kompletterar looken.

LÄS ÄVEN: 6 sammetsgardiner för lyxiga fönster med wow faktor

retro inredning

4. Retro inredningsstil

Gammalt blir nytt. Ingenting är så het som retro inredning just nu. För att få den äkta retro looken, återanvända och återvinna gamla föremål.

prydnadskuddar

KÖPTIPS: Ursnygg marin och New England inredning finns att köpa HÄR

5. Marina inredningsstilar

Blå nyanser på en ren, vit bakgrund kännetecknar marininredning. Inredningsdetaljer som påminner om havet, exempelvis rep, hjul, och ankare förstarker den nautiska effekt. Tänk frisk havsluft.

organisk inredning

6. Modern organisk inredning

I modern organisk inredning, naturmaterial är det som betyder mest. Trä och sten är viktiga byggstenar, med halm, växter och andra naturliga detaljer som highlights. Organiska kurvor som förekommer i naturen används flitigt, istället för skarpa vinklar och konstgjorda former.

hollywood glam decor

7. Hollywood glam

En överdos av färg och lyx, med en blandning av andra inredningstilar är vanligt i Hollywood glam dekor. Har man en duktig designer kan det funkar ypperligt. Men ibland känns stilen konstgjord och fejkad. Varje detalj utstrålar rikedom i Holywood glam dekor – nevermind att alla kreditkort är maxade :)

art nouveau

8. Art nouveau inredningsstil

Tidig 1900-talets svar på moderna glam dekor. Lyx, klass, kvalitet och elegans är viktigt här, och helst med några värdefulla och äkta antikviteter och inredningsobjekt från exotiska länder.

LÄS MER: 10 lyxiga sammetssoffor till rejält REA-pris just nu

Inredningsstilar special

Vilken är din favorit inredningsstil?
Har vi glömt några populära inredningsstilar?
Kommentera nedan, och LIKE! :)

/J

inredningsvis shop

Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Soffadirekt
4995 SEK
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Nordic Nest
2.749 SEK3.865 SEK
Soffadirekt
79959495
Jotex
999,50 SEK1 999 SEK
Nordic Nest
9 58913 699
Ellos
2 499 SEK
Jotex
5 999
Soffadirekt
24953295
Soffadirekt
44955995
Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

7 Comments

 1. What a dream, I love the clean modern décor!!!

  http:://www.attraction2fashion.com

 2. De två stilarna som prickade in på mig direkt var:
  Hollywood glam
  Modern organsik

  Så fint!

  Kram
  Stoffe

 3. Skandinaviskt, avskalat och lättstädat :-)
  Hörde att retro-stilen är på väg bort och att det nu ska vara färre grejer och smartare förvarningslösningar. Sånt gillar jag!

 4. I think that a forgotten style is the ethnical, for example indian style.

 5. Industri-stilen, den är otroligt populär och borde få plats nr 9 i din guide, tycker jag :-)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.