HEMMAPROJEKT 2024 – 3 FANTASTISKA FÖRVANDLINGAR

Innehållsförteckning

Är SÅ glad att presentera det FÖRSTA härliga hemmet i nya serien “Sveriges bästa Hemmaprojekt 2024″ En annan kul nyhet är att Inredningsvis även finns på Youtube nu och där kommer ni hitta alla härliga hemmaprojekt som sänts in. Det blir som en magisk värld av före/efter projekt att inspireras av. Ni hittar Inredningsvis youtube kanal HÄR Gå gärna in och kommentera och subscribe för att hänga med i allt vi kommer publicera.

LÄS MER: Fixa en snygg uteplats med tak i sommar

NU! till det första hemmet och 3 fantastiska hemmaprojekt före/efter. Hemmet tillhör Mirella Strand som även har IG kontot @mijointerior Här följer hennes och familjens projekt och hon berättar även om varje projekt.

KÖKET FÖRE/EFTER

FAMILJEN BERÄTTAR OM PROJEKTET!

KÖKET OVAN:

De två gamla sovrummen fick bli vårt drömkök.  Vi drömde om ett stort kök och precis som så många andra en köksö. Väggar revs ner och det öppnades upp mot resterande del av våningen.  Köket flyttades från den andra sidan av huset och tack vare källaren hade vi inga problem att dra upp alla nya ledningar och avlopp. 

LÄS MER: Bygga TV bänk snabbt – Så här gör du

GÄSTRUM/KÄLLARE –  FÖRE/EFTER

GÄSTRUMMETS FÖRVANDLING:

Hobbyrummet gick från förråd till tv-rum och gästrum. Ut med alla prylar, riv innertak, innerväggar och bryt upp golv. Bredda dörröppning och sen in med ny el och börja bygga upp allt igen. 

Vi hade kunnat bygga en avgränsande vägg och målat om, men tack vare att vi inte gjorde det lyckades vi få 7 cm extra takhöjd och ännu mer i rumsbredd. 

LÄS MER: Ytterdörrar bäst i test – dessa dörrar gäller

Nu är vi redo för både biokvällar och övernattande gäster!

UTEPLATS FÖRE/EFTER

INTERVJU MED HEMMETS ÄGARE!

Vad fick er att dra igång detta hemmaprojekt? Var det planerat länge eller som ett infall?

 • Hela vårt hus var i behov av en uppgradering och i vårt fall snarare mer en modernisering än y Planlösningen var original från -57 och den fungerade inte riktigt med hur man lever idag. Den nya planlösningen och flytten av köket var planerad redan innan inflyttning, medan mindre detaljer fått växa fram under tiden.

Har ni renoverat förr eller är ni nybörjare?

 • Vi renoverade en lägenhet ihop, men där handlade det om ytskikten. Såhär i efterhand var vi helt klart nybörjare när vi startade detta.

Tack youtube och alla byggforum för hjälpen, det hade aldrig gått annars! 😊

Vad var mest utmanande i detta projekt?

 • Man skulle kunna tro att det var att vi bodde mitt upp i en totalrenovering med en 1,5 åring och ytterligare ett barn på väg… Men jag skulle nog säga att det som utmanat oss mest var att vi köpt ett hus av vass. Alla innerväggar och även taket är byggda av tjocka skivor med vass, så det gick inte att skruva upp någonting på insidan. Utan vi har fått sätta plywood och osb-skivor överallt och sen gips. När vi skulle hänga upp den nya takfläkten i köket fick vi såga upp golvet på ovanvåningen för att bygga en fästanordning.  Detta var helt klart något vi inte hade räknat med, utan vi hade tänkt oss att det skulle räcka med att måla om de gamla väggarna.

Har ni tänkt nåt på hållbart och miljötänk när ni valt material? Om så kanske ni har några tips?

 • Vi har återanvänt en del när vi renoverat, tex byggde vi ett fönster inomhus vid av två gamla billy bokhylla dörrar i glas. Sen har vi egentligen inte så mycket lösa möbler, utan mycket av det vi bygger är platsbyggt och kommer följa med huset sedan om vi flyttar, så nästa ägare kommer inte behöva köpa så mycket möbler.

Gick nåt mindre bra? Och isåfall vad lärde ni er av misstaget?

 • Såklart gick inte allt enligt plan, men det var ingenting som inte gått att åtgärda. Lite små saker som bättre koordinering med elektriker under bygget och så fick vi byta ut en bärande balk som hade för små dimensioner. Skulle nog säga att de flesta misstag har hänt under tidspress och stress, så att planera noggrant eller låta saker ta tid är något jag tar med mig.

Vad är ni mest stolta över med detta hemmaprojekt?

 • Att vi gjort allt själva. Från nästan ingen erfarenhet alls har vi byggt ett helt nytt hus.

Blev det som ni hade tänkt att det skulle bli?

 • Alla projekt vi gjort här hemma har blivit hundra gånger bättre än vi tänk oss. Vi är så nöjda!

Ge 3 tips till alla därute som planerar dra igång en renovering hemma. Från er egen erfarenhet.

 • Våga göra själv. Det värsta som kan hända är att man får göra om, och gör du det själv sparar du in kostnaden för hantverkare som du istället kan lägga på materialen du verkligen vill ha.
 • Våga även välja din stil och det som just du tycker är snyggt. Gör inte som alla andra eller gå på tillfälliga trender om det inte är något du verkligen gillar och har du svårt att veta vad du gillar, ta inspiration från andra.
 • Det absolut viktigaste tipset är att ha kul under tiden för det gör allt så mycket lättare! En renovering är jobbig, det är smutsigt, obekvämt och det är ofta tidskrävande. Så ha roligt under tiden, för vips så sitter ni där och projektet är färdigt att njutas av!

Slutsummering – Årets Hemmaprojekt

Vi tackar familjen för deras fantastiskt fina före/efter projekt. Denna nya serie av Hemmaprojekt 2024 kommer hålla på hela året ut. Vill DU vara med  i “Sveriges bästa Hemmaprojekt”? Då ska du maila in dina projekt före/efter och helst i Mp4 videoformat, då jag lägger upp på Youtube också. Om du inte har videos då kan du mixa ihop bilder före/efter, som en Reel. Jag har fått många som mailat in redan, jag poängterar jag kan tyvärr inte ta med alla. Men vi väljer varsamt ut de projekt som passar bäst.

Visst blev familjens fore/efter hemmaprojekt fina? Ge gärna en liten comment nedan vad du tycker och sprid gärna detta vidare till er släkt och vänner.

LOVE Maria

 

 

 

 

 1. Kajsa skriver:

  Den köks makeover va den SNYGGASTE! du är sån jäkla bra inspo love it! Kajsa

 2. Ina skriver:

  Så snyggt! Imponerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024