fbpx

Textilier tips: 7 sätt att inreda snyggt med tyg

( Innehåller annonslänkar)

Har ni tänkt på hur mycket man egentligen kan använda textilier till? Man kan sy kläder, väskor, kuddar, sofftyg men framför allt kan man försköna väggarna med det. Den trend som växt sig störst på gardinfronten på sista åren är helt klart hotellstilen på tyget. Låt vackra tjocka textilier visa upp sig hela vägen från golv till tak. De långa böljande tygerna ger den lyxiga känslan man annars bara får i en stilfull hotellsvit. Ett rum utan textilier är som en målarduk utan färg.

LÄS MER: Köpa ny soffa – 6 bästa tipsen inför soffköpet

Att ersätta väggar i små utrymmen med textilier är ett väldigt snyggt och smart sätt att använda tyg på. Här får ni 7 textilier tips hur ni kan inreda med tyg i hela hemmet.

Textilier tips

textilier

KÖPTIPS: Billiga snygga textilier till alla rum hittar ni HÄR

 1. Använd textilier som rumsavdelare

Här har man på ett mycket smart vis delat upp två rum med ett väldigt tunt tyg. Det ger ett skirt svävande intryck och lämnar siluetter så att det andra rummet bara anas.

SHOPPING FAVORITER

textilier2

textilier online

Shoppa gardiner

2. Klassisk hotellstil stavas TYG

Vad är det som gör hotellrum så jäkla mysiga ? jo att inredare använt MASSOR av tyg i olika material och ofta gardiner med lager på lager. för att kopiera denna stil sätt upp en gardinskena (låt mannen fixa det )och låt sedan gardinerna gå ändra från taket och ner. Detta trick får vilket fult standardfönster som helst att på ett litet kick osa hotell, glamour och klass.

LÄS MER: 10 billiga sammetsmöbler som ser lyxiga och dyra ut

Våningen ovan är tagen från Frankrike där man verkligen vet både hur man kysser och inreder sexigt :)

textilier3

KÖPTIPS: Perfekta tyger att dela av rummet med hittar ni billigt HÄR

3. Använd textilier istället för väggar

Många som bor i väldigt små lägenheter vet nog hur svårt det kan vara att planera. Här är väl ändå en dröm för den första ettan. Tyger har satts upp på smarta svängda takskenor vilket gör det hela otroligt flexibelt.

När man sover dras textilierna för och på dagen kan man dra bort dem.Supersmart är att de har satt upp två olika tyger vilket gör att fönstret fått en egen avskild gardin. Spana in platt Tv n i det mörka tyget, den ger ännu en illusion av riktig väggkänsla. Summan av kardemumman är känslan av sovrum där det inte finns något och mysfaktor på allra högsta nivå.

Varför kände jag inte till detta i min första etta med sovalkov :(

gardiner

KÖPTIPS: Billiga tyger att dela av rum med i olika vita nyanser hittar ni HÄR

textilier inreda

4. Använd tyg som sänggavel

Ikea är verkligen mästarnas mästare när det kommer till smarta inredningstips för små trånga boenden. Har man tex. som på bilden sängen mitt i rummen kan ett vackert tyg agera sänggavel.

Här har man dessutom avdelat garderoben bakom sängen med resten av rummet med ett tyg. Blir det rörigt i garderoben är det bara att dra för tyget….SMART.

sanggavel

inredningstips

KÖPTIPS: Få stilen med billiga textilier i olika färger som ni kan köpa HÄR

sovrum_romantiskt

5. Tapetsera med textilier

Här har man fått till en riktigt romantisk skir känsla med hjälp av rätt tyger. Fäst vackra gardinstänger längst upp i rummet där du vill ha tyget och låt sedan ditt favorittyg tapetsera väggen. Perfekt för att göra trista väggar mer levande på hemmaplan.

badrumsinredning

6. Gardiner i badrummet

Vem sa att man Måste ha trista badrumsfönster med insynsskydd ? Här används istället vanliga men vattentåliga gardiner till ett vanligt fönster i badrummet. Det går även att använda tunna sidenliknande vita duschdraperier som gardiner.

Om man inte vill visa sig naken för den heta grannen mitt emot, är detta ett perfekt och supersnyggt alternativ :)

textilier design

7. Ge väggarna liv

Här har man valt att “tapetsera” en hel sovrumsvägg med vitt tyg. Som ni ser får väggarna ett nytt liv med hjälp av textilier. En platt målad vägg här hade gjort rummet stereotypt och könlöst. Nu känns rummet snarare som en Asiatisk stilren dröm i vitt.

textilierna
Även utomhus har textilier en makalös effekt på omgivningen.

Textilier tips

Jag hoppas att ni blev inspirerade att inreda med textilier uppåt väggarna därhemma nu :)

Naturligtvis finns det tusen fler sätt att använda tyger på. Det är bara att ta fram symaskinen, sätta igång sy och låt fantasin vara lika gränslöst flödande som tygets användningsområde.

Trolla med textilier!

SHOPPA FAVORITER

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis