Inred ditt hem och extrarum mysigt

Få hotellstilen i sängen på 5 min – Sovrum tips

(Innehåller annonslänkar)

Dags för min egna special om inredning i sovrummet! Idag visar jag nämligen hur ni bäddar sängen i hotellstil OCH på bara FEM min. Jaaa ni hörde rätt det går faktiskt att bädda proffsigt med snabbspolning. Mitt sovrum var med i Leva & bo, som även skrev att jag har sovrummet som alla vill ha. När jag vaknar är det dock långt ifrån en dröm och tro mig INGEN vill ha det haha.

Hur kan man då få ett dröm sovrum innan jobbet mitt i all morgonstress??

LÄS MER: 20 lyxiga sittpuffar i sammet ert hem vill ha

Nu avslöjar jag hur ni på allra enklaste sätt steg för steg kan kopiera min sovrumsstil. Vassegoo här får ni sovrum tips direkt från fröken Inredningsvis egna lilla lya!

Sovrum tips: fixa drömsängen

sovrum inredning

Lyxig sänggavel lik den ovan hos mig hittar ni HÄR

SOVRUMS DRÖMMEN: SÅ här vill de flesta av oss att sovrummet ska se ut när vi går utanför dörren på morgonen. Hotellstilen i sängen och en sovrums inredning i full balans.

sovrum inredning

VERKLIGHETEN: sängen ser ut som tre världskrig och ett ufo har haft drabbning. De snackar hotellstilen men din säng ser snarare ut som HELL-stilen.

Vem fasen orkar bädda avancerat när ungarna vill ha mat, katten jamar utgång och gröten kokar över ?

MISSTRÖSTA INTE: det går nämligen att fuskbädda en stilren hotell säng på ett löjligt enkelt och ej avancerat vis. Men först måste ni inhandla några grejer till sovrummet för att fixa stilen.

Checklist sovrummets inredning

2 st jättestora kuddar att ha allra längst bak mot sänggaveln. Mina kommer från Hm home och är 90 cm x 50 cm

2 st kuddar med vita örngott i vanlig medel storlek.

2 st mindre kuddar ca. 40×40 i en läcker accentfärg som matchar resten av sovrums inredningen.

1 st överkast för dubbelsäng i en neutral färg, jag har ett vitt från Ellos. OCH viktigast är att köpa en stor pälspläd att slänga nonchalant över sängen det sista. Finns jättefina på Hemtex och där köpte jag den på bilden :)

Det går att göra denna stilen utan sänggavel men jag rekommenderar er att fixa en stoppad, det gör HELA hotell känslan.

Lyxiga sänggavel tips

Lyxiga sänggavlar ovan hittar ni att köpa HÄR  HÄR  HÄR och HÄR

sovrum inredning 2

Perfekta sängkläder för lyxigt hotellstil hittar ni billigt HÄR

GÖR SÅ HÄR: börja med att hänga de två täckena och överkastet på sovrumsdörren det underlättar.

Ist för att lägga två täcken bredvid varandra på längden med en irriterande ful glipa i mitten, kan man lägga täckena över sängen på bredden. Detta ger sängen en mer hel och stilren känsla i hela sovrummets inredning.

1. TÄCKEN: Lägg först det ena täcket längst ner på sängen och låt nederkanten hänga lite utanför. Ta sedan det andra täcket och lägg det något omlott på det första täcket. Det översta täcket ska ligga ca hälften över det första täcket som ligger underst.

sovrum inspiration

2. RULLKANTEN: Rulla sedan överkanten på det översta täcket två gånger till det får en bred rullkant. Låt kanten på täcket hänga lite utanför sängen det ger en sån där glammig känsla i slutändan.

LÄS MER: 5 billiga överkast för lyxiga sexiga sovrum

säng

Lyxiga billiga överkast hittar ni till REA-pris HÄR

3. ÖVERKASTET: lägg dit överkastet under den rullade kanten på täcket, justera allt lite om det inte helt passar.

sovrum inredning

Jättebra kuddar för alla sov smaker finns HÄR

4. KUDDARNA: Dags för de härliga kuddarna för utan dem INGET sovrum enligt mig. Detta är det roligaste momentet då förvandlingen blir total efter alla kuddar är på rätt plats.

Lägg dit de två jättestora kuddarna längst bak bredvid varandra. Lägg sedan dit de två mellanstora kuddarna framför de stora. Lägg till sist dit de små kuddarna framför de båda större.

TIPSET: Hugg alltid till alla kuddar och prydnadskuddar lite lätt i mitten för att få den rätta lyxiga stilen

sovrum inspiration

Tack matte för du köpt MIG pälsen att sova på.

Lyxiga prydnadskuddar som mina ovan hittar ni billigt HÄR

5. PÄLSAR: Sist men inte minst lägg dit pälspläden lite nonchalant slängd på ena sidan av sängen. Pälsar gör hela skillnaden i sovrums inredningen enligt mig.

På tal om päls så kan man gärna addera ett gulligt husdjur i sovrummets inredning. Eller snarare min katt Brorsan KRÄVER att få ligga i sängen då han är ju är stjärnan som ska dyrkas…punkt:)

Tipset: Använd en vacker orchide med väl vald kruka som inredningsdetaljer i bakgrunden. Den vackraste inredningsdetaljen i min säng är katten Brorsan men honom får ni dock inte på köpet.

sovrum inreda

Sovrum tips

LÄS MER: 6 lyxiga sammetsgardiner perfekta för sovrummet

VOILA där har ni den snygga hotellstilen på ca. 5 min och vad gör inte en snygg säng ändå för vår sovrum inredning. Nåja det tar lite tid att få in bäddtekniken men snart kommer det gå på bara 5 min jag lovar.

Att bädda proffsigt är som att datea efter att ha varit singel länge, i början går det trögt men sen jäklar går det undan som en dans !

Vad gillar ni min sovrumsmakeover i hotellstil?

 

 

 1. Ja men då ligger nog ja rätt bra till att bädda liknande . ( Kanske du sett under hemma hos mej katergorin ? ) Har oxå en sån gosig filt längst ner som gör att alla tycker sägnen se så inbjudande och go ut. hi hi ja tro nu inte jag bäddar var dag men kanske varannan ha ha men gillar de nya hotellkuddarna grå som ja gjort nyligen som du säger lite längst bak det blir bra =)

  fin fredag o start på helgen till dej o tack för du la till igen på instagram kram ullie

 2. Jättefint ju! :)

 3. Så fint!! :)

 4. Underbar bäddning! Älskar stilen! Är dock ingen sänggavelmänniska men det gör ingen skillnad. Min fråga till dig. Jag har också en massa kuddar men när jag ska lägga mig, slänger jag bara bort dem på golvet. Staplar du dina fint eller har du en plats för dem över natten? För mig är det rock’n’roll varje morgon att ta mig genom kuddregnet från natten innan.

  Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
  Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Kay Boyesen till Le Creuset kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://tinyurl.com/o622tyu

  • Tack :) jag är nyss singel så jag slänger bara över alla kuddar på andra sidan dubbelsängen när jag ska sova haha :) beträffande märken är jag ingen märkesslav alls och det är därför Inredningsvis nisch är Lyx till budgetpris ! LOVE M

 5. wow looks so cozy!

 6. Bästa tipset! tack!!

 7. Så fint :)

 8. Fint!

 9. Love it!!!

 10. Åh vad fint :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024