Så får du ett litet barnrum se större ut

Så får du ett litet barnrum se större ut

Dags för litet barnrum inspo som jag vet många längtat efter! Barnrummet är något som vi ofta ser tillbaka på och tänker på med nostalgi. Det är en plats för att leka och lära sig nya saker. Att inreda ett barnrum kan vara utmanande om det är mindre. Detta beror på att det finns mindre utrymme att leka med, så du måste vara lite mer kreativ. Frukta dock inte – det finns några bra lösningar för att förvandla små barnrum till deras drömmars sovrum.

LÄS MER: Så får du smart förvaring i ditt barnrum

Inspiration till små barnrum

Några av våra bästa tips är:

 • Multifunktionella möbler – Hitta platsbesparande lösningar.
 • Ljusa färger – För att få rummet att se större ut.
 • Använda dagsljus – Se till att rummet är upplyst för att göra det luftigt och inbjudande.
 • Lägga till speglar – För att reflektera ljuset.
 • Rensning – För att minska trängseln i rummet.

Använd multifunktionsmöbler för att spara utrymme

En av de bästa uppfinningarna inom heminredning är platsbesparande möbler. Dessa möbler kan användas för flera ändamål. Det gör att du kan få ut det mesta av utrymmet i ett litet barnrum. De bästa möblerna har dold förvaring för att hjälpa till att städa undan barnens kläder och leksaker. Tänk på våningssängar eller dagbäddar med förvaringslådor under för att hjälpa till att förvara kläder. Utnyttja även rummets höjd – med vägghängda hyllor och hängande förvaringsplatser för leksaker och böcker. Detta sparar utrymme på golvet för möbler som du behöver.

Urgullig sänggavel ovan finns HÄR

Välj ljusa och ljusa nyanser

Mindre rum ser omedelbart större ut om de är ljusa och luftiga. Använd neutrala eller ljusa pastellfärger för att förvandla små barnrum. Dessa nyanser är mer benägna att reflektera det naturliga ljuset utanför. Detta gör att rummet känns mer öppet och ljusare, vilket skapar en illusion av rymd. Överväg en palett av milda blå, mjuka rosa eller mintgröna färger för att framkalla en känsla av lugn. Glöm inte att lägga till färgklickar med livfulla tillbehör för att behålla den lekfulla atmosfären.

Använd det naturliga ljuset i rummet

Även om mörkläggningsgardiner är bra för att få barnen att sova, kan det göra rummet mörkt. Se därför till att du öppnar upp eventuella gardiner under dagen. Detta släpper in det naturliga ljuset i rummet och gör det luftigare. Om du har problem med integriteten eftersom du bor på en trafikerad gata kanske du inte kan göra detta. Ljusa vita gardiner släpper fortfarande in ljuset samtidigt som rummet blir ljusare.

SHOPPA REA FAVORITER

foto thepinkdream.com

Reflektera ljuset med speglar

Ett enkelt knep för att få rummen att se större ut är att lägga till en spegel eller två. Speglar är både praktiska, men de reflekterar också ljuset från rummets fönster. Genom att reflektera ljuset blir rummet både ljusare och ljusare, vilket gör att det känns mer öppet. När du letar efter inspiration till små barnrum ska du leta efter nya, lekfulla speglar för att göra utrymmet roligare. Viktigast av allt, se till att de är ordentligt säkrade för att garantera säkerheten.

Minska röran

Barnrum kan mycket snabbt bli röriga. Låt oss inse det, barn älskar leksaker och böcker och pysselmaterial. Detta kan snabbt bli rörigt. Röran kan få ett litet rum att se ännu mindre ut. Lägg till förvaringslösningar för att hjälpa till att bekämpa detta, t.ex. förvaringskorgar och papperskorgar. Utöver detta bör du uppmuntra regeln “en in, en ut”. När ditt barn får en ny leksak väljer de en egen att donera. Detta håller antalet leksaker stabilt och minskar röran i rummet.

Sänghimmel till barnsäng HÄR

Slutsummering

Gör dig redo att förvandla ditt barns rum till deras drömsovrum. Detta kommer att vara en plats som de värdesätter för alltid. Låt dem ha något att säga till om i designvalen så att de känner sig delaktiga i processen. Även om mindre rum är lite svårare att inreda, finns det några bra idéer ovan för att maximera utrymmet.

FAQs

Kan jag använda mörk färg i ett litet barnrum?

Mörka färger tenderar att få små rum att se ännu mindre ut. Om du vill få rummet att se större ut kan du använda ljusa nyanser på väggarna. Du kan fortfarande använda mörka nyanser i rummet – använd dem bara inte som huvudfärg. Varför inte istället lägga till färgen som kuddar eller accessoarer.

Hur kan jag få ett litet barnrum att se större ut?

Det är viktigt att få ut det mesta av utrymmet i ditt rum. Försök att använda höjden på rummet om du kan. Du kan göra detta genom att använda inbyggd lagring i full höjd. Vägghängda hyllor erbjuder också bra förvaring och tar inte upp plats på golvet. Förvaring under sängen är också ett bra sätt att hitta lite mer utrymme för föremål som inte används så ofta.

SHOPPA REA FAVORITER

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024