Så inreder ni barnrummet perfekt och plotterfritt

Så inreder ni barnrummet perfekt och plotterfritt

Om ni funderar på att inreda barnrum, men är osäker på hur, då har vi de perfekta tipsen för dig. Barnen står för mycket glädje i livet. Då känns det extra viktigt att ge dem det där lilla extra när man inreder deras barnrum. Några frågor bör ställas innan ni sätter igång. Som tex. vilka färger ska barnrummet ha? Vilken stil gillar barnen bäst själva?

För det tycker vi är viktigt, att om barnen är gamla nog låta dem själva vara med och bestämma om inredningen. Det känns så galet att så många föräldrar slaviskt inreder barnrummen för att matcha sin egen kliniska dekor. Menar barnen är barn en gång i livet, så låt dem då ta i med färger och mönster precis som de vill. Tids nog blir de vuxna och då kan de välja vuxen inredning, men låt barnen vara barn här och nu!

LÄS MER: BÄSTA FÖRVARINGSLÖSNINGAR FÖR ERT BARNRUM

Här får ni våra bästa tips hur ni kan inreda barnrummet snyggare och mysigare!

Rätt färg för skapande och bra sömn

Varmare färger anses ge mysighet till ett rum men kan vara lite tråkigt för barn. Att måla rummet i en varm neutral nyans och lägga till färgklickar med sängkläder och textilier är en bra idé för att lysa upp utrymmet. När det kommer till svala toner är blå och gröna nyanser lugnande, samtidigt som de fortfarande är populära bland barn. Det viktigaste med färgval är att ditt barn älskar det – eftersom det kommer att få dem att känna sig bekväma i rummet.

Det finns ett antal färger som är ett utmärkt val för barnrum. Några av våra favoriter är:

 • Soft Blue – Blue är en klassisk nyans som är kopplad till lugn och stabilitet. Den är populär bland både pojkar och flickor och kan kombineras med mörka mysiga nyanser som marinblått eller grått för att skapa ett bekvämt område.
 • Lavendel – En mer feminin lugnande ton är en mjuk lila nyans. Den här nyansen är vacker och påminner oss om blommor i naturen och passar bra ihop med ljusare neutrala eller puderrosa.
 • Soft Yellow – En riktig varm nyans, det här är inte bara en glad nyans utan också en som får rummet att kännas varmt och mysigt. Den perfekta könsneutrala nyansen, gul fungerar med flera olika toner och är perfekt med naturmaterial som trä.
 • Mint Green – Detta är en uppfriskande men ändå lugnande nyans som är extremt lugnande. En mintgrön ton är mycket mindre hård än andra gröna och länkar till naturen.

Tänk på barnens belysningsbehov

En annan del av att skapa ett mysigt rum är att välja belysningen med omsorg. För det första, byt ut starka taklampor mot lampor runt om i rummet eller lägg till en dimmer till dina huvudlampor. Detta gör att du kan välja ljusnivå i rummet. Varför inte prova att spåra belysningen längs nischer eller under möbler för att lägga till omgivande belysning. Ljusslingor är ett bra alternativ för ett glittrigt mysigt utrymme som de flesta barn älskar.

På natten bör rummet vara så mörkt som möjligt för att skapa en bra sovmiljö. Mörkläggningsgardiner eller persienner är ett bra sätt att uppnå detta och de är inte för dyra. Om ditt barn är rädd för mörkret kan du överväga en varm glödande nattlampa för att öka komforten utan att tända ett hårt ljus som håller barnen vakna.

Foto: Jm se

Tänk mjuka material

Mjuka material är både sköna och mysiga. Genom att se till att ditt barns lakan, sängkläder och kuddar är bekväma betyder det att de är mer benägna att vilja koppla av och spendera tid i dem. Om du har trägolv är det perfekt att välja en varm och fluffig matta för att mjuka upp rummet.

Ta in naturen

Det har gjorts massor av olika studier som säger att det hjälper barn att slappna av och är bra för deras välbefinnande att vara i naturen. Att lägga till någon form av natur i ditt barns rum är ett bra sätt att hjälpa dem att få kontakt med utsidan. Lägg till några krukväxter och låt ditt barn hjälpa till att ta hand om dem, eller lägg till några fantastiska foton från naturen för att väcka fantasin.

Att ta med sig när ni ska inreda barnrum

En av de viktigaste sakerna för ett barns utveckling är sömnen. Att skapa en avslappnande och mysig miljö i deras rum är ett bra sätt att hjälpa dem att somna och sova. Från att välja tröstande textilier till lugnande färger och ett fantastiskt tema – det finns många sätt att skapa en mysig miljö för ditt barn.

FAQs

Hur kan du inkludera naturen i ditt barns rum?

Det finns många sätt att föra in aspekter av naturen i barnens rum. Detta kan inkludera:

 • Lägga till krukväxter
 • Inklusive naturmaterial som trä
 • Använda en färgpalett inspirerad av naturen

Vilken typ av säng är idealisk för ett barnrum?

Detta beror på storleken på ditt rum, men du vill få ut det mesta av utrymmet. Det finns många sängalternativ på marknaden som fungerar även med andra användningsområden. Det kan till exempel vara en med en utdragbar madrass, så att de har en plats för sina vänner att sova över om de sover över, eller en våningssäng med skrivbord eller förvaring under.

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024