Resa till barcelona - 5 saker ni måste göra

Resa till Barcelona – 5 saker ni måste göra

Innehållsförteckning

Sugna på en resa till Resa till Barcelona? I detta inlägg går vi igenom 5 saker ni bara måste göra om ni ska resa till vackra Barcelona. Den Spanska storstaden Barcelona, är helt klart den vackraste staden på den Spanska kusten. Det är omöjligt att besöka alla stadens sevärdheter, klubbar och museer på en enda resa, och det är därför du vill återvända hit om och om igen. För dem som ska besöka Spaniens kulturhuvudstad finns här de fem mest intressanta och vackraste platserna att se i Barcelona.

LÄS MER: Detta ska ni tänka på när ni köper hus i Spanien

Kataloniens huvudstad (Spaniens autonoma provins) nås oftast av turister från flygplatsen El Prat. Stadens centrum ligger cirka 18 kilometer från den andra internationella terminalen. Tiden på vägen kan spenderas med att satsa gratis free spins vid registrering utan insättning, men redan vid ingången är det värt att bryta sig loss från denna aktivitet – panoramat som öppnar sig är inte mindre spektakulärt än arkitekturen i den unika mångkulturella regionen.

Resa till Barcelona tips

1. Park Guell

Arkitekten Gaudi är en ikon i hela Spanien, men i Katalonien är han bokstavligen dyrkad. Varje turistresa innehåller platser som det kreativa geniet har designat eller kurerat. Men om jag ska nämna den plats där skaparens stil känns tydligast är det den övre Güellparken. Symbiosen mellan det öppna naturlandskapet och de arkitektoniska objekten är slående – det finns pelare med kullar som kröner dem, flytande trappor och udda “pepparkaksbyggnader”. I mitten av parken ligger Antoni Gaudis husmuseum.

Ett besök i parken bör ta en hel dag. Alla föremålen ber inte bara om att bli fotograferade, utan kräver att bli fotograferade från alla håll och kanter. De fantasifulla husen som är dekorerade med mosaik, torn, balkonger och skorstenar är omisskännliga. Innan du går ut längst ner i huvudtrappan måste du se mosaik-salamandern, en symbol för arkitekten själv, som är ett måste. Katalanerna försäkrar att den uppfyller önskningar om man frågar artigt.

2.     Basílica de la Sagrada Família

Sagrada Família, eller Sagrada Família, är Barcelonas främsta turistattraktion och är ett verk av den store Gaudí. Det är en blandning av epoker och stilar som kan beundras för evigt. Den nyckfulla sammanflätningen av former och bilder av mystiska varelser, i kombination med konstruktionens enorma omfattning, får den mest sofistikerade fantasin att häpna. För att få full effekt måste du ta en guidad tur – under de 150 år som byggnaden har byggts har varje hörn av platsen en rolig eller mystisk historia att berätta för guiden.

Katedralen kallas inte för en byggarbetsplats av en slump. Webbplatsen är fortfarande under arbete. Gaudi föreskrev i sitt testamente att endast en typ av sten skulle användas, vilket är svårare att utvinna än själva byggprocessen. Den lokala förvaltningen har också lämnat beslutet att bygga byggnaden enbart med hjälp av donationer oförändrat, vilket också komplicerar processen. Det är dock den ständiga byggnationen som ger basilikan dess extra charm.

3.     Guldfiskskulptur/Peix de Frank Gehry

Ett modernt konstobjekt som byggdes för de olympiska spelen i Barcelona har redan blivit en inofficiell symbol för staden. Den är synlig på långt håll, de glittrande skalorna på den trettio meter långa skulpturen, som är vävd av gyllene tråd och glittrar i solen, är bokstavligen bländande. Föremålet tornar upp sig över kusten. Det är omgivet av moderna köpcentrum och nöjesställen. Till höger om den berömda skyskrapan Hotel Art ligger ett annat turistmecka, det stora kasinot i Barcelona.

Gömd mellan Fish och Skyscraper finns ett annat Frank Gehry-inspirerat konstverk. Den bräckliga geometrin, som författaren kallar skulpturen på byggnadens tak, är en boll som är på väg att rulla från sin plats. Den bästa vinkeln för bilden är lite längre in i parken. Här fångas fisken, skyskrapan och den fantastiska Medelhavshimlen.

4. De gotiska kvarteren

Det arkitektoniska monumentet är det enda stället i världen där medeltida föremål har bevarats så väl. De byggnader som kan ses idag är från 1300-talet – sedan dess har kvarteret inte renoverats, vilket gör att de dystra och ståtliga medeltida byggnaderna har bevarats i sin ursprungliga form. Stadsfullmäktige är mycket noga med att se till att byggnaderna inte skadas eller renoveras, utan bara bevaras i sitt skick. Gatorna är som en scen för en historisk film, och det är oerhört påfrestande att veta att det inte är en nyinspelning. Den är värd att hitta och se:

 • Biskopspalatset i barockstil;
 • Skulpturgruppen till minne av den romerska bosättningen Barcino;
 • Det stora kungliga palatset;
 • Centrala Plaza de Catalunya;
 • Historiska museet i Barcelona.

Bland de moderna anläggningarna är Oceanarium värt ett besök och anses vara en av de största i Europa.

5. La Rambla

Ska ni resa till Barcelona är detta ett måste! La Rambla är Barcelonas huvudgata för en rituell promenad. Denna gata förbinder de gotiska kvarteren med den mer moderna delen av staden.

Det är Barcelonas officiella ansikte. Den sträcker sig från det centrala torget till Columbusmonumentet. Färgglada små hus, bänkar och skuggiga hörn varvas med många affärer i detta gågataområde. På helgerna finns det en livlig gatuhandel, som ibland försöker förvandlas till en karneval.

Det finns fem olika områden längs gatan, och det är omöjligt att blanda ihop blomster- och shoppingområdena.

När du promenerar runt på La Rambla får du inte missa den stämningsfulla matmarknaden Boquería. Denna hundraåriga marknad har några av de bästa produkterna i staden. Här köper både lokalbefolkningen och kockar från kända restauranger dem. De finaste frukterna och grönsakerna, ostarna, jamón, delikatesserna och de färskaste skaldjuren – det är inte hela listan över vad som säljs i Boquerias stånd varje dag.

För att återvända till Barcelona måste man enligt legenderna dricka ur den närliggande Canaletes-fontänen, men även guiderna säger att man inte ska göra det av hälsoskäl. Det kan dock räcka med en köpt flaska från kylskåpet i ett av båsen.

Slutsats

Det finns många andra sevärdheter i Barcelona som inte kommer att lämna dig oberörd, men i den här artikeln har vi sammanställt våra favoritplatser.

Om du inte har så mycket tid på dig att besöka Barcelona bör du definitivt ta med ovanstående sevärdheter på din lista.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024