5 pannacotta recept med jul twist

5 pannacotta recept med Jul twist

Vem älskar inte pannacotta? Finns det då något bättre än en pannacotta med en jul twist att servera nu när julen snart är här. Om någon fortfarande är hungrig efter julbordet blir det en perfekt efterrätt. Det går även lätt att förvandla en vanlig pannacotta till en mer Julig variant. I detta inlägg jag vi letat fram 5 riktigt bra Jul pannacotta recept, väl värda att testa på julbordet i år.

Grundrecept

Det första du behöver för att skapa en jul pannacotta är en pannacotta. Här är ingredienserna som du kommer att behöva:

 • Gelatinblad
 • Vispgrädde
 • Strösocker
 • Vaniljsocker

LÄS MER: Största Jul trender 2023 – så ska ni pynta

Har du fått till en fin pannacotta? Perfekt. Då är det bara att läsa vidare så ska vi gå igenom 5 olika sätt för hur du kan göra din pannacotta 100% mer julig!

1. Polkagrispannacotta

Polkagris och pannacotta – finns det en bättre kombo? Att förvandla din pannacotta till en polkagrispannacotta är faktiskt väldigt enkelt. Krossa polkagris i en mortel och strö över pannacottan innan servering. Om du vill går det också bra att röra ner krossad polkagris i pannacottan innan den stelnar.

2. Pepparkakspannacotta

En annan otrolig kombination! För att göra den här pannacottan behöver du filmjölk med pepparkakssmak. Rör ner filen när grädden har kokat upp men innan den har svalnat. Det går också bra att röra ner lite malen kanel och ingefära för att göra pannacottan ännu mer julig.

3. Saffranspannacotta

Gillar du lussebullar? Om svaret är nej är det bara att gå vidare till nästa recept. Om svaret är ja är det bara att fortsätta läsa!

För att göra en god saffranspannacotta behöver du mandlar, honung och självklart saffran. Rör ner saffran i pannacottan när grädden har kokat upp. Hacka och rosta mandlarna. Låt de värmas upp med honung i en stekpanna. Fördela de sedan över pannacottan.

Följde du våra instruktioner? Då har du nu en riktigt fin saffranspannacotta!

Foto: goodhousekeeping.com

4. Clementinpannacotta

Varför förknippas clementiner med jul? Vi har inte den blekaste aning men nu är det så och därför ska vi lära dig hur man gör en clementinpannacotta!

Börja med att riva det yttersta skalet på clementinen. Sen vill du pressa ut saften. Gör pannacottan som vanligt men medan grädden och sockret kokar upp rör du ner skalen och saften. Så enkelt är det att göra en clementinpannacotta. Servera gärna med mörk choklad för att göra den ännu godare.

5. Skumtomtepannacotta

Är skumtomtar julens bästa godis? Det vågar vi inte svara på men vi kan absolut erkänna att det är riktigt gott. Hur skulle då en skumtomtepannacotta smaka? Det ska vi snart ta reda på!

Börja med att klippa eller skära skumtomtarna i små delar. Medan grädden och sockret kokar upp rör du ner godiset så att det smälter. Fortsätt koka/sjuda tills godiset är helt smält. Vid servering, stoppa i en extra skumtomte för den goda smakens skull.

Foto: delicious.com.au

Vanliga frågor

Kan jag göra jul pannacottan dagen innan?

Jul pannacotta är en perfekt efterrätt eftersom du kan göra den dagen innan och låta den stå i kylen innan servering. Julen är redan stressig nog, med en pannacotta blir det en sak mindre att stressa upp dig över.

Kan jag göra laktosfri jul pannacotta?

Det går jättebra att göra din jul pannacotta laktosfri! Använd bara laktosfri grädde istället.

Hur lång tid tar det att göra en jul pannacotta?

Det beror på hur duktig du är. Ett mer seriöst svar är att det tar flera timmar. Majoriteten av tiden är dock när pannacottan stelnar i kylen. Räkna med att det kommer ta dig ungefär en timme av aktivt arbete.

Slutord – pannacotta recept

Är julpannacottan den perfekt efterrätten att servera? Det tycker vi absolut! Det stora fördelen är att det finns oändligt med möjligheter för dig som vill vara kreativ. Saffran, kanel, skumtomtar eller clementiner. Oändligt med variation gör att alla kan hitta något som de gillar!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024