10 tips för ett mysigt sovrum snabbt

(Innehåller annonslänkar)

Alla som har ett litet sovrum räck upp en hand? Grejen är att bostäder allmänt blir allt mindre. I Stockholm har begreppet compact living blivit lika vanligt som morgonkaffet. Har man bott stort tidigare men är tvungen downsizea, ja då kan chocken bli stor. Speciellt om man är van vid stor dubbelsäng men får nu tampas med ett litet sovrum med mindre säng. Så bara för att sovrummet är litet behöver det vara trist och oglammigt för det? I detta inlägget kommer vi gå igenom hur man höjer mysfaktorn i både små och stora sovrum!

LÄS MER: Så får ni ett lyxigt sovrum billigt

Här får ni några enkla snabba tips hur ni får ett mysigt sovrum i sann Hollywood anda.

Mysigt sovrum tips

Ursnygg lite fåtölj ovan finns HÄR

Cremevit fåtölj ovan finns HÄR

Fåtölj ovan finns HÄR

Ha en liten statement fåtölj

Att ha en mysig fåtölj ger rummet en ombonad känsla direkt. Placera fåtöljen i ett hörn i sovrummet och ha en litet bord och en lampa vid sidan av stolen.

Etanolspis ovan finns HÄR

Sätt upp en mysig väggspis etanol

Få saker ger myskänsla så mycket som en öppen brasa kan göra. Tyvärr kan man inte ha äkta öppen spis i många hem, speciellt lägenheter. Då är en fejkspis som brinner på etanol perfekt.

Bord ovan finns HÄR

Lyxiga sängbord – för små sovrum

Småborden ovan passar perfekt för små sovrum med lite space. De ger ett lyxigt luftigt intryck vid sängen men har ändå bra plats på bordsskivan. Matcha med sammet och lyxfaktorn är total.

Sänggavel ovan finns HÄR

Sänggavel ovan HÄR

Sänggavel ovan finns HÄR

Sänggaveln i trä ovan är ett smart val för små sovrum, då den har hyllor.

Inget sovrum är komplett utan en lyxig sänggavel. Ovan har vi letat fram några sänggavlar som garanterat ökar mysfaktorn i ert sovrum.

Mattor ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Mysig matta

Även om sovrummet är litet, så är att välja en stor ljus matta ett smart val. Ofta är golv i lägenheter fula och gula i trät. Dölj dem genom att lägga in en stor ljus fräsch matta, det ger rummet ett direkt förstorande och lyxigt intryck. Låt mattan gå under sängen och en bit utanför, det ger lyxig hotellkänsla.

 

Här ovan ser ni mitt eget sovrum. Jag har inrett i olika ljusa nyanser av beige, grått och vitt. Väggar och lampor har jag också ljusa då detta ger ett förstorande intryck. Jag är jättenöjd och sovrummet känns som Hollywood varje gång jag går in nu.

Dubbel breda gardiner HÄR

Ni hittar mörkgrå gardiner HÄR

Överkast ovan HÄR

Rätt ombonade textilier

Även när det kommer till textilier, så rekommenderar jag att satsa på ljusa färger. Det ger ett lätt och luftigt intryck i rummet. Satsa på mörkläggande vita gardiner så får ni ljust på dagen och mörkt på natten. Ljusa överkast i glansiga material ger ett förstorande intryck. Jag tipsar om sammetsöverkastet ovan från mitt eget sovrum med ljuvligt lyxigt skimmer.

Klädförvaring ovan hittar ni HÄR

Glöm Garderoben

I ett litet sovrum kan stora klumpiga garderober och skåp vara ett osmart drag att ha. Nej tänk istället lätt klädförvaring som är flyttbar. Ovan ser ni några smarta val av klädförvaring som ersättning för klumpiga skåp.

Lampor perfekt för litet sovrum ovan finns HÄR

Trolla med belysning

INGET kan förstora ett litet hem så snabbt som rätt belysning kan göra. Att placera lampor i mörka hörn gör att rummet genast upplevs dubbelt så stort än det är. Belys tavlor och gardiner för en lyxig dramatisk effekt. Ha sk. uplights som lyser uppåt, detta ger intryck av ett högre rum.

Ovan tipsar jag om lampor som passar bra i små sovrum. Välj gärna små vägglampor med vridbar arm för jättesmå sovrum.

3 snabba för ett större sovrum

  1. Håll färgerna ljusa

  2. Fokusera på belysningen

  3. Ha öppen klädförvaring

Slutsummering – Mysigt sovrum

Jag är SÅ nöjd med mitt sovrum i ljusa färger just nu. Jag hoppas att ni tar till er några av dessa tips hur ni får ett mysigt sovrum, oavsett storlek. Det går som ni ser i detta inlägg att få sovrummet lyxigt och mysigt billigt utan krångel. Denna veckan har jag som sagt compact living special så stay tuned för snart kommer fler förstorande tips för små hem.

Det är inte storleken som räknas, det är mysfaktorn!

REA PÅ SOFFOR

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
949513995
Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
44955895
Soffadirekt
44956495
Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
39954495
Soffadirekt
34954495
Soffadirekt
37954295

 

 

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 1,9K visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis