Välj rätt kreditkort med bonus

Välj rätt kreditkort med bonus

För många klingar ordet kreditkort negativt! Man förknippar det ofta med folk som inte kan betala och program som lyxfällan. Men det inte alla vet är att om man väljer rätt kreditkort med bonus, då kan man faktiskt tjäna pengar.

Det finns mycket felinformation när det gäller hur kreditkort fungerar och hur du kan använda dem. Kreditkortsföretag får i princip en avgift varje gång du använde korten. Det är därför i deras bästa intresse att få kunder att använda deras kort så mycket som bara går. Det är också därför kreditkortsbolagen erbjuder olika fördelar för sina kunder.

LÄS MER: Så tjänar du pengar på ekonomikrisen

Det finns alltså många fördelar med att använda kreditkort. Det vill säga om man kan kontrollera sitt köpbehov. Räntan kommer tex aldrig höjas så länge du har de pengar kvar som du spenderar av ditt saldo. Det finns en annan fördel, som kanske inte verkar så uppenbar. Ditt kreditkortsaldo debiteras en månad i förväg.

Så i huvudsak försenar du kostnaderna för denna månad till nästa. Detta kan bli en fördel OM du kan hantera dina pengar rätt. Planera inköp och skippa oplanerade impulsköp. Du bör istället använda ett kreditkort på samma sätt som ett bankkort. Används kreditkortet som ett vanligt bankkort med väl planerade köp, då kan ni få fördelar och pengar tillbaka (cashback)

4 kreditkort med bonus

Foto: httpalfaneon.se

Bensinkort

Med bensinkort betalar du inte mer än du behöver varje gång du tankar. Bensinkort ger pengar tillbaka varje gång du tankar bensin på de bensinstationer kortet är kopplat till.

Cashback kort

Med ett cashback kort kan du helt enkelt handla som du vanligtvis gör och i samband med all din shopping får du pengar tillbaka i samband med köpen. Med tiden kan man samla på sig tillräckligt med pengar för att få en rejäl slant tillbaka att göra nåt kul för.

Det finns även cashback kreditkort där man får tillbaka bonus på köpen man gör i de speciella butiker korten är kopplade till.

Matkort

Ett matkort är vanligtvis ett kreditkort som utfärdas av eller i samarbete med en viss matbutik. När du sen handlar mat samlar du bonus på varje köp, som sedan kan användas till nya matköp.

Resekort

Ett resekort, eller semesterkort, är en typ av kreditkort med speciella reseförmåner. Exempel på sådana reseförmåner kan vara bland annat reseförsäkring på köpet när du betalar för resan med ditt kreditkort, billigare uttag i utlandet. Man samlar vanligtvis poäng vid varje inköp som görs med kortet.

Slutsummering – kreditkort med bonus

Företag tenderar ofta att erbjuda belöningar till kunder som använder kreditkorten ofta. Det är här de bra sakerna kommer in. Eftersom de tar ut en avgift varje gång du använder kort, så finns det några fantastiska belöningar där ute för bokstavligen ingen kostnad alls. Så länge du använd kreditkortet som din betalningsmetod. Dessa fördelar inkluderar inlösbara bomuspoäng, flygbonus när det finns partnerskap med flygbolag. Det bästa av allt är alla är cashback, dvs pengar tillbaka på kreditköp. Pengar tillbaka är i huvudsak en procentandel av det belopp du spenderar som företaget ger tillbaka till dig. Detta kan bli extremt givande.

Låt oss anta att ett kreditkortsföretag ger dig en återbetalningsgrad på 1% under obestämd tid. Om du använder det kortet i 50 år, då  samlar du i huvudsak 50% rabatt på ett års utgifter. Det betyder att du sparar 50% av dina årliga utgifter efter 50 års användning.

Kreditkort består dock inte bara av fördelar. Innan du beställer ett nytt kreditkort, se upp för avgifterna kopplat till det och hur mycket du kan debiteras per år. Gör matten och se om i slutet av året, att kortet kommer det att vara fördelaktigt för dig. Ofta är det ett måste att ha ett kreditkort och om det används noggrant och eftertänksamt kan det ge dig många fördelar ist för bara dra pengar. Det är upp till DIG om kreditkorten ger för eller nackdelar.

Shoppa smart!

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024