Jämför bredband & spara pengar

Jämför bredband & spara pengar

Innehållsförteckning

Att se över telefoni och bredbandskostnader är ett av de bästa sätten att spara mycket pengar på. Jag bytte själv teleoperatör nyss och har redan tjänat 600 på det. Bor man flera i ett hushåll, då kan det vara en god idé att se över kostnader och jämföra bredband. Det tar dessutom ofta mindre än 1 minut att jämföra bredband, så inget tidskrävande. De flesta kan spara 150-200 kr i månaden på att jämföra bredband och byta bredband.

LÄS MER: Sveriges Bästa hemmaprojekt 2024

I detta inlägg går vi igenom och jämför olika bra bredband!

Jämför bredband

bredband via fiber

Bredband via fiber är en typ av fast bredband och syftar på att dataöverföringen sker som ljussignaler i optisk fiber. Själva fibern är tillverkad i plast eller glas och är tunn som ett hårstrå. I storstäderna är bredband via fiber ett av de populäraste bredbandsvarinaterna idag.

Fiber är idag den snabbaste och mest framtidssäkra bredbandsanslutningen

Jag använder själv fiber och har inget att klaga på. Det strular aldrig och går jättesnabbt att surfa.

Bredband via ADSL

ADSL betyder Asymmetrical Digital Subscriber Line. Detta är den gamla varianten av bredband, som funnits sen 90-talet. Används via det gamla fasta telenätet med koppartrådar. De nedströmshastigheter (nedladdningshastigheter) som erbjuds via ADSL är upp till 24 Mbit/s. För VDSL kan hastigheter upp till 60 Mbit/s erbjudas av internetleverantörerna i Sverige.

Denna variant är inte lika snabb som de nyare med fiber och kabel-TV. Ett problem med ADSL är att det inte är säkert för framtiden. I visas delar av landet håller man redan på att avveckla det.

Bredband via kabel-TV

Bredband via kabel-tv-nätet (även kallat bredband via koax eller fiberkoax) är vanligt förekommande i Sverige. Företaget Com Hem står idag för den absoluta majoriteten av dessa abonnemang med sitt utbredda nätverk i Sverige.

Ni kan få digital TV, analog TV och IP-telefoni via kabel-tv-nätet. Det går lätt att streama och kabel-TV är rejält utbrett i hela Sverige. Håller dock på att få konkurrens från fibernätet, som tagit över stora delar av städerna.

Mobilt bredband

Mobilt bredband betyder att din internetanslutning använder mobilnätet. All din datatrafik skickas och tas emot via mobilnätet i första hand med 4G, eller LTE (Long Term Evolution) som det ibland också kallas. Om det är dålig täckning för 4G där du är kan du oftast använda 3G, som dock är avsevärt långsammare än 4G.

Mobilt bredband använd via simkort som sätts i telefon, router eller modem. Nackdelen är att detta bredband är beroende helt av mobiltele masterna. Så befinner man sig långt från masterna, då tappar man täckning. Täckningen för mobilt bredband är bäst i och runt storstäderna.

Jag bytte själv nyss mobilt bredband och jag kan säga att här hjälper det def. at jämföra massa olika leverantörer. Jag tjänade sådär 600 kr i månaden på att byta, vilket jag är supernöjd med.

Slutsummering – Jämför bredband

Är ni sugna på att byta bredband så tipsar jag om bredbandsval.se På deras sajt kan ni enkelt jämföra de flesta bredband i Sverige. Det unika med just bredbandsval.se är att man jämför bredband utifrån sin adress. På så sätt ser man direkt vilket bredband som passar för just ert hem, där ni bor i landet. Skriv bara in adressen och vips får ni upp alla bredbandsleverantörer som passar till just ert hem. Hos bredbandsval.se hittar ni  alla kända leverantörer av fiber, ADSL, kabel-tv och mobilt bredband.

Jag tipsar verkligen alla om att jämföra bredband och jag hade själv aldrig trott jag kunde tjäna så mycket i månaden på att byta min leverantör.

Stay safe!

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024