fbpx

Top 10 populära inredningsstilar – En guide

Det finns otaliga olika inredningsstilar därute! Kruxet är bara att hitta rätt inredningsstil utan att kopiera andras stil rakt av. Genom åren har jag själv bytt inredningsstil flera gånger. Nu har jag äntligen hittat hem med den stil jag tror jag kommer hålla fast vid. Det tar lång tid att komma fram till sin egen unika inredningsstil och låt det därför ta den tiden.

LÄS MER: Inredningstrender 2023 – 10 största nya trender

Idag har vi samlat ihop en lista över 8 populära stilar inom heminredning och bjuder på en mini inredning style-guide. Allt för att NI ska hitta rätt inredning stil i djungeln av stilar. Enjoy!

Inredningsstilar Top 10

lantlig inredning

Ursnygg inredning för den klassiska stilen hittar ni att köpa HÄR

1. Lantlig inredning

Den lantlig stilen går ALDRIG ur stil och karakteriseras av rustika teman, vit målat trä, och en eller två accentfärger i tyger och tillbehör. Blommor och kryssmönster är alltid populära i lantlig heminredning. Naturliga material, såsom bomull, smide, trä och keramik förekommer ofta i den här stilen.

scandinavian decor

2. Skandinavisk inredningsstil

Minimalistisk, ren, enkel. Klassiska vita interiörer med en svart färgklick, och kanske en accentfärg är alla kännetecken för skandinavisk heminredning.

KÖPTIPS: Billig stilren Skandinavisk inredning hittar ni HÄR

modern inredning

3. Modern inredning

Kraftiga, kontrasterande färger, och moderndesigners hör hemma i modern heminredning. Möbler och andra inredningsdetaljer brukar vara mer kul och mindre funktionell – image är allt i det moderna hemmet. Stora affischer och abstrakta former kompletterar looken.

LÄS ÄVEN: 6 sammetsgardiner för lyxiga fönster med wow faktor

retro inredning

4. Retro inredningsstil

Gammalt blir nytt. Ingenting är så het som retro inredning just nu. För att få den äkta retro looken, återanvända och återvinna gamla föremål.

prydnadskuddar

Marin och New England inredning finns att köpa HÄR

5. Marina inredningsstilar

Blå nyanser på en ren, vit bakgrund kännetecknar marininredning. Inredningsdetaljer som påminner om havet, exempelvis rep, hjul, och ankare förstarker den nautiska effekt. Tänk frisk havsluft.

REA FYND SHOP

Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
8003995 - 80 %
Soffadirekt
1139 - 70 %3795
Soffadirekt
27954395
Soffadirekt
10952255 - 51 %
Soffadirekt
17954495 - 60 %
Soffadirekt
12953495 - 63 %

organisk inredning

6. Modern organisk inredning

I modern organisk inredning, naturmaterial är det som betyder mest. Trä och sten är viktiga byggstenar, med halm, växter och andra naturliga detaljer som highlights. Organiska kurvor som förekommer i naturen används flitigt, istället för skarpa vinklar och konstgjorda former.

hollywood glam decor

7. Hollywood glam

En överdos av färg och lyx, med en blandning av andra inredningstilar är vanligt i Hollywood glam dekor. Har man en duktig designer kan det funkar ypperligt. Men ibland känns stilen konstgjord och fejkad. Varje detalj utstrålar rikedom i Holywood glam dekor – nevermind att alla kreditkort är maxade :)

art nouveau

8. Art Deco inredningsstil

Art déco-rörelsen tog fart i Frankrike under 1920-talet. Allt fler människor intresserade sig för det som fransmännen kallade “arts décoratifs”, eller dekorativ konst. Konsthantverk omfattar många saker, bland annat arkitektur, målningar och design av olika vardagliga föremål. I slutet av 1800-talet blev flera konstnärer alltmer intresserade av dekorativ konst. Flera utställningar hölls runt om i Europa och rörelsen började få ett genomslag. När konstnärerna delade med sig av sina skapelser och inspirerade fler och fler människor blev intresserade av denna nya konstform.

Art Deco inredning stilen en av de mest intressanta arkitekturmässigt. Den är nog så långt från minimalism man kan komma. Mustiga färger och svulstigt guldiga detaljer, det är denna stilens signum. En tidlös inredningsstil som förmodligen kommer överleva både oss och de flesta andra dekorstilar.

Ni hittar Japandi möbler ovan 1. Låg bänk HÄR 2. Lykta HÄR 3. Matta HÄR 4. Taklampa HÄR 5. matbord HÄR 6. Sidbord HÄR 7. Trästol HÄR

9. Nya Japandi stilen

Japandi – Japan möter Skandinavien

Denna inredningsstil har börjat växa sig stor redan 2022. Det är stilen som kombinerar två minimalistiska favorit inredningsstilar, Japan och Skandinavisk stil.

Stilen är en spännande blandning mellan minimalism och effektivitet. Japandi är ett mer minimalistiskt förhållningssätt till ett hem, utan att det för den skull känns som ett kliniskt sterilt showhem. Den passar även bra i denna tid av hållbarhet, då man kan enkelt göra om gamla trämöbler till nya.

Den Nordiska delen av Japandi stilen är metall, raka linjer mixat ihop med mysigheten som kommer med en önskan om värme i hemmet (annars känd som ”hygge”). De japanska elementen som kommer in är material som rotting och bambu. Varma material som trä mixas med mer kalla som metall och sten. Japandi är en mix av det bästa inom modern inredning kan vi säga.

10. Bohemisk inredningsstil

Den bohemiska stilen för tankarna till varmare breddgrader. Denna stil är mäkta poppis på TikTok och instagram just nu och då framför allt bohem uteplatser. Stilen har flätat material i naturträ, såsom rotting, bambu och exotiska träslag är vanligt förekommande. Fördelen med bohemisk inredning är att man kan ha såväl lite som mycket av stilen.

Det finns dom som fullkomligt älskar hela stilen och väljer att inreda sina hem bohemiskt rakt igenom. Men det finns också exempel på fint inredda hem i lantlig ton, där vissa bohemiska föremål bryter av och skapar dynamik.

Foto: Stellan Herner

Slutsumma – kända inredningsstilar

Är att det kommer finnas tidlösa stilar inom inredning som aldrig blir omoderna. Sen kommer det alltid komma nya uppstickare som tex. Japandi, som nog inte lever kvar sp länge. Stilar som New England och Art Deco är mer klassiska dekostilar och som säkert kommer överleva oss alla. Välj iaf alltid era inredningsstilar med hjärtat, mer än efter alla otaliga trender. Då blir det oftast bäst och inredningen får en personlig unik känsla, istället för kopierad.

Maria Ljungström

REA FYND SHOP

Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
8003995 - 80 %
Soffadirekt
1139 - 70 %3795
Soffadirekt
27954395
Soffadirekt
10952255 - 51 %
Soffadirekt
17954495 - 60 %
Soffadirekt
12953495 - 63 %

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis