fbpx

Inreda liten hall större – 6 bästa tipsen någonsin

(Innehåller annonslänkar)

Kategorin inreda liten hall är ett poppis sökord på Google. Det beror på att allt fler bor litet och det byggs allt fler små bostäder inne i städerna. Hallen är ofta liten i både små och större bostäder, ändå är den ack så avgörande. Det sägs ju att the first impression lasts och hallen är det allra första man får intryck av i ett hem. Är hallen då rörig så får man lätt intrycket av ett rörigt hem direkt och en motbjudande känsla av bostaden.

LÄS MER: BÄSTA BLACK FRIDAY DEALS 2022 – 70 % rabatt på inredning

Japp! Vi människor är fördömande det ligger tyvärr i vår natur och uppfostran. Så för att slippa bli utdömd som en slashas av nya gäster får ni här 10 inreda liten hall tips för ett fräscht första intryck.

Inreda liten hall

Foto: Stadshem

Snygga hyllor hittar ni HÄR

Hög hatthylla!

Att hänga hatthyllan högt är ett smart tips att få en liten låg hall se högre ut i tak. Håll gärna hatthyllan ljus i färgen då detta ger ett mer förstorande light uttryck. Sedan kan ju hatthyllor vara supersnygga också. Ta gärna en till i vintage butiker och på loppisar, de kan ha vintage hatthyllor som är riktigt snygga.

SHOPPA TRENDIG INREDNING

Perfekta tapeter för en liten hall finns HÄR

Högt i tak med rätt ränder!

Har ni lågt i tak i hallen kommer här ett kanon trick. Genom att tapetsera väggarna med en tapet med lodräta ränder kan ni förvandla hallen högre. Ränderna lurar ögat att rummet är högre än det faktiskt är. Se dock till att hålla tapeten och ränderna i ljusa färger då det annars kan se grilligt ut.

LÄS MER: Inreda med beige och trä – bästa tipsen hur ni matchar

Jag har själv högt i tak i alla rum utom hallen (nån smarting sänkte taket på 70-talet) Jag fick dock som tur är en jättefin randig tapet i vitt och silver när jag flyttade in. Den gör att min hall ser högre ut i tak vilket matchar övriga rum bättre.

Ni hittar stilig svart öppen garderob ovan HÄR

Ni hittar lyxig svart klädhängare ovan HÄR

Ni hittar alla snygga klädställningar ovan HÄR HÄR HÄR & HÄR

Öppen garderob & klädhängare

Öppna klädställningar av metall har vart jättepopulärt ett tag nu. Det ger alla rum ett luftigt och ej instängt intryck, så även i en liten hall. Har man inte plats att ställa ställningen på golvet så är lösningen ovan en smart idé, dvs sätt fast den i väggen istället. Skippa stora klumpiga garderober med dörrar då detta bara förminskar hallen ännu mer.

Nyheter som trendar

Ni hittar ursnygg klädhängare ovan HÄR

Ännu fler öppna garderober finns HÄR

Bonus – klädhängare pelare

Ni hittar klädhängare i trä ovan HÄR

Förstora med speglar

Att sätta upp en lagom långsmal väggspegel i en liten hall är ett toppen trick att få hallen se dubbelt så stor ut. Speglar har den effekten att de reflekterar ljus och därmed får rummet se större ut genom en illusion. Sedan är det ju dessutom perfekt med spegel i hallen för att se hur man ser ut också.

Även mindre runda speglar som är populärt nu kan göra susen i en liten hall. Matcha med en snygg modern hallmöbel och det blir genast perfektion.

Ni hittar speglar perfekta för liten hall ovan HÄR HÄR HÄR & HÄR

Fler ursnygga trend speglar HÄR

Foto: apartmenttherapy

LÄS MER: 6 billiga sammetsgardiner för lyxigare fönster

Utnyttja outnyttjad space!

Bor man litet får man se till att göra det bästa av den ytan som finns tillgänglig. Det vill säga använda väggar både långt ner och tex. över dörrar och långt upp. Här ovan har man smart valt att hänga väskorna längst ner vid golvet. Ett smart tips för små rum är även att sätta hyllor ovanför dörrar om det finns plats mellan karm och tak.

Foto: 3etage

KÖPTIPS: Ursnygga speglar hittar ni HÄR

Foto: Ikea Livethemma och Mikkel Adsbol

Satsa på smart förvaring!

Smart förvaring är A och O i en när man ska inreda liten hall. Hyllor är ett superbra hjälpmedel även i små utrymmen och varför inte förvara skorna vid taket som på bilden ovan. Försök att få in så många grejer som möjligt i den valda förvaringsmöbeln. INGET får nämligen en liten hall att verka ännu mindre mer än massa grejer i salig röra direkt innanför dörren.

KÖPTIPS: billig förvaring perfekt för hallen hittar ni HÄR

Det får även anlända gäster att vilja fly fältet (och röran) fortare än de kom dit. Eller också dricker de upp gåvovinet för att slippa se skiten :)

TIPS: Ikea är mästare på smart förvaring för små rum så kolla där inför hallköpet.

Foto: JYSK

LÄS MER: Inreda liten lägenhet större – 6 bästa tipsen nånsin

Som ni ser finns det massor av tricks att ta till för att inreda en liten hall större och mer lyxig. Vi här på Inredbingsvis kommer att satsa ännu mer på budget living och hur man kan inreda lyxigt hemma fast billigt. Samt massa compact living tips hur man inreder små rum större. Allt för att alla därute ska få känna att det går få ALLA hem att se lyxigare ut, oacvsett budget.

Live small ALWAYS dream big!

BLACK WEEK REA SHOP

Soffadirekt
44955895
Soffadirekt
22952795
52958495
Soffadirekt
44954995
Soffadirekt
37954995
Soffadirekt
39954495
Soffadirekt
34954295
Soffadirekt
1749519995
Soffadirekt
749512995
Soffadirekt
1299516495
Soffadirekt
1149515995

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis