Inred ditt gaming rum som en vinnare

Inred ditt gaming rum som en vinnare

Är ert gaming rum trist och rörigt? Eller kanske ni inte har ett gaming rum, men vill ha ett? Det är inte alla av oss som har turen att ha ett spelrum som låter oss spela och njuta av lite fritid som vi ska. Det perfekta Gaming rummet är olika för varje spelare, men det är centrerat kring att skapa den bästa spelmiljön för varje spelare. Beroende på vilken typ av spel du spelar kan du välja olika design och stilar, så vi såg till att ta med några av de bästa designerna för både PC-spelare och konsolspelare.

LÄS MER: SÅ VÄLJER NI RÄTT SPELSKRIVBORD

Jag bestämde mig för att dela upp den här guiden i 2 olika alternativ, för konsolspelarna och PC-spelare. Jag vet att de flesta av er spelar både konsoler och datorer, men när du designar ett rum bör du fokusera på det du spelar mest. Detta beror på att det låter dig göra en mer anpassningsbar och speciell upplevelse. Däremot kan tipsen som ingår både användas för PC- och konsolspelrum.

Gaming rum guiden

PC Gaming rum

Låt oss börja med PC- gaming rummet eftersom de flesta av oss gillar att spela PC-spel. Innan du ens börjar tänka på ditt gaming rum måste du fokusera på det utrymme du har tillgängligt. Börja med att rita en grov skiss på hur ditt rum ser ut. Detta ska ge en arkitekts vy över ditt rummet. När du har gjort det borde du kunna se tydligare hur din gaming rum kan se ut.

Detta gör att du kan se hur du kan placera de olika delarna tillsammans. Där du kan placera din skrivbord(LINK) och gaming stol(LINK). När du väl har valt den perfekta platsen för var och en av dessa möbler bör du placera de andra. Låt oss till exempel säga att du har ett större rum dedikerat till spel, då kan det vara en bra lösning att inkludera en soffa så att du kan bjuda in folk över.

Att välja möbler

En del av denna process är att köpa rätt skrivbord och gaming stol, för att se till att du har den perfekta möbeln som matchar din gaming rums design. En annan viktig sak att tänka på är bildskärmen du kommer att använda. Se nu till att den bara är enligt din specifikation, men den också passar bra på ditt skrivbord.

Design för spelrummet

Designmässigt finns det flera punkter som du bör tänka på. Vill du ha samma färg på dina väggar eller vill du måla om dem? Detta kan ge dig en möjlighet att göra din gaming rum ännu mer personligt. En annan viktig aspekt att tänka på för varje gamer är dina lampor. Vilken typ av lampor vill du ha i ditt gaming rum?

Belysning är en viktig del i varje gaming rum, med de flesta gamers väljer lampor med varierande färger för att göra hela atmosfären i deras rum mer flytande. För detta bör du veta i förväg var du vill ha lamporna och vilken typ av lampor som passar din gaming rums-inredning. Det finns flera LED-lampor som gör att du kan ändra färgen på ljuset. En bra och enkel lösning för att få in en personlighet till ditt gaming rum.

Gaming rum med konsoler

Konsolspel och PC-spel är helt olika och därför borde gaming rummet också vara annorlunda. Även om vissa av er förvisso spelar både konsolspel och PC-spel, bör designen av gaming rummet skapas utifrån det du använder mest.

Att välja rätt möbler

Det är här saker börjar bli intressanta. Om du behöver köpa nya möbler måste du se till att du får de snyggaste möblerna till din konsol-gaming rum. Börja med TV:n, om du inte har valt en TV, se då till att du gör det. En annan viktig aspekt att tänka på är om du vill ha TV:en monterad på väggen eller inte. En annan viktig fråga att ställa sig är om du vill ha en gaming stol eller en vanlig soffa. Soffan verkar vara den bästa lösningen eftersom du alltid kan bjuda över vänner, och de kan också spela med dig. Gaming stolen är mer begränsande, men samtidigt kan den ge dig en bättre gaming-upplevelse än soffan.

Möbelplacering

Precis som PC-gaming rummet bör du tänka på placeringen av möblerna. Se till att du kontrollerar de tillgängliga utrymmena där du får plats med tv:n och försök komma runt det. När det kommer till där du ska sitta och spela finns det andra alternativ. Faktum är att en vanlig soffa kan lösa allt, och har du ett litet utrymme är det nog den bästa lösningen. En soffa för konsol gamer kan vara användbar men den är inte lika viktig jämfört med PC-gamer.

Lägg till några sista detaljer

När dina möbler är på plats bör du börja lägga till sista touchen på ditt nya och snygga gaming rum. Ett av förslagen jag har är en mörkläggningsgardin. Detta gör att du enkelt kan kontrollera mängden ljus som kommer in i ditt rum. En annan bra lösning är att inkludera några hyllor där du kan visa några samlarföremål och andra intressanta saker. För att ge en extra touch kan du även ta med flera affischer med dina favoritteman och spel.

Tänk på ljudet

En annan viktig del av varje spelupplevelse är ljudet och ljudkvaliteten. Att ha det bästa ljudet kan vara en fördel i olika spel och gör hela upplevelsen ännu mer realistisk. Därför bör du tänka på detta när du bygger ditt gaming rum. Var ska högtalarna placeras? Detta är en viktig del av att designa det perfekta gaming rummet.

Gaming rum-designen är viktig

Vi vet hur viktigt det är för spelare att ha sitt eget utrymme dedikerat till spel. Idag mer än någonsin, med våra stressiga liv vill vi komma hem och ägna lite tid åt att göra saker som gör oss lyckliga. Spel är verkligen en av de mest underhållande hobbyerna, och därför är det viktigt för spelare att ha ett rum som är specifikt för det.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024