fbpx

Inglasad balkong – inspiration och tips

Att ha en inglasad balkong börjar bli allt mer populärt här i Sverige. Inte konstigt med tanke på hur sällan det är bra väder. Tyvärr är det mest skitväder och blåst, speciellt på Västkusten. Då är det lagom kul att sitta på en öppen balkong och blåsa bort i snålbåsten. Nej det bästa är att ha en skyddad inglasad balkong, gärna med nån form av värme också på balkongen. När det kommer till inglasad balkonger inredning, så är det lite annorlunda än att inreda vanliga balkonger. Gränsen mellan inne och ute suddas ut mer när det är en inglasad uteplats.

LÄS MER: 5 tips för en balkonginredning under 1000 kr

Här får ni nu tips för inglasade uteplatser samt inspiration hur ni kan inreda den  året runt!

Inreda inglasad balkong tips

Foto husmanhagberg.se

Ovan ser vi en inglasad uteplats/balkong som går i marin New England stil. Tänk klassiska rottingmöbler och beige/vit bakgrundsdekor som matta etc.

Foto mariasoxbo.se

Här ovan har man valt att ha en röd orientalisk matta, vilket ger uteplatsen ett spännande intryck. Matcha gärna orient stilen med massa gröna exotiska växter och korgmaterial.

UTEMÖBLER SHOP

Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
24952995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
1399518275
Soffadirekt
52955995
Soffadirekt
44956495

Foto nikanorge.no

Ovan har man valt att lägga in ett snyggt trätrall golv på den inglasade balkongen. Även bra om det uppstår fukt, då denna typ av golv motstår väta bra.

Foto lumon.com

Ovan har man lagt olika varianter av mattor lager på lager, snyggt och trendigt!

Foto Tbo.se

Så otroligt snyggt!  Här har man valt att inreda balkongen med en av Sveriges mest älskade stilar på uteplatsen, lounge stilen.

Tips – så inreder du en inglasad balkong

När du ska inreda en inglasad balkong så finns det vissa saker som du bör tänka på. Exempelvis behöver du tänka lite annorlunda när det gäller växter. Det är inte samma växter som du normalt sett planterar i trädgården, som trivs bra på en inglasad balkong. Här finns istället möjligheten att inreda med andra typer av växter. Vi återkommer till dessa längre fram.

Även när det gäller möbler, ger en inglasad balkong många spännande möjligheter. Du behöver inte längre tänka på att dina möbler ska tåla väder och vind. Här kan du istället använda lite känsligare möbler. Tänk dock på att temperaturen vintertid kan sjunka rejält även på en inglasad balkong, då man som regel inte har någon värmekälla som alltid är påslagen.

Bra växter för din inglasade balkong

Växter förgyller alltid inredningen oavsett vilket rum du inreder. En inglasad balkong ger ett något annorlunda klimat. Framförallt när det kommer till regn och vind. Det gör att man kan ha mer känsliga växter på den inglasade balkongen. En mycket populär växt i våra skandinaviskt inredda hem är mårbackapelargoner. Dessa trivs jättebra på en inglasad balkong och passar perfekt om du gillar new England eller en mer lantlig inredningsstil.

Hibiskus är ett annat tips för den inglasade balkongen. Vill man ha dessa i sin trädgård utomhus, behöver man ta in dom över vintern. Men på den inglasade balkongen trivs hibiskus året om och ger mycket färg åt inredningen.

Möbler för den inglasade balkongen

När du inreder din inglasade balkong kan du välja möbler med dynor och piffiga kuddar. I och med att dessa inte utsätts för regn, kan du skapa en mycket ombonad känsla med filtar, kuddar och gardiner. Se till att utnyttja detta och skapa den stil som du gillar.

Glöm inte att investera i en snygg matta! Många gånger är golvet på den inglasade balkongen kallt och inte så trevligt att gå på. Med en matta får man både en värmande känsla och en mer ombonad balkong.

UTEMÖBLER SHOP

Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
24952995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
1399518275
Soffadirekt
52955995
Soffadirekt
44956495

 

Foto längst upp: Tbo.se

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis