(Innehåller annonslänkar)

Dags för tips hur ni kan inreda en balkong lyxig billigt! Vår och sommar är härliga tider och dags för att ta itu med våra älskade uteplatser. En balkong kan dock lätt glömmas bort och sluta med att se ut som en sopstation mini. Ofta kanske man inte vill eller kan lägga jättemycket pengar på att lyxa till det på balkongen heller. MEN det går att inreda en liten balkong till att se större ut och billigt dessutom. Allt handlar om rätt val av balkongmöbler, textilier och belysning. Att inreda en liten balkong är som att inreda ett litet rum. Tänk nätta mindre möbler och ljusa kulörer. Utebelysning på rätt ställen kan även ge uteplatsen en förstorande effekt på kvällen.

LÄS MER: 6 HETA INREDNINGSTRENDER VINTER 2021

Här är nu några snabba billiga tips för att få sjukt snygg balkonginredning på nolltid!

Balkonginredning tips

balkonginredning
City balkong med vita möbler och mönstrad textil.

Balkonginredning i starka färger

Shoppa nyheter

billiga utemattor ovan hittar ni HÄR

flera av dessa mattor ovan är sk. Bouclèmattor. De kan man ha både inne och ute vilket är supersmart. Mattan längst upp till vänster är den BÄSTA jag köpt nånsin. Jag har den i sovrummet och mina katter har slutat riva på lyxiga mattan i vardagsrummet för det. De river på bouclèmattan istället OCH den är så jäkla tålig att inte ens kattklös syns DÅ är det en bra matta gott folk :)

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER 2021 – 10 största trender

Balkong med orientalisk röd balkongmatta

1. Ny start ny balkongmatta

Att först fixa en ny fräsch grund på balkongen är som att börja måla på ett nytt vitt papper. Har man inte tid eller pengar för att lägga ett nytt balkonggolv så är ny matta det bästa alternativet. Ta en titt ovan och se den stora skillnad som en balkongmatta kan göra snabbt och billigt.

LÄS MER: INREDNINGSNYHETER 2021 – INREDNING SOM TRENDAR

Fastna inte i att det MÅSTE vara en tålig matta gjord för utomhus. Experimentera med innemattor hejvilt och snygga skinn för en modern look. En liten äkta matta kan som på bilden ovan bara ursnyggt och oväntat på en balkong.

Våga experimentera ute mera!

balkong inspiration Balkong med stråmatta och starka färger.

balkonger tips

2 Använd nätta lätta möbler

Att använda sig av flyttbara lätta möbler på balkongen är guld värt. Brickbord tex är en bra lösning då de även går att använda för att bära ut fikan på balkongen.

balkonginredning i silver och vitt.

nätta balkongmöbler för liten balkong.

Nätta små balkongmöbler ovan finns: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR

Utemöbler ovan hittar ni: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR

trendiga balkongmöbler från Jotex.

Billiga utemöbler ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR

balkong före efter

Här ser ni verkligen vad stor skillnad textilier gör på en balkong!

snygga dynor till utemöbler finns HÄR

3 Inred balkongen med tyger gör STOR skillnad

Detta är nog det allra snabbaste sättet att få en snygg balkong snabbt och billigt. Några schyssta prydnadskuddar på rätt stol eller pall gör hela skillnaden. Har man en ful balkongvägg varför inte sätta upp ett tåligt gardintyg och få en mysig orientkänsla. Blir det kass väder är det ju bara att flytta in hela tygpaketet.

Shopping favoriter

balkongbänkar

balkonginredning billigt

4. Smart balkonginredning

Som kan användas på många olika inredningsvis är bäst för en liten balkong. En hyllstege tex kan användas både som hylla för växter men även som avlastning för drinkar vid fester. En rullvagn är supersmart då den lätt går att flytta runt vid olika behov.

LÄS MER: Inreda liten lägenhet större – 6 bästa tipsen nånsin

En balkongbänk som den ovan kan användas både som sittplats men också förvandlas till bord vid behov. Alla fabulösa billiga balkongmöbler ovan kommer från Ikea

Its all about smart balkonginredning!

Uteplats med rosa odlingslådor och pallkragar.

5. Måla om balkonginredning

Att måla om gör SÅ stor skillnad och så även på detaljer. Varför tex. inte matcha odlingslådan i samma färg som på övrig balkonginredning? Sedan har vi ju våra älskade små blomkrukor och här går det att måla om hejvilt. Måla vackra mönster på en naken terracotta kruka.

LÄS MER: Inreda litet sovrum större: 6 bästa tipsen någonsin

Ta en titt på balkongmöblerna kanske är det dags att ge dem en helt ny outfit. Starkt rosa målade möbler kan bli urläckert mot gröna växter och vita kuddar. Låt fantasin flöda fritt och måla allt du tycker känns trist och tråkigt.

Kreativitet har inga gränser!

balkonghyllor

uterum med lyxig lounge utemöbel.

6. Belys och mys på sommarfesten

Ursnygg billig utebelysning hittar ni HÄR

Sist men inte minst kan jag rekommendera att belysa balkongen. Det billigaste sättet är att som på bilderna ovan använda en ljusgirlang och binda den på utvalda ställen. Låt belysningen slingra runt växter och på väggarna för en mystisk mysig känsla.

Golvlyktor är också underbart att lysa upp kyliga sommarkvällar med. Låt balkongen komma till lysande liv och låt festen börja när mörkret faller.

Ljusslingor ovan hittar ni HÄR och HÄR

balkonger belysning. Uteplats med låga möbler och ljusslinga.

LÄS MER: 4 heta uteplats stilar värda att kopiera

Balkonginredning

There you have it min ultimata guide hur ni enkelt och billigt hottar upp balkongen denna sommar/höst. Sedan är det bara att korka upp champagnen och sätta på favomusiken, för med den balkongbelysningen har festen inget slut.

Livet är för kort för en boring balkong!

LOVE M

inredningsvis shop

Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Soffadirekt
4995 SEK
Soffadirekt
3495 SEK
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Newport
13 395
3 289 SEK4 699 SEK
Homeroom
1 496,25 SEK-25%1 995 SEK
Homeroom
2 799 SEK
Nordic Nest
2.749 SEK3.865 SEK
Jotex
3 779,30 SEK5 399 SEK
Soffadirekt
79959495
Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

11 Comments

  1. vilken bra lista, tips! :) första bilden skulle jag på pricken kunna ha hemma om jag hade haft balkong :)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.