Top 7 bästa hotell i stockholm

Top 7 bästa hotell i Stockholm

På ett besök i den kungliga huvudstaden har du en värld av boenden att utforska. Här finns allt från enklare vandrarhem till tvättäkta femstjärniga lyxhotell. Då är frågan hur du tänker. Vill du ha det där lilla extra?

För dig som vill bo på hotell som är något utöver det vanliga kan vi här presentera en lista på top 7 bästa hotell i Stockholm. Alla dessa bjuder på genomgående utmärkt service och du kan räkna med högklassiga rum och de bästa möjligheterna att ta del av god mat och dryck.

Bank Hotel

Bank Hotel är ett fashionabelt och lyxigt hotell i Stockholm beläget på Östermalm i en gammal bankbyggnad. Det är ett boutiquehotell med en unik atmosfär och en service som är något extra. Det vittnar hundratals och åter hundratals besökare om.

På Bank Hotel finns både vanliga dubbelrum, sviter och penthouse. Faktum är att du kan välja mellan mer än en handfull rumstyper. Alla är inredda i unika stilar med högsta bekvämlighet.

Hotellet ligger nära restauranger och barer, men Bank Hotel har också egna matställen och vattenhål. Ett exempel är Bonnie’s Restaurant, som ligger vackert under glastaket i den gamla bankhallen.

Vägbeskrivning: Från Sergels Torg, följ Hamngatan österut och sväng sedan av mot Kungsträdgårdsgatan. Efter cirka 200 meter, ta vänster till Arsenalsgatan. Hotellet ligger längst upp på den gatan.

Hur många femstjärniga hotell finns i Stockholm?

Du har totalt elva 5-stjärniga hotell att välja mellan i Stockholm stad. Alla ligger inom 0-2 km från centrum och Stockholms Central.

Grand Hotel

Om du vill ha en hotellupplevelse utöver det vanliga kan Grand Hotel i Stockholm aldrig vara ett dåligt val. Grand Hotel är Sveriges mest kända hotell och det finns en god anledning till det. Här bjuds du på lyx av det klassiska snittet och vackra vyer över huvudstaden.

Att boka rum på Grand Hotel är inte svårt. Det svåra är vad man ska välja! Om du vill ha lite pengar över till nöjen är ett enkel- eller dubbelrum kanske att föredra. Om pengar inte är en fråga har du en värld av fantastiska sviter att välja mellan, till exempel:

 • Rooftop Suite
 • Royal Suite
 • Attic Suite (två våningar)
 • Flag Suite
 • Princess Lilian Suite
 • Ingrid Bergman Suite

Sveriges mest berömda hotell har naturligtvis restauranger. Matbaren, signerad Mathias Dahlgren, är en pärla (om än en dyr sådan!). The Veranda och Rutabaga är hotellets två andra restauranger.

Vägbeskrivning: Grand Hotel ligger på Södra Blasieholmshamnen strax söder om Kungsträdgården, bara några minuter med bil från Stockholm C.

Radisson Blu Royal Viking Hotel

Hotell med det lilla extra är inte alltid så familjevänliga. Radisson Blu Royal Viking Hotel är dock en plats som har mycket för både stora och små. Här kan alla sova gott, äta gott och koppla av på bästa sätt.

För barnen har Radisson Blu Royal Viking Hotel ett helt koncept, Rad Family World, som går ut på att barnen ska få en lite speciell hotellvistelse. Det handlar till exempel om:

 • Välkomstpresent
 • Drickabiljetter
 • Aktivitetsset
 • Barnmenyer i restaurangen
 • Badrumsprodukter för barn
 • Aktiviteter

Vad kan man säga i övrigt om hotellet? Det är stort med sina 459 rum och du har självklart restaurang och bar att besöka. Hotellets restaurang är välkända Stockholm Fisk.

Vägbeskrivning: Kommer du med tåg är du bara några steg från hotellets entré på Vasagatan. Om du kommer med bil är det bara att sikta på Stockholms Central.

Vilket hotell i Stockholm rankas högst av användare och besökare?

Om vi väger samman uppgifter från bland annat Tripadvisor och olika bokningssajter för hotell kan vi utse femstjärniga Bank Hotel i Stockholm till det högst rankade i huvudstaden.

Hotel At Six

Hotel At Six andas exklusivitet där inredning, mat och service håller högsta standard. Det här är ett femstjärnigt hotell där du kan skämma bort dig själv!

Det finns 343 rum i olika prisklasser att välja. Maximal exklusivitet får du med sviten The Masterpiece som mäter 115 kvadrat. Även för mat är Hotel At Six något extra. Här finns en restaurang, två barer och en bistro att besöka.

Vägbeskrivning: Hotel At Six ligger på Brunkebergstorg centralt i Stockholm och bara några minuter till fots från Centralstationen.

Hotel Frantz

Hotel Frantz på Söder är ett mysigt boutique-hotell som bland annat erbjuder spännande paketpris där hotellnatt, middag med mera ingår i priset. Perfekt för paret som vill komma bort en stund!

Låter ett paket med välkomstdrink, god middag, härlig övernattning, frukost och sen utcheckning intressant? Då är Hotel Frantz ett hotell att titta närmare på.

Vägbeskrivning: Hotel Frantz ligger vid Slussen, precis vid T-banestationen Slussen, cirka 10 minuter med bil från Centralstationen.

Haymarket by Scandic

Kedjan Scandic kanske inte slår dig som en som erbjuder det lite extra lyxiga, men Haymarket vid Hötorget kan överraska dig. Det här hotellet blev för övrigt utsett till Sveriges bästa år 2020.

På Haymarket bestämmer du själv vad det lilla extra ska bli. Här finns många olika rumstyper, inklusive fina sviter. Här finns också inte mindre än tre restauranger.

Vägbeskrivning: Du når Hötorget med tunnelbana, med bil eller till fots. Avståndet från Centralstationen är bara omkring 1 km.

Vilket hotell är dyrast i Stockholm?

En jämförelse av ungefär motsvarande enkel- och dubbelrum visar att Lydmar Hotel på Norrmalm är det dyraste boendet i huvudstaden i kronor och ören för en hotellnatt. Sett till mer exklusiva rumstyper som juniorsviter och sviter är Grand Hotel det dyraste alternativet sett till själva prislappen.

Hotel Rival

Hotel Rival är hotellet där du inte behöver kliva ut i storstadspulsen för att uppleva nöje med restaurang, bar, nattklubb och shower. Här kan du få allt serverat på plats samtidigt som du erbjuds boende av bästa märke.

Långa frukosttider, roomservice, kuddmenyer – här är din avkoppling i centrum. Du kan självklart också välja bland en mängd olika rum.

Vägbeskrivning: Hotellet ligger på Mariatorget på söder cirka 10–15 minuter med bil från Stockholm C. Närmaste större gata är Hornsgatan.

Sammanfattning

Oavsett vad du lägger i begreppet ”det lilla extra” hoppas vi att den här guiden till top 7 bästa hotell i Stockholm har gett dig den information du söker. Det är inte alltid lätt att hitta rätt bland hotell men med våra ledtrådar kan du kanske lättare välja boende för ditt nästa äventyr i storstaden.

 

 

Foto längst upp: worldrainbowhotels.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024