Top 10 Bästa gamla IKEA möbler

Saknar du gamla Ikea möbler? Ikea är känt för sitt innovation och ständiga nya produkter. Men samtidigt fortsätter vi att älska retrobitarna från IKEAs gamla möbelkollektion. De bästa gamla Ikea möbler kommer finnas kvar förmodligen långt efter vi är alla borta. Ju längre det går ju mer kultstatus får dessa gamla Ikea möbler, vem vet ni kanske blir rik en dag på den gamla Ikea bokhyllan på vinden.

Några av de mest ikoniska vintage möblerna från Ikea är Expedit bokhylla, Klippan bäddsoffa, Enetri Hylla, och mer. Dessa möbler visar Ikeas engagemang för innovativ och praktisk design. Några av de bästa gamla Ikea möbler kommer vi att diskutera i den här artikeln. På Barnebys Magazine kan du läsa om Ikeas inspirationskällor

LÄS MER: Gör om gamla Ikea möbler – 6 bästa hack

Här har vi nu letat fram de 10 bästa gamla Ikea möbler och ni kommer garanterat få en skön tripp till memory lane!

Namn på gamla Ikea möbler

1. Expedit Bokhylla (från Kallax-serien)

Den klassiska Expedit-bokhyllan var populär för sin mångsidighet. Det kan passa in i olika utrymmen, med kubformade fack. Det är en robust konstruktion och hållbara material som säkerställer det livslängd. Dess design är estetisk och kan blandas med olika inredningsstilar.

Bokhyllan finns även i olika stilar. Dess efterträdare, Kallax-serien, går vidare samma designprinciper och är ett populärt val bland Ikea och inredning entusiaster. Du kan numer köpa Kallax istället för Expedit på Ikeas hemsida.

2. Kyrpe: Benjamin pallen

Benjamin pallen från IKEA var en charmig möbel med vackert böjt trä design. Även om den inte längre finns i IKEAs nuvarande sortiment, kan den ibland hittas genom onlineplattformar för begagnade föremål som eBay. Dess förmåga att staplas gör det enkelt förvaring och utrymmesbesparande när den inte används, vilket gör det bekvämt för dem med begränsat utrymme eller behov av flexibla sittmöjligheter.

3. Enetri Hylla

Denna hylla var populär för sin moderna stil och pris. Den har dock lagts ner och finns inte längre i Ikea-varuhusen. Den har en likhet med en färgglad vintage IKEA-hylla som designades av Niels Gammelgaard 1985.

Enetri-hyllan och vintagedesignen är anmärkningsvärd och kan vara en intressant för dem som uppskattar modern och retroestetik. Enetri-hyllan försvinnandet från Ikeas lineup har lämnat ett tomrum, för dem som beundrade dess överkomliga pris och moderna stil.

SHOPPA IKEA MÖBLER ÖVERDRAG

BEMZ
5 999
BEMZ
3 499
BEMZ
4 199
BEMZ
2 249,10
BEMZ
6 299
BEMZ
3 419,103 799
BEMZ
7 799
BEMZ
8 199

4. IKEA PS 2012: Sidobord

IKEA PS 2012 sidobord var populärt för sin enkelhet och mångsidighet. Det är rakt på sak design gjorde den till en favorit bland gör-det-själv-entusiaster eftersom den gav en tom duk för kreativ anpassning.

Bordets minimalistiska design möjliggjorde enkel spraymålning och kopparbladning, och trådhyllan satte en unik touch till sin design. DIYers och designentusiaster kan fortfarande hitta inspiration från de otaliga kreativa projekten som föddes ur detta enkla och mångsidiga verk.

5. FALHOLMEN

FALHOLMEN är ett enkelt utemöbelset tillverkat av miljövänligt akaciaträ. Dess perfekt för att njuta av uteservering. De stapelbara stolarna sparar utrymme när du inte är det underhållande gäster. Möbeln har en halvtransparent träbets för extra styrka och för att behålla träets naturliga utseende. Falholmen är just nu med i Nu eller Aldrig-affären på IKEA
webbplats och har lagts ner.

6. VIHOLMEN: Klassiskt bord

VIHOLMEN är ett klassiskt bord känt för sin berömda design. Det är ett populärt val för att skapa en tidlös utomhusmiljö. Den läggs snart ut på Ikea. Folk kommer att sakna det för det kommer att bli svårare att hitta en liknande produkt som erbjuder samma kombination av tidlös design, hållbarhet och praktiska funktioner.

Sammantaget har VIHOLMEN-tabellens nedläggning lämnade ett tomrum på marknaden, med människor som längtar efter dess eleganta design, robusta konstruktion och bekvämligheten det ger för utomhuslivsutrymmen.

7. JUTHOLMEN: 3-sits soffa

Den modulära 3-sitssoffan JUTHOLMEN från Ikea kommer snart att utgå. Ikeas köpare gillar personligen denna ikoniska möbelkollektion. 3-sits soffa är känd för sin mångsidighet, utrymmesbesparande, enkelt underhåll och estetisk tilltalande.

Den modulära designen av soffan möjliggör effektiv användning av utrymmet. Dess design och material kan ha tilltalat
kunder som söker ett modernt och modernt utseende.

Webbplatser för att hitta IKEAs bästa gamla möbler

IKEA utgående varor kan hittas i en IKEA-varubutiks ”I BEFINTLIGT SKICK”-avdelning, online marknadsplatser som eBay eller Etsy, och specialbutiker som Discouch och Bemz. Dessa alternativ erbjuda olika utgående IKEA-produkter från olika säljare, men var försiktig med priser och säljarens trovärdighet.

IKEA MUSEUM I SMÅLAND

Vill ni riktigt frossa i Ikea nostalgi?, då ska ni besöka Ikeas egna museum i Småland. Här kan ni gå igenom allt från Ikea långa historia, samt se massa gamla Ikea möbler och ni kan även äta på Ikea museum restaurangen.

Ikea Historien

Berättelsen om IKEA är också i någon mån svenskarnas historia. Den stora möbelkedjan med Ingvar Kamprad vid rodret har spelat en viktig roll i otaliga tonårsrum, piffat vardagsrum med miljontals prydnadskuddar och höjt mysfaktorn i fler gillestugor än vi kan räkna.

Museum utställningar

Den fasta utställningen på IKEA Museum är indelad i tre delar: Våra rötter, Vår berättelse och Era berättelser. Vi tittar närmare på 1800-talets småländska vardagsliv, Ingvar Kamprads egen uppväxt på gården Elmtaryd och det svenska samhällets omvandling under 1900-talet, där hemmet och bostaden står i centrum för visioner och reformer. Detta leder slutligen fram till en ung pojkes växande affärsrörelse.

FAQ om gamla IKEA-möbler

Hur hittar jag utgående IKEA-produkter?

Du kan enkelt hitta utgående IKEA-produkter på eBay, Etsy, Facebook Marketplace och
AS-IS-delen i IKEA-varuhuset.

Varför slutar IKEA att sälja populära föremål?

IKEA upphör med populära produkter för produktutveckling och för att erbjuda sina kunder
helt nya föremål som håller sig uppdaterade med trender inom inredning.

Vad är det mest sålda från IKEAs utgående varor?

Det är svårt att identifiera den mest sålda varan från IKEA:s utgående produkter, men Expedit
Bokhylla var en av de populära föremålen.

Slutsats – Gamla Ikea möbler

IKEAs arv av att skapa innovativa, praktiska och prisvärda möbler har lämnat en bestående
intryck på många. Tyvärr har IKEA slutat tillverka några av sina bästsäljande varor och
dess samlingar av vintagemöbler är mycket saknade. De flesta av de ikoniska bitarna är det inte längre
finns på IKEA varuhus men kan köpas från andra webbplatser som eBay, Facebook
Marketplace etc.

Ikea är känt för att skapa de bästa designerna. Deras charm, unika och
inflytande på inredningsvärlden kommer för alltid att omhuldas och firas.

Ikea then, now and forever!

SHOPPA IKEA MÖBLER ÖVERDRAG

BEMZ
5 999
BEMZ
3 499
BEMZ
4 199
BEMZ
2 249,10
BEMZ
6 299
BEMZ
3 419,103 799
BEMZ
7 799
BEMZ
8 199

Foto längst upp: Elle.se

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

5 kommentarer

Moa Lindh söndag, maj 27, 2018 - 10:33

Men ÅHHHH! vilket vackert hem detta är precis min still i ALLT:) Tack för en fantastisk blogg och så kul du kommit på detta med Instagramhem som ingen annan har Kram Moa

Svara
Netti Starby söndag, maj 27, 2018 - 10:41

Wow vilka grymma bilder och jag älskar inredningen! :-D Kramis

Svara
annelie måndag, maj 28, 2018 - 09:15

åh så fina flamingotavlor kram

Svara
Dixi Wonderland måndag, maj 28, 2018 - 09:37

Vilket personligt hem :D

Svara
Johanna Utterberg måndag, maj 28, 2018 - 20:41

Så fint hem!! :) Kram

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 kommentarer 854 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis