fbpx

5 bästa butiker med fotokonst online

Med fotokonst kan du skapa en inredning som inte bara är vacker. Du kan skapa en helt unik inredning som bara är din och som uttrycker din personlighet och stil. Men, var hittar du motiven att sätta upp på väggen?

LÄS MER: Så kan ni inreda väggarna med annat än bara tavlor

Här är vår lista på 5 bästa butiker med fotokonst online. Vi har blandat webbutiker med stora sortiment inom alla möjliga kategorier med gallerier på nätet som säljer limiterade verk, allt för att du ska ha mycket att välja mellan!

Fotokonst – 5 butiker

Printler

Printler är en webbshop för prints som har ett härligt brett sortiment. Från klassisk svartvit fotokonst till storslagna djur- och naturmotiv med mycket färg och från minimalism till pop art – här hittar du det mesta.

Hos Printler har du en värld av olika kategorier att utforska. Du hittar motiv och verk från både svenska och utländska fotografer, konstnärer och designers. Du kan välja konst per storlek, säsong, färg och mycket mer. Har du svårt att välja finns en topplista och kurerade samlingar.

Exempel på kategorier:

  • Arkitektur
  • Människor & porträtt
  • Svartvita
  • Mat & dryck
  • Platser & städer

Vilka är de mest kända fotografierna genom alla tider?

Marilyn Monroe och den flygande kjolen, Beatles och Abbey Road, Einstein som sticker ut tungan, Neil Armstrong på månen och det brinnande luftskeppet Hindenburg tillhör de mest berömda bilderna i historien.

Papertown

Papertown är nästan 100% fotokonst online. Du hittar ett par tavlor och prints med text i sortimentet, men i övrigt är det vackra och konstnärliga posters som är i fokus. Många av tavlorna är signerade Papertown själva, men du hittar också verk från utvalda fotografer och konstnärer i sortimentet.

I katalogen hittar du bland annat svartvit fotokonst, posters med människor och djur i fokus, prints på temat mode, vackra bilder på städer och tryck med natur i fokus. Bra att veta: En nackdel är att du inte har så många storlekar att välja på och att de maximala måtten är 70 x 100 cm.

Kan man trycka egna fotografiska posters?

Det finns tjänster på nätet som, mot en kostnad, trycker upp dina motiv på papper. Om du har en bild som du tycker om kan du ladda upp den till en sådan tjänst, göra eventuella justeringar om du behöver och sedan lägga en beställning.

Dear Sam

Dear Sam har en läcker samling fotokonst med både klassiska och mer moderna motiv. Den klassiska svartvita fotografiska konsten blandas med abstrakta prints och även texttavlor av olika slag. Sajtens idé är att den konst man säljer ska göra skillnad!

Om du är ute efter exklusiv fotokonst är Dear Sam ett bra val. De flesta av verken på sajten är nämligen unika. Det gäller både klassisk fotokonst med fotografier av människor och miljöer samt kreativ konst. Givetvis kan du köpa till ramar till dina posters.

En bonus med Dear Sam är att alla de närmare 2000 prints som du hittar i sortimentet är relativt billiga i jämförelse med priserna som gäller hos många konkurrenter. Det är också ofta som det är rea på utvalda motiv.

The Photo Gallery

The Photo Gallery är både ett fysiskt galleri och en webbutik för exklusiv fotokonst. Här är fotografisk konst, och dessutom sådan som är av bästa märke, ett signum. Alla verk är unika och de är skapade av både kända och mindre kända fotografer och konstnärer från hela världen.

Om du har vägarna förbi Halmstad kan du ta del av utställningar och ett showroom på det egna galleriet. Här kan du se utvalda verk i en rustik lokal med en tydlig industriprägel.

Webbshoppen innehåller konst i sex kategorier, däribland Music Icons, Fame och Classic. Verken är signerade och du kan få dem inramade. Bra att känna till är att konstverken är av det dyrare slaget. Det finns samtidigt en kategori med prints med något mindre prislappar.

Kan man göra egen fotokonst?

Med den moderna tekniken kan vem som helst ta foton och modifiera dem på olika sätt. Med appar för mobil och dator kan man lägga till filter, ändra på färger och mycket mer.

Picture This

Fotokonst kan handla om allt från ögonblicksbilder i svartvitt till mer komplicerade kompositioner med färg eller rörelse. Hos webbutiken Picture This finns lite av varje. Här samlas verk från en mängd fotografer från både Sverige och övriga världen.

Picture This säljer både limiterade bilder och prints i större upplagor. Med förstnämnda får du verk som du i princip är ensam om att äga. Dessa är dessutom signerade av fotograferna.

Sammanfattning

Med vårt urval av de bästa butikerna på nätet för fotokonst har du praktiskt taget tusentals motiv att välja mellan. Det är bara att söka, titta igenom och göra dina val. Sinsemellan är butikerna givetvis lite olika sett till frakt och liknande. Det har vi inte tagit med i den här artikeln, men vi kan garantera att du får schyssta köpvillkor oavsett vilken butik du väljer.

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis