fbpx

Förnya med trendiga taklampor från Lavanille

(I samarbete med Lavanille)

Inget kan göra ett sådant statement i ett rum som en ny taklampa kan. Detta nya år har taklamporna en ännu större roll i hemmet. Därför är det viktigt att välja rätt taklampa till rätt rum och gå noga igenom flera lampmodeller innan ni köper ny. Taklampan ska liksom vara kronan på verket och matcha all övrig inredning perfekt. Men tänk på att inte bara ha en taklampa i rummet. Nej ni måste kombinera den med flera övriga ljuskällor för en perfekt symbios och balans i rummet.

LÄS MER: 10 idéer för en perfekt hall – hall inspiration

Visste ni att rätt lampor på rätt plats kan förstora rummet? Här får ni nu några riktigt snygga taklampor från butiken Lavanille, samt 4 smarta belysningstips.

1. SPRID LJUSET RUNT RUMMET!

Först och främst förlita er aldrig bara på en enda ljuskälla i mitten av rummet. Många Svenne kör bara en tråkig taklmapa över soffbordet och thats it. En ensam taklampa kommer bara kasta en pool av ljus rakt ner i en fläck. Att använda flera utspridda ljuskällor runt i rummet är A och O inom belysning.

Ni hittar fönsterlampa ovan HÄR

3. MIXA OLIKA LJUSSTYRKOR!

Om jag bara får ge er ett belysningstips så är det köp DIMMER. Jag har dimmer tom i garderoben och det ger en sådan jäkla lyxig känsla. Ett smart förstorande knep för levande rum är att mixa olika ljusstyrkor. Om ni tex har ett matbord med en eller flera taklampor över. Sedan har ni en sideboard bredvid, testa häng upp en snygg tavla och en spot med dimmer mot den. Mixen vanlig bordsbelysning V.s mjuk dimmer belysning i övriga rummet kommer ge ett lyxigt perfekt och lysande resultat.

5. SPRID LJUS ÖVER OVÄNTADE PLATSER!

Att belysa ställen man inte brukar belysa kan ge ett spännande resultat. Kör en ljusslinga bakom Tvn tex. eller längst upp på bokyllan. Har ni en öppen klassis fyrkantig spis, testa belys den på varje sida då detta ger ett breddande intryck av rummet. En golvlampa på ena sida rum och en spegel på andra gör även rummet större, då ljuset reflekteras mot glas och speglar.

Lamp shoppen

Nordic Nest
1 5252 545
Lamp24
18 620,90
Nordic Nest
4 8906 999

8. Trolla med BORDSLAMPOR

Om ni vill placera en bordslampor på små ytor som ett smalt bord, på en liten smal spiselkrans eller på en minimal hylla, prova då att använda en kvadratisk lampskärm. Detta innebär att du kan driva lampan helt upp mot väggen, vilket sparar värdefullt utrymme. (OBS använd dock inte stark lampa då det kan då ge brännmärken på väggen)

Visste ni att ha bordslampor i fönster kan skydda mot insyn. Så alla som vill ha mer privacy på nedre plan från nyfikna fluktare på utsida. Placera bordslampor i fönster eller några hängande fönsterlampor. Detta reflekterar ljuset så de på utsidan ser inget in.

Lampa ovan hittar ni HÄR

Alla snygga lampor ovan kommer från inredningsbutiken Lavanille.com De har ett stort sortiment av lampor till både inomhus och utomhus. Hos Lavanille hittar ni kända belysningmärken som bla. House Doctor, Ebb & Flow, Globe Lighting mflr. Jag tipsar er speciellt om att kolla in deras taklampor till köket just nu, då där finns många unika lampor väl värda att spana in.

Det gör så mycket för hemmet att byta ut några lampor. Även om de må vara små så gör de stor skillnad placerade på rätt plats.

/Maria

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis