Välja rätt fåtölj - 10 snygga fåtöljer

Välja rätt fåtölj – 10 snygga fåtöljer

En fåtölj i vardagsrummet är ett måste! Denna viktiga möbel ger komfort och är ett ställe att vila och varva ner på. Så hur väljer man då rätt fåtölj? Välj helst en som både är snygg i design och praktiskt justerbar. En väl vald fåtölj, är både bekväm och kompletterar rummet perfekt.

När det kommer till vardagsrumsstolar finns det ett stort utbud av design att välja mellan. Allt från fåtöljer som lutar tillbaka, till stolar som omsluter dig i kuddar och det finns garanterat en fåtölj för alla därute.

LÄS MER: 10 största trender inom inredning höst/vinter 2023

I den här artikeln kommer vi att ta en bättre titt på 10 typer av fåtöljer, så att just du kan hitta din drömfåtölj.

10 fåtölj favoriter

Snygga Chesterfield fåtöljen ovan HÄR

1. Chesterfield fåtölj

En Chesterfield fåtölj passar på platser som vill få ett unikt statement i rummet, tillsammans med en bekväm sittmöbel.
Chesterfield fåtöljer, precis som deras släkting Chesterfield soffan, är välkända för sin klassiska design, tuftade klädsel, rullade armar, samt trimning av nagelhuvuden. Dessa stolar använder en sofistikerad vibe till alla utrymmen samtidigt som de erbjuder massor av bekvämlighet och fritid. Dessa fåtöljer är ofta klädda i läder men kan också komma i andra möbelmaterial.

Klassisk Jeston fåtölj ovan HÄR

2. Jetson fåtölj

Jetson fåtöljen är ett av Bruno Mathssons mästerverk. Jetson fåtölj från DUX är en av Bruno Mathssons tidlösa klassiker som han formgav år 1965. När Mathsson ritade denna möbel var han inspirerad av den gryende rymdåldern och han gav den namnet Jetson efter den amerikanska tv-serien The Jetsons. Jetson är avskalad futuristisk fåtölj med unik silhuett vars design håller i generation efter generation.

Wingback stolen ovan finns HÄR

3. Wingback chair

En wingback-stol är lätt att identifiera på sin ikoniska, höga rygg som har vingar på varje sida och omsluter personen som sitter i den. Vingarna skapar ett privat område för barnvakten och är perfekta för läsning eller för situationer där du skulle vilja blockera din omgivning. Å andra sidan gör detta dem inte idealiska för samtalsområden eller sammankomster. Wingback stolar är extremt mångsidiga i stil och kan hittas i traditionella, samtida och moderna stilar.

Tidlös lounge stol ovan HÄR

4. Lounge chair

Lounge Chair formgavs år 1956 av Charles och Ray Eames och produceras av Vitra. Den berömda fåtöljen designades med tanken att föra samman ultimat komfort med elegans. Samma tillverkningsmetod har i stora drag använts sedan mitten på 1950-talet då den började produceras och fåtöljen anses vara en av de främsta moderna klassikerna bland 1900-talets möbeldesign.

Tidlös fårskinnsfåtölj hittar ni HÄR

5. Lamino fårskinnsfåtölj

Lamino fåtölj och fotpall lackad bok/fårskinn från svenska Swedese är ett set om en härlig fårskinnsfåtölj och en matchande fotpall. Både fåtöljen och fotpallen är tillverkade i naturens egna material och är fantastiska hantverk.

Äkta Barcelona stol ovan finns HÄR

6. Barcelona fåtölj

Mega designklassikern Barcelona Chair från Knoll designades av Ludwig Mies van der Rohe år 1929-31 och är en av de mest ikonerna möblerna inom modern design. Barcelona Chair är skapad genom exceptionellt hantverk och utstrålar elegans. Relax är varianten av Barcelona Chair med något mjukare stoppning. Stolen är klädd med 40 individuella paneler, utskurna och behandlade för hand av en enda kohud.

Howardfåtölj ovan finns HÄR

7. Klassisk Howard fåtölj

Sittkomforten i en howardfåtölj är mycket god och modellen andas lyx, kvalitet och elegans. Sittplymån består av skum och sittdynans ytskikt består av fjädrar och silikon. Ryggdynan består även den av silikon och fjädrar som ger en mjuk och omslutande känsla. Tyget är tätt, elegant och med precis lagom lyster.

Brun klubbfåtölj finns HÄR

8. Klubbfåtölj

Klubbfåtöljer har sitt ursprung i sociala klubbar och är rymliga, rundade stolar ofta klädda i läder och designade för att maximera komforten. Klubbstolar har rundade kanter och armar, vilket skapar en inbjudande sittplats. Ibland har klubbstolar svängbara hjul för enklare rörlighet i utrymmet.

Äkta Ägget stol ovan finns HÄR

9. ÄGGET stol

Ägget av Arne Jacobsen är ett största mästerverk av Dansk design. Jacobsen hittade den perfekta formen för stolen genom att experimentera med tråd och gips i sitt garage. Idag är Ägget erkänd över hela världen som en av triumferna i Jacobsens legendariska karriär.

Trendig loungestol ovan HÄR

10. Modern rund loungefåtölj

Detta är en ny typ av stol som med sin runda form ger varje rum en modern trendig känsla. Den mjuka och minimalistiska stilen på stolen blir direkt en blickpunkt i inredningen och med sin sofistikerade design har den ett spännande uttryck oavsett vilken riktning den ses ifrån. Loungestolen passar perfekt i både privata hem och offentliga miljöer, placeras förslagsvis i rallrummet eller på kontoret.

Slutsummering

Vi hoppas att ni hittar just er drömfåtölj i detta inlägg där vi tipsat 10 tidlösa snygga fåtöljer. Tänk på att fåtöljen ni väljer, ska inte bara vara snygg utan även skön att sitta i.

  1. Love the interior designing and interior furnishing!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024