fbpx

Bostad i Västerås – från högskola till skärgård

Sensommaren och hösten är en period som för många innebär förändringar; man vänder blad och nya kapitel i livet inleds. För somliga kan ett sådant kapitel vara i stort sett detsamma som innan, medan det för vissa blir berättelsens klimax. 

Många vars liv kommit fram detta skede, står nu inför ett eller flera val, som vad man ska göra, var man ska bo, hur man ska försörja sig… ja, listan kan bli lång. En grupp som ofta ingår i denna kategori är studenter, i synnerhet de som nu ska börja gymnasium eller universitet. 

Att välja gymnasium, universitet eller högskola kan vara ett svårt beslut, och är ofta något som baserar sig platsen mer än själva institutionen. Men inte är väl det särskilt konstigt? En plats där man ska tillbringa de kommande tre eller kanske sju åren vill man ju trivas på! 

Hitta bostad i Västerås

Västerås – en plats att trivas på

En sådan stad, som är lätt att göra sig hemmastad i, är Västerås. Staden är full av liv, och erbjuder en stor varietet när det gäller både aktiviteter, natur och inte minst bostäder. En bostad i Västerås kan därför medföra ett spännande och händelserikt, såväl som lugnt och stillsamt liv – ja, du kan helt enkelt välja vad som passar dig bäst!

Som student är det ofta en bostad belägen nära Mälardalens Högskola som lockar mest, men dras du mer till naturen eller trivs bättre en bit från själva campus finns det stora möjligheter också för dig. Oavsett var i staden du väljer att slå dig ner kan du med lätthet ta dig både till högskolans lokaler och andra stadsdelar – cykelleder råder det nämligen ingen brist på!

Om cykling inte riktigt är din grej finns det också andra alternativ både när det gäller transport, men framför allt när det kommer till fritidsaktiviteter. Tack vare sin position intill Mälaren, kan du enkelt spendera helgen på stranden eller ta båten ut i skärgården, eller varför inte en trevlig vandring längs med Västerås vatten?

En stad full av möjligheter

Inte nog med att staden erbjuder bostäder nära campus, som dessutom har utsikt över Sveriges tredje största insjö; du har också huvudstaden alldeles runt knuten! Så istället för att låta hela inkomsten gå åt till dyra hyres- eller bostadsrätter i Stockholm eller Uppsala, kan du alltså bo med en timmes avstånd, men i en betydligt mer prisvärd bostad.

Som om det inte vore nog kan du på lika lång tid ta dig till Örebro, och några timmar senare befinna dig på en långweekend i Köpenhamn. Eller varför inte ta det steget längre med en tågluff till några av Europas vackraste och mest sevärda platser?

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis