Bättre sömn med ställbara sängar från tm sängar

Bättre sömn med ställbara sängar från TM sängar

(I samarbete med TM sängar)

Det säg att vi tillbringar så mycket som en tredjedel av vårt liv i sängen. Detta säger även en hel del om hur viktigt det är att välja rätt säng. Många klagar på rygg och nackont när den vaknar. Detta är typiska tecken på att man valt helt fel säng, med fel liggkomfort. En säng ska vara specialanpassad efter varje individs unika och personliga behov. Den får inte vara varken för mjuk eller för hård.

Något att överväga är att köpa en så kallad ställbar säng. Det är en säng som man enkelt kan ändra läget på. Genom att höja upp huvuddelen av sängen kan man minska felbelastning och passar även bra om man har andningsbesvär.

LÄS MER: Loftsäng tips som sparar plats och pengar

Till saken är den att ställbara sängar har flera hälsofördelar och här är bara några.

Bli från från ryggont med rätt säng

Ryggproblem är en av de vanligaste åkommorna idag och det är en av de värsta sjukdomarna, då att gå med konstant ont tar ner livskvaliteten. De flesta får ryggont vid hög ålder och efter hårt jobb. Något annat man kan få ryggont av är att välja fel säng. Vid fel tryckavlastning när man sover, då belastas ryggen fel och man vaknar med konstant ryggont.

Genom att välja rätt säng kan man känna av mirakel och tom. bli av med ryggont för gott. Genom att välja en ställbar säng och rätt tryckavlastande bäddmadrass kan livet ändras för alltid. Det är många som glömmer bort det man man måste se till så att man får stöd på den punkt där det gör ont. Efter ett tag sovandes i rätt säng, så kommer man märka stor skillnad på sin allmänna hälsa. Sovställningen kan bekämpa en del hälsoproblem och smärta.

Välj ställbara sängar

Med ställbara sängar så har man möjligheten att ändra sitt sovläge precis som man vill ha det. För det mesta så kan man luta huvudet eller benen olika mycket. Det är i de flesta fallen de två viktigaste punkterna att kunna justera men det finns en del ställbara sängar som har fler punkter. Ju fler punkter det finns desto fler fördelar på hälsa kan det ge.

En ställbar säng är speciellt bra för en dålig rygg. Man kan ha sängen i precis det läget som gör att den matchar kroppen konturer och ryggen kan hållas plattare mot marken. Genom att man stödjer ryggraden så kan man hålla den i en rak linje vilket gör att man slipper få nerver i kläm. Man kan också hålla en del av trycket från ryggen så att den får komprimeras under natten. Med ställbar säng kan man även stödja huvudet vilket gör att man slipper få nackont av massa fel placerade kuddar.

Tryckavlastande säng och madrass ovan kommer från TM sängar. De är specialister på just tryckavlastning och sömn. TM:s ställbara säng fördelar kroppsvikten jämnt över hela liggytan och tar bort tryckpunkter som ofta ger upphov till smärta och värk. TM sängar har även en av NASA godkänd tryckavlastande bäddmadrass. Jag sover själv på denna TM madrass och har märkt rejäl skillnad från att sova på vanlig madrass. Det kan kännas ovant i början med en tryckavlastande madrass. Men efter ca 3 veckor har kroppen vant sig och sedan vill man inte vara utan denna speciella madrass. Jag var på semester nyss och märkte då direkt skillnad på sömnkvaltet med en vanlig hårdare madrass. Jag kände mig outsövd på morgonen, vilket jag inte gör hemma med TM sängar madrassen.

Kort sagt vill ni bli av med ryggont och få bättre sömn, då ska ni bege er till TM sängar butik online.

Med rätt säng blir livet bättre!

/Maria

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024