flera husbilar på husbil camping

10 bästa husbil camping med latrintöming

Innehållsförteckning

Letar  ni bra husbil camping ställen i västra Sverige? I detta inlägg går vi igenom 10 toppen bra husbil camping platser, där det även finns latrintöming. Att resa land och rike runt med husbil blir allt mer populärt bland Svenskar. Många väljer även att sälja sitt hus och leva permanent i husbilen året runt. Vi har ju en serie kallad “Svenskar med husbil” och där kan ni läsa olika personers livsresa med valet av husbil istället för hus. Jag tror det är friheten på fyra hjul som lockar många att släppa “svennelivet” och välja nåt annat. Det är såklart inte alltid guld och rosor att köra runt med husbil. Det kan hända många oväntade saker på vägen.

LÄS MER: Hon valde frihet framför status – Svenskar med husbil

Många undrar även vilka husbil campingplatser som har latrintöming. Det är den där biten som många tycker är äcklig, där man tömmer toaletten i husbilen. Vi har därför i detta inlägg valt ut 10 bra campingplatser med latrintöming i västra Sverige.

Husbil camping – 10 bäst ställen

First Camp Ekudden – Mariestad

First camp Ekudden ligger vid vackra Vänern, inbäddad bland gamla ekar och en fin strand. Campingen är omgiven av ett naturreservat med en biosfärsled och en pilgrimsled runt omkring. Vänern lockar varje sommar massor av badgäster och i närheten ligger även den populära utomhuspoolen Ekudden med uppvärmd pool. Här bor du på gångavstånd från den charmiga gästhamnen på Vänern för båtturer och sjöstaden Mariestads hamnrestauranger.

Fakta

Antal husbilsplatser: 42 st
Antal med elektricitet: 38 st
Säsong: Året om

Hitta hit

Ekuddenvägen 50 54245 Mariestad
0501-10637
ekudden@firstcamp.se

Mer info:
Webbplats

Hafstens Resort – Uddevalla

Hafsten Resort, är en av västkustens mest spännande campingplatser! Denna fina plats är belägen på en halvö mitt i den vackra Bohuslänska skärgården. Älskar du natur, aktiviteter, god mat och fina badmöjligheter har du kommit till rätt plats.

LÄS MER: På lyx glamping med Jeanette och Robert

Hafsten är en trevlig 5-stjärnig campingmiljö med vackra platser på terrasserna, varav de flesta har havsutsikt. Oavsett vilken tid på året ni kommer, så är detta ställe en riktig pärla.

Fakta

Antal husbilsplatser: 370 st
Antal med elektricitet: 370 st
Säsong: Året om

Hitta hit

Hafsten 120 451 96 Uddevalla
0522-64 41 17
info@hafsten.se

Mer info:
Webbplats

First Camp Edsvik-Grebbestad

First Camp Edsvik-Grebbestad är en populär familjecamping nära Grebbestad i Bohuslän. Denna camping är en av Bohukusten mest populära och är ett av Sveriges populäraste turistmål. Här kan du njuta av sol och saltbad på campingens bekväma och barnvänliga strand, eller på västkustens varma klippor. Du bor i antingen en stuga eller såklart i husbil då det finns en rymlig campingplats.

LÄS MER: Ska ni campa i sommar? 10 saker att ta med

Fakta:

Antal ställplatser: 0 st
Antal med elektricitet: 0 st
Säsong: Året om

Hitta hit

Norra Edsvik 2 45795 Grebbestad
0525-103 94
edsvik@firstcamp.se

Mer info: 
Webbplats

husbil star vid sjo

First Camp City-Strömstad

First Camp City-Strömstad är en lugn och naturvänlig camping i Bohusläs autentiska omgivningar. Strömstad är en lugn camping nära det vackra havet. Här kan du koppla av och verkligen njuta av din semester. Hos oss kan du campa med husbil, husvagn eller tält i vackra omgivningar och med en underbar utsikt. De flesta av våra destinationer är platta, asfalterade och skyltade.

Info

Antal ställplatser: 0 st
Antal med elektricitet: 0 st
Säsong: Året om

Hitta hit

Uddevallavägen 45231 Strömstad
0526-611 21
stromstad@firstcamp.se

Mer info:
Webbplats

Kronocamping-Lidköping

Bara 15 minuters promenad från Lidköpings centrum, hittar du Kronocamping Lidköping. Lidköping är populärt för sin öppna marknad varje onsdag och lördag. Staden är också känd för alla sina mysiga caféer och butiker. Campingen är 5-stjärnig och mycket populär bland våra gäster. Husbilen är mycket populär året runt och har 53 EL/TV/V-platser på 8 x 12 meter.

Extra tips: Vi tipsar alla som besöker Lidköping, att ta en tur ut på Kållandsö med Läckö Slott som flaggskepp. Det är i särklass ett av Sveriges vackraste områden!

Info

Antal husbilsplatser: 53 st
Antal med elektricitet: 53 st
Säsong: Året om

Hitta hit

Läckögatan 22 531 54 Lidköping
0510-268 04
info@kronocamping.com

Mer info
Webbplats

camping med flera husbilar

Lysekils Marina-Basteviksholmarna

Basteviksholmarna är kända för sitt totala lugn! Hit kan du komma med husbilen och bara relaxa. I den bohuslänska skärgården, finns en liten pärlhamn. Här kan du njuta av det underbara hamnlivet även utan båt. Ta en promenad, njut av en glass i hamnkiosken.

Ni kan även ta en cykeltur för att utforska omgivningarna och de närliggande pittoreska samhällena Skalhamn och Grundsund Norge. Basteviksholmarna har även flera badplatser att välja på när det är dags att bada.

Info

Antal ställplatser: 46 st
Antal med elektricitet: 46 st
Säsong: april – september

Hitta hit

Från väg 162 sväng av mot Preemraff, följ sen vita skyltar mot Basteviksholmarna

Slättna Basteviksholmen Lysekil
0523-40033 / 0723-240033
Info@lysekilsmarina.se

Mer info
Webbplats

Ursand Resort & Camping

På Ursand Resort & Camping kan du bada, gå på After Beach i restaurangen, promenera, spring eller cykla på de omgivande motionsspåren, besök det vackra spaet eller åk rutschkanorna i äventyrsbadet. – Det finns något för alla!

Ursand är ett barnparadis och under högsäsong finns en otroligt populär Kidz Club med massor av roliga aktiviteter för alla barn.

Info

Antal husbilsplatser: 40 st
Antal med elektricitet: 40 st
Säsong: Året om

Hitta hit

Ca 5 km från Vänersborg

Djupedalen 520
0521-18666
info@ursand.se

Mer info
Webbplats

klippor och hav Johannesvik Camping

hollistay.com

Johannesvik Camping – Kungshamn

Johannesvik, ett semesterparadis för hela familjen, ligger i Bohuslän nära Smögen/Kungshamn. Anläggningen är en av de stora familjeanläggningarna på Västkusten. Här finns något för alla! Njut av några timmar på vår rastplats eller vår bastuflotte, vandra mitt i skogen och granit på våra hälsostigar eller varför inte bjuda in någon att paddla?

På sommaren finns även guidade aktiviteter för barn, guidade vandringar i kajaker, SUP, MTB, klättring och matlagning utomhus.

Info

Antal husbilsplatser: 24 st
Antal med elektricitet: 24 st
Säsong: Året om

Hitta hit

Wägga Nordgård 1 456 34 Kungshamn
0523-323 87
info@johannesvik.nu

Mer info
Webbplats

husbil camping malmo

Slutsummering – Husbil camping

Vill DU vara med och dela din husbil historia? Då kan ni vara med i vår serie “Svenska med husbil” Vi har märkt att husbilsägare gillar att bli inspirerade av varandra. Sedan har flera skrivit och frågat om de ska våga ta steget och bo permanent i husbilen. Därför kan era historier med husbil, inspirera andra att också ge sig iväg till friheten på öppna vägar.

Vill ni vara med och dela er story så maila till info@inredningsvis.se

/Maria

  1. TUSEN TACK för dessa tips:) Vii ska ut med husbilen nästa vecka neråt Sverige så detta var perfekt!

    • Underbart att kunna tipsa er:) hoppas ni får en super tur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024