5 bra billiga bänkskivor material

Bänkskivor i kök och badrum kommer vanligtvis att bli dyra. Så, är det ens möjligt att hitta billiga bänkskivor? Jo då det finns mer prisvärda material när det kommer till bänkskive material. I detta inlägg kommer vi gå igenom de mest prisvärda materialen ni kan välja när det kommer till bänkskivor, både i kök och badrum.

Bänkskivor i laminat

En av de mest effektiva typerna av prissänkt laminat köksbänk produkter är laminat.

Det är möjligt att köpa prisvärda laminatbänkmaterial – premium, högupplöst laminat är både vackert och premium, med höga kostnader att matcha. Men totalt sett kommer du att upptäcka att laminat är ekonomiskt.

LÄS MER: Vad ska man ha för färg i badrum?

En faktor är att laminatbänkskivor är gjorda av tunna ark av laminatprodukt limmade ovanpå MDF (medium-density fiberboard). Så majoriteten av bänkprodukten är billig. Du betalar bara för den tunna toppen såväl som sidoskikten. Inte bara det men många regionala butiker kan göra laminatbänkskivor.

Foto: kakelspecialisten.se

Förlaminerade bänkskivor

De flesta stora bostäder och även andra bostadsrenoveringsbutiker kommer säkerligen att ha förlaminerade bänkskivor, vanligtvis i baksidan av butiken. Inte bara är de billiga, men om du köper bitarna tidigt på morgonen kan du bara ha en helt ny bänkskiva vid mitten av dagen. De är så enkla att ställa in.

En betydande nackdel med förlaminerade bänkskivor är det begränsade urvalet av färger och design. Även stora bostäder kommer säkert att ha bara 2 eller 3 mönster att välja mellan. Om du vill ha andra typer av laminatplattor måste du specialbeställa dem.

Gör det själv Bänkskivor i laminat

Enorma husanläggningar har de förlaminerade bitarna. Ändå har de också specifika laminatark, och detta ger dig många fler designalternativ.

Att laminera bänkskivor av MDF är dock svårt för många fastighetsägare. Men om du är säker på att du kan köra en router är detta det billigaste sättet att få en laminatdisk.

En nackdel är att du inte får de där underbara rullade sidorna som du får när du köper förlaminerade plattor. Rullade sidor skapas i en butik, så det är omöjligt att replikera hemma.

Badrumsskåp

När de kommer som en del av ett badrumsskåp är laminatbänkarna ganska överkomliga, plus att diskbänksinsatsen redan passar dig. Laminerade skivor finns i en mängd olika nyanser och utföranden.

Bänkskivor av keramiska plattor

Keramiska plattor har länge varit ett favoritval för husägare som vill göra det själva och ha en snygg bänkskiva på grund av detta. Keramik är mycket billigare till och med än keramiska plattor i granit. Lägg till några bullnoses, kanter, samt en backsplash, och du har faktiskt fått ett iögonfallande föremål.

Problemet med keramiska bänkskivor är att passionerade kockar tenderar att vända upp näsan till keramiska golvplattor eftersom de är svårare att torka av. Och även, om du behöver en perfekt slät yta för matlagningsarbete, kommer du inte att få det med keramiska plattor. Du måste använda en skärbräda, annars är materialet mycket prisvärt.

Bänkskivor i granit eller sten

När du vill ha känslan och utseendet på köksbänkar i sten men vill se din utgiftsplan, kan stengolvplattor vara ett bra alternativ. Granit och även olika andra stenplattor finns i 12-tums eller 16-tums rutor. Med tanke på att den keramiska plattan är liten och användbar, är det möjligt att ta tag i golvplattorna själv och ladda dem direkt i de flesta typer av bilar.

Enkelt själv, keramiska plattor granit kan installeras med epoxi snarare än murbruk. Förutom att de keramiska plattorna monteras tätt mot varandra, eliminerar detta behovet av fogning mellan plattorna.

Helt naturlig granit – eller någon form av helt naturlig sten – kommer säkert ständigt att vara ett dyrare material än en syntetisk träprodukt som laminat.

Foto: toniton.se

Bänkskivor i trä

En anledning till att dyra bänkskivor är så dyra är att de bör tillverkas i stora tillverkningsanläggningar. Det finns inga stugsektorer som genererar kvarts eller stark yta från grunden.

Det är den reglerande idén bakom alla höga kontra lågkostnadsdiskar: är det säkrat i en kostsam produktionsprocess eller har människor kontroll över såväl produkten som processen? Inget material ger sig självt till hemmamarknader eller ljustillverkning mer än trä gör.

Tillverkning av bänkskivor av slaktarblock kan vara lika hyperlokal som en träarbetare i din stad som utvecklar trädiskar enligt specifikation. Egentligen kan en gör-det-själv-husägare med några specialiserade träbearbetningsverktyg utveckla sin alldeles egna bänkskiva för slaktblock.

Träremsor, vanligtvis seg eller mjuk lönn, krossas och hyvlas, sedan lamineras de tillsammans under högt tryck. Genomsnittligt timmerlim kan användas för att laminera träremsor i slakteridiskar. Efter bygget får slaktarblocket ett antal lager tungolja.

Bänkskivor med hård yta

Det är industribeteckningen för material som Corian och Silestone. Av var och en av de dyra diskarna är detta den där du har den allra bästa möjligheten att hitta en billig.

Tidigare var Corian det enda varumärket för hård yta. Så stark fast yta var dyr. Men när tillverkaren DuPonts patent tog slut, rusade tillverkarna in för att göra bänkskivor med solid yta. Med denna konkurrens började kostnaderna minska.

På samma sätt som laminat, kan dessa soffbord med solid yta som levereras med sminksystem istället vara kostnadseffektiva.

Bänkskivor med hård yta har funnits i tusentals stilar. De är lätta att tillverka. Ytan är hård, precis som köksbänkar i kvarts. En av de mer unika funktionerna hos en stark yta är att den lätt kan återbehandlas. Repor och även små hack kan finslipas med en oscillerande slipmaskin och även finkornigt sandpapper. Husägaren kan göra detta; inget krav på att anställa en tillverkare.

Dyra köksbänkar att undvika när du ska spara pengar

Den andra sidan av bänkskivor är dyra bänkskivor som du måste undvika om du vill få ett billigt pris. Många av dessa bänkskivor är topppresterande bänkskivor, så toppkvalitet är inte problemet. Problemet är priset. Med den här typen av bänkskivor är det svårt att upptäcka en prisvärd variant av dem.

Foto: pickyliving

Granit

Naturlig granit rankas i allmänhet som ett av de mest kostsamma köksbänkmaterialen. Stenen i sig är dyr, så eftersom den bryts i Italien, Turkiet eller Indien, och måste fraktas hundratals mil för att nå dig. Byggandet är svårt. Installation kräver experter. Plattgranit är aldrig en gör-det-själv-uppgift, så det är omöjligt att spara pengar genom att installera det på egen hand.

Betong

Betongbänkskivor ligger prismässigt nära granit. Även om produkten verkar genomsnittligt tillräcklig, är den verkliga kostnaden för bilister tillverkning och installation.

Även om det är möjligt för en gör-det-själv-handlare att göra en liten betongbänk för badrummet eller till och med en liten sidobänk i köket, bör proffs tillverka och även montera betongbänkar om du vill att de ska vara av professionell kvalitet.

Quartz

Quartz har nyligen blivit ett föredraget alternativ till skivgranit. Cambria och även Corian Quartz är två populära märken av kvartsbänkskivor. Detta förblir dock en högkvalitativ produkt som i pris motsvarar granitskivor och olika andra bänkskivor av helt naturlig sten. Det är ett snyggt material, men du betalar också REJÄLT för allt med Quartz.

BADRUMS SHOPPEN

Foto längst upp: kakelspecialisten.se

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 245 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis