(Innehåller annonslänkar)

Visst är det härligt att ute med vännerna på sommaren? Alla har dock inte den stora lyxen att äga en egen trädgård. Då blir det såklart mer fokus på balkonger och även vilken balkonginredning som passar bäst.

När det kommer till just balkonginredningar är det samma som när man inreder inomhus: stilen varierar från person till person. Så fråga er vilken är er stil inomhus och vill ni låta den spegla av sig även på balkongen?

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER 2021 – DESSA TRENDER GÄLLER

Inredningsvis ger er här Sveriges hetaste balkonger tips med stilar ni garanterat kommer att kopiera :)

Balkonger tips

balkonger tips

tips balkonger

KÖPTIPS Ursnygg billig inredning till uteplats och balkong hittar ni HÄR

Läs mer: 5 TIPS FÖR ATT INREDA BALKONG UNDER 1000 KR

balkonger inspiration (2)

1. Lantlig balkonginredning

Vi rivstartar med det Svenskaste av Svenskt, nämligen den lantliga stilen på balkonger och verandor. Vem drömmer inte om att blicka ut över grönskande ängar och dricka en rykande kopp kaffe i morgonsolens första strålar :) Här används utemöbler i rotting för en mer Amerikansk balkong-stil.

LÄS MER: 6 tips för att inreda balkongen snyggast i stan

Balkong tipset för att få den lantliga stilen i balkonginredning är att gå på loppis och aktioner. Där kan man fynda bl.a. porslin, karaffer och trasmattor för den där rätta lantliga mormorsstilen. Utemöbler i trä är såklart ett måste för att få till den varma lantliga gammaldags stilen.

Uteplats favoriter

balkonginredningar

KÖPTIPS: Stilrena uteplats möbler och solskydd hittar ni att köpa HÄR

balkongerna

2. Classy citystil balkong tips

Här ser vi en ren avskalad och mer lyxig stil på balkonginredning. En stil som tilltalar de flesta av nutidens stadsmänniskor. Se till att använda möbler av bra kvalitet med mjuka sittdynor och gärna massor av fårskinn och stilrena kuddar i dova grå och blå färger.

Addera några väl valda växter som t.ex. lavendel för en mer levande minimalistisk känsla.

balkong havsutsikt

balkonginredning3

KÖPTIPS: Billiga parasoller och sittdynor finn att köpa HÄR

balkonger 2

3. Den marina balkonginredningen

Här snackar vi läge, läge, läge och detta är nog den balkong de flesta drömmer om. Med det stora blå som granne behöver man inte så mycket balkonginredning, för utsikten är den man tittar mest på ändå.

Håll stilen i vitt och blått och gärna möbler i rödbrunt träslag som påminner om marint båtliv. Balkonggolvet passar att hållas i trä som nötts av vind och hav, varför krångla till det i onödan :)

inredningsbloggar

design balkonger

4. Modern designerkänsla på balkongen

Här är uteplatsen för den trendmedvetna designnörden med koll på de allra senaste designernyheterna. Stilen går antingen i lounge eller också används sten och betong med några levande eldelement som tillfälligt avbrott i en annars kall atmosfär.

REA PÅ UTEMÖBLER

modern balkong

balkonginredningar 3

KÖPTIPS: Fina billiga textilier för balkong och uteplats hittar ni att köpa HÄR

5. Bohemisk stil a la Marocko

Denna orinentiska stil är en av mina absoluta favostilar både inne och ute. I min förra lägenhet hade jag stor balkong och försökte mig på stilen ett Marockanskt uterum i tempelstil. Det gick sådär då de tunna vita gardinerna i varje hörn blåste åt skogen i hård vind, mattan blev dyvåt samt möglade och känslan blev i slutändan snarare ”Morroccan madness” än min Orientaliska dröm

LÄS MER: 5 tips för att inreda er uteplats lyxig under 1000 kr

Med andra ord är läget på den här stilen viktig då mycket material används som lyktor, kuddar osv. Det bästa är om man har en balkong i skyddat läge eller helt inglasad. Allra bäst är om den faktiskt ligger i… Marocko :)

balkonginredningar 2

balkong

6. Lyxig medelhavs balkonginredning

Denna stilen på balkongen kan aldrig gå fel. Har man t.ex. sommarhus i Spanien är denna stilen underbar då den matchar klimatet fullkomligt. Använd porslin i glada färger som bränd orange och azurblått. Matcha med mycket skålar med färgglada frukter, citroner är ett måste det gula matchar solen och ger den värme som behövs.

Har man sedan en swimmingpool som utsikt är den lyxiga medelhavskänslan total :)

snygga balkonger

KÖPTIPS: Små nätta utemöbler till små balkonger hittar ni HÄR

7. Feminin innercity balkong

Sist men inte minst har vi de romantiska balkongerna mitt i innerstaden. Här i Göteborg kallas denna stil Alvhemsk efter kända foton på balkonger från Alvhems mäkleri i Linnestaden. En mysig stil där några få romantiska detaljer avgör balkonginredningen. Använd gärna pelarbord köpt på loppis blandat med udda klappstolar och såklart några färgglada pelargoner är ett Måste för den rätta romantiken på balkongen.

Bara för att man inte begåvats med havsutsikt behöver inte balkongen vara tråkig för det, fantasin gör allt möjligt :)

Balkonger tips

LÄS MER: 4 heta uteplats stilar 2020 värda att kopiera

Där har ni några heta balkonger tips för att få till uteplatserna i sommar och jag hoppas ni blev riktigt inspirerade att göra om nu. Ofta krävs ganska lite för att hotta upp en balkong och några detaljer till förändring behöver inte kosta skjortan. Kolla på Ikea, Bauhaus och Åhlens t.ex. de har schysst balkongdekor till bra priser.

Gillar ni mina balkong tips ??

Ha en härlig ny vecka :)

LOVE M

HALVA PRISET PÅ INREDNING

Ni hittar inredning ovan HÄR

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

41 Comments

  1. Loving all the styles and they inspire me a lot, for sure if I have a balcony like this, would never be inside at home!:) Hugs ans kisses Maria, happy Monday! xo

  2. Lovely! I love this style of outdoor furniture! Thanks for your visit and comment ;)
    Bj S

  3. Wow, these are beautiful outdoor areas, really inspiring. Thanks for your opinion on my last post, hope you’re having a great week so far.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.