6 tips för en lyckad badrumsrenovering

6 tips för en lyckad badrumsrenovering

Ett av de populäraste rummen att renovera är badrummet. Badrummet är ett av hemmets viktigaste rum. Det är där vi spenderar mycket tid varje dag, så äl värt att se över. Jag hade själv ett sunkigt 70-tals badrum när jag flyttade in. Så efter jag målat om tog jag i tag i en total renovering av badrummet. Det har jag aldrig ångrat, då badrummet fick en helt ny fräsch vibe efter den stora renoveringen.

LÄS MER: Bästa badrumsgolv guide nånsin – så hittar ni rätt badrumsgolv

Det är dock några saker att tänka igenom innan ni drar igång en badrumsrenovering. Här är 6 viktiga saker att tänka på inför en kommande renovering.

Marmor klinkers ovan HÄR

Ljusgrått marmorkakel ovan HÄR

1 Färger och material

Första frågan inför en badrumsrenovering är. hur ska det nya badrummet se ut? Ska badrummet ha ljust kakel eller mörkt klinker? Ska golvet vara våtrumsmatta eller klinker?  Det bästa rådet för att hitta rätt är att googla allt som går inom badrum. Vilken stil ska badrummet ha? Börja med att göra en moodboard på Pinterest med favoritbadrum. Ta sedan det bästa från alla de badrum ni hittat och gör en ritning på datorn av ert dröm badrum. Då har ni en mall att utgå från.

Beträffande val av material handlar detta om vad som är mest praktiskt, framför vad som är snyggast.

Badrum shop

2. Beräkna kostnaden

Innan en renoveringen drar igång är det bästa att göra en riktig kostnadskalkyl. Hur mycket har ni sammanlagt i budget och hur stor yta i badrummet ska renoveras ? Till exempel är det viktigare att lägga mer på att anlita en certifierad hantverkare än att välja exklusiv inredning. Badrum är känsligt för fuktskador och blir något fel och arbetet inte utförts av en fackman, då blir det en dyr historia, utan skydd från försäkring.

3 snabba tips inför renovera badrum

  • Tänk igenom och planera badrummet väl innan allt drar igång.
  • Köp hållbara material som tex marmor och granit, som håller bra.
  • Tänk igenom väl vart belysning ska sitta innan kakel läggs.

Svart lyxig marmor ovan finns HÄR

 

3. Golvvärme eller inte?

Många har golvvärme i sina badrum nu. Helt enkelt för att sten och klinker kan bli väldigt kallt att gå på. Om man inte har golvvärme och ska renovera, då tåls det tänkas över om man ska ha det. Beräkna på kostander för elen golvvärmen kommer dra och se till att fråga en fackman om råd.

Kanske det är mer värt att satsa krutet på klinker och högklassig badrumsinredning? Gå på magkänslan.

4. Dusch eller badkar?

Denna frågan fick jag av företaget som renoverade mitt badrum. De sa många väljer dusch numer, MEN jag ÄLSKAR att bada. Så jag satte in ett nytt mindre och modernt badkar istället. Det har jag inte ångrat en minut oh speciellt inte kalla vintersdagar.

5. Se över golvbrunn och rör

Detta är badrummets känsligaste delar så se till ta en rejäl genomgång på gamla rör och ev sunkig gammal golvbrunn. Att byta dessa viktiga delar höjer även värdet om ni skulle sälja huset senare.

6. Vilken hantverkare?

Detta är ett viktigt val då det kan gå rejält illa om man väljer någon med dålig kunskap om våtrum. Framför allt kan ett dåligt badrumsbygge orsaka stora skador på väggarna genom mögel utbrott senare. Jag tipsar idag om en riktigt bra firma när det kommer till badrumsrenoveringar. Ni kan läsa mer om det nedan.

Ni hittar marmorkakel ovan HÄR

När man slår badrumsrenovering Stockholm på Google så kommer badrumsgruppen.se högt på 1a sidan. Inte konstigt då denna badrumsfirma har över hela 50 års erfarenhet av badrumsrenoveringar. Detta företag är experter på badrum och har fasta priser med gratis offert från närmsta utvald butik. Hos badrumsgruppen.se får kunden hjälp med allt för nya badrummet som layout, priser och planering. Bara kontakta dem och ni får direkt hjälp av en proffsig inredare/projektledare.

Grundregeln för att renovera är att välj välj hellre en bra hantverkare och något billigare material, än tvärtom. Jag hoppas ni tar itu med ert badrum efter detta och skicka gärna bild på det när renoveringen är klar.

Badrum shop

  1. hej. Tack för den bästa artikel. det var väldigt lärande och detaljerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024