fbpx

Att inreda ska vara njutning och inte nån jäkla tvångstortyr

När du ska inreda hemma hur tänker du? Är du missnöjd med allt och är även desperat att riva ut allt, ändra allt och köpa ALLT nytt? Då tycker jag att du ska lugna ner dig, läsa detta inlägget och inse att du kan bli nöjd med det du redan har. Jag läste en mycket tänkvärd artikel baserad på succé boken French women dont get fat. Den handlar om hur man lär sig att livsnjuta i nuet och gör SMÅ förändringar viktmässigt, som i slutändan ger stora resultat. Jag drar här en parallel från vikthets till inredningshets. Jag har länge tyckt att Sverige är fanatiskt fokuserade på att bygga nytt, riva ut allt gammalt och ändra om i all oändlighet utan slut.

LÄS ÄVEN: Baksidan av att driva en stor inredningsblogg – en brutal bloggbikt

Blir man någonsin nöjd när man hela tiden fokuserar på nytt? Svaret är ett glasklart NEJ! Ni kommer aldrig bli nöjda när ni hela tiden gör om och renoverar, utan att stanna upp och se vad ni faktiskt har från början. Att istället bevara med tacksamhet, slänga ut enstaka energitjuvar och sakta flytta in det nya, det är vad jag kallar att renovera med full medveten mindfulness.

Här kommer några mycket tänkvärda punkter där vikt/mat tips från boken möter inredningstips i en perfekt sinnlig symbios. Detta är att inreda The French women don get fat ……no stress way:)

Att inreda ska vara som att fika med bästa vännerna – glädje och sann livsnjutning utan stress.

 

och att inreda the French women diet way det är nyckeln till sann livsnjutning:)

Inredningsvis köptips

Njut av vad du äter!

Blir inom inredning: att njuta av det bästa man har i hemmet. Du kanske inte bor i dina drömmars hus, men det finns ändå skönhet i varje rum. Njut av ditt hem som det är och dekorera det för att ge ditt liv glädje. Omgiv dig bara med saker som du älskar och det gör dig extra lycklig. Om du hatar den där ärvda stolen från mormor, självklart ska den ut. Även om arvegods är värt massor av pengar, gör det er inte lyckliga då är grejerna bara en psykisk själslig dränering.

Ät bara väl utvald högklassig mat!

Blir inom inredning: att hellre välja några få kvalitetsprylar än 10 kvanitetsgrejer av kass kvalitet. Sök efter de bästa produkterna du kan hitta. Använd det finaste gamla silvret, kvalitetshanddukarna, en bit av den dyra tvålen. I stället för tio kassa lakan från IKEA, vad sägs om två riktigt bra kvalitetslakan som blir bättre och bättre med varje tvätt?

Drick mycket renande vatten!

Blir inom inredning: att vädra hemmet och syresätta på alla plan. Köp fräscha blommor ofta, använd köket att laga riktig mat i, städa lite dagligen, öppna fönster vädra, ha vackra ljus, musik, bjud över vänner – det här är allt som hydratiserar ditt hem med liv.

Röra sig regelbundet är hälsa!

Blir inom inredning: att flytta runt befintliga saker på hemmaplan. Att byta kuddarna på vintern, byta det lilla soffbordet till ett större från loppis eller en ny vas för de färska blommorna det ger ditt hem frisk rörelse. Om du inte har förändrat någonting i ditt hem de senaste fem åren, är det nog dags att tänka på lite fräscha upp. Vad händer tex. om du flyttar soffan till andra sidan? Det handlar om att förnya, men att förnya tänkvärt och medvetet.

”Att inreda är som att börja gå på gym, gör man allt på en gång får man träningsvärk ta istället ett steg i taget”

Använd dina egna unika styrkor!

Blir inom inredning: att se på det man redan har med nya ögon. Visst köket kanske är för mörkt, det finns ej tillräckligt med garderober och låt oss inte ens prata om utmaningarna att inte ha en parkeringsplats. MEN vardagsrummet har ett enormt stort fönster och sovrummet får det mest fantastiska ljuset. Även de minsta och mest besvärligt formade husen har en unik skönhet om man väljer se den. Istället för att kärringklaga på ALLT ni inte har, ta tiden att upptäcka vad som är bra med ditt hem istället. (tips: vilket positivt noterar gästerna alltid?) och uppskatta det.

Renoverar vi mot lycka eller mot tom själslig kollaps?

LÄS MER: 10 jäkligt uttjatade inredningsprylar på Instagram 

Jag bara ÄLSKAR den här parallellen mellan Franska sinnliga livsstilstips och vår inredning i modern tid. Det säger så mycket om den äckligt stressade tid som vi lever i just nu. Att stanna upp se vad vi redan har, istället för att hela tiden fanatiskt förändra för att dölja en ihålig själslig tomhet med döda ting.

Jag drar även en parallell till mitt eget gamla retrokök genom denna historien. Jag har valt när jag flyttade in i min lägenhet att ha kvar det gamla köket, fast jag kunde fått splirrans nytt. Just för att jag älskar de väl inötta gamla träbänkarna. Visst skåpsluckorna är inte high fashion och inte kranen heller. Men jag la in nytt golv, en ny förändring i det gamla. Detta gör att jag ser mitt gamla omoderna kök med helt nya ögon och det är fasen så mycket mysigare och mer genuint än alla toppmoderna Instagram kök i världen.

Att inreda ska vara njutning inte nån jäkla tvångstortyr. Jag citerar passande från boken French women dont get fat….Vem kan motstå en diet där choklad och kärlek utgör den perfekta balansen?

Fram för att inreda sinnligt och långsam!

Vad är er åsikt om modernt inredande? fräscht eller fanatiskt?

LOVE M

INREDNINGSVIS SHOP

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis