Att göra i härliga Helsingborg – 6 semester tips

Jag måste säga jag blev blown away av Helsingborg! När jag första gången steg av tåget i denna Skånska lilla stad slog Spanien värmen mot mig som en härlig varm bomb. Sedan upptäckte jag den lååånga stranden och blev såld direkt. Jag var nästan chockad då jag trott Helsingborg bara va ännu en halvtrist Svensk småhåla. MEN fel hade jag då Helsingborg är en URMYSIG stad med mycket att se. Jag tog en mini vacation nere i denna Skånska pärla till stad. Jag blev inte besviken och anser att Skåne är Sveriges riviera, värd att besöka om och om igen.

LÄS MER: Bästa sommar REA från 4 kända butiker

Här är nu mina personliga Helsingborg tips till alla er som också besöker stan första gången…Enjoy!

Fröken Inredningsvis entrar Helsingborg for the first time och blir mäkta glatt surprised:)

Kallbadhuset! och belive me havet var kallt haha :)

Hänga vid stranden!

För oss från Stockholm och GBG är det lite extra lyx med sandstrand, eftersom vi inte har nån riktig strand. Helsingborgs strand är lång härlig och väl värd att ta ett glas vid. Jag lånade cykel från mitt hotell och cyklade många gånger längs strandpromenaden. Det är även många surfare vid denna strand då vinden kan blåsa upp rejält vissa dagar.

SOMMAR REA FAVORITER

Besök blomsterparadiset Sofiero!

Denna park med som omringar Sofiero slott är i särklass en av Sveriges vackraste parker. Alla blomsterträdgårdar därinne är MAKALÖST vackra. Gillar ni blommor kommer ni bli helt sålda jag lovar. Det finns även vackra promenadstråk med spirande lövträd att vandra genom. De gamla äppelträden påminde om min barndoms somrar på landet. Sofiero är ett ställe att hämta kraft från och trädgården ett ställe för att meditera och reflektera inåt.

OBS: Det pågår just nu en jättefin pelargon utställning ända fram till September som ni inte bör missa.

Grymt goa ställen att äta på!

Sofiero Gård- Precis bredvid Sofiero ligger ett URMYSIGT gårdscafé.

Jättetrevlig personal jobbar där (som alla andra i Helsingborg). De har jättegoda mackor, mat och hemmagjorda drycker med björksav. Ett lantligt genuint ställe väl värt att besöka.

YA-HA Kök och bar – för alla hungriga INNAN kl 16 :)

Jag var vrålhungrig och letade ett ställe nere vid Helsinborgs hamn som hade öppet innan 16. Fattar inte ställen som öppnar så sent som 16, menar tänk alla hungriga turister de missar. MEN jag råkade då på ett grymt hamn hak vid namn YA-HA Kök och bar.

De hade precis sånt man vill ha som hungrig turist. Det vill säga fish and chips och andra härliga fiskrätter. Avslutat med en makalöst god tryffelchoklad med lakrits.

Stimulera själen hos 6e sinnet!

6 e sinnet ligger inte långt från stranden och jag råkade cykla förbi denna andliga butik. Nästa dag bestämde jag mig för att göra ett besök in. Jag har alltid dratts till det spirituella och andliga ända sedan barn. Såklart var jag ju tvungen att ge själen lite omvårdnad igen. Den kvinnan som driver butiken är bara helt jäkla störtskön. Vi synkade direkt och vi berättade livshistorier för varandra. Det är bara i sånna spirituella ställen man kan connecta på djupet med andra folk direkt. För alla som går dit är sökare som vill hitta nåt mer på djupet än bara yta.

Hyr en cykel!

Jag hyr alltid cykel på varenda ställe jag kommer till. Helt enkelt för att det fortast går att hitta runt på nya ställen med cykel. Helsingborg har riktigt bra cykelbanor i centrum, så jag rekommenderar alla att hyra cykel där. Cykla runt i stan eller dra iväg längs den härliga strandremsan en varm sommarkväll.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Helsingborg en riktigt mysig Skånsk stad med GRYMT trevliga människor all LOVE till alla er jag mötte därnere :)

Urmysiga köpmansstråk!

Såklart är det även väl värt att shoppa loss lite i Helsingborgs centrum. Det är urmysiga små gator och många bra mindre butiker mixas med jättar som  HM. Det finns även många bra krogar där man kan bara tjöta och ta en bärs.

LÄS MER: Top 9 bästa bad i Göteborg och hångelvänliga

Som ni ser finns det mycket att uppleva i denna härliga lilla stad. Sedan har jag aldrig träffat så trevliga människor som Helsingborgarna. Här har Stockholmarna och Göteborgarna MYCKET att lära sig sura och stressade som de är. I Skåne tar man det coolt och är trevliga mot turisterna. Ett helt annat tempo är det nere på Sveriges egna riviera, Skåne. Jag rekommenderar alla ett besök dit i sommar och fortsätt gärna ner till Ystad som är en annan supermysig pärla till stad i Skåneland.

Hasta la vista babes!

LOVE M

SOMMAR REA SHOP

Soffadirekt
10 695 SEK14 995 SEK
Nordic Nest
4.789 SEK7.299 SEK
Soffadirekt
10 995 Kr14 995 Kr
Nordic Nest
6.296 SEK8.395 SEK
Soffadirekt
5995 SEK9995 SEK
Ellos
3 995 SEK
Ellos
1 196 SEK1 495 SEK
Jotex
359,20 SEK449 SEK
Homeroom
1 599,20 SEK1 999 SEK
Nordic Nest
5.865 SEK4.000 SEK
Homeroom
2 519 SEK2 799 SEK
Soffadirekt
9695 SEK12 995 SEK
Reforma Sthlm
3 995 SEK4 895 SEK
Reforma Sthlm
2 995 SEK3 595 SEK
Newport
973 SEK1 390 SEK
Homeroom
16 497,50 SEK32 995 SEK -50%

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.