fbpx

7 nya utanför-boxen-idéer för ditt hemmakontor

Att arbeta hemifrån blir alltmer vanligt och därför är det viktigt att arbetsmiljön är inspirerande och anpassad för ett hemmakontor. I denna artikel tittar vi närmare på ett flertal idéer för ditt hemmakontor.

Inredning

Att inreda sitt hem har varit populärt sedan urminnes tider och det anses vara mänsklig natur att vilja ha det trivsamt hemma. I dagens informationssamhälle där Internet och andra sociala medier dominerar blir vi ständigt överösta men idéer och inspiration. Att förverkliga sin inredningsdröm kan vara en kostsam affär och om du inte har kapitalet kan det vara en bra idé att ha koll på hur hur mycket får jag låna hos digitala långivare innan du sätter igång med ditt drömprojekt.

Att tänka på innan du börjar

Det finns en rad olika saker att tänka på innan du börjar inreda ditt hemmakontor. Att mäta rummet är en viktig detalj många slarvar med. Det är vid största vikt att du har stenkoll på rummets eller arbetsytans mått för att det nya skrivbordet eller mattan ska passa perfekt. En annan detalj när det gäller inredning är att hålla det simpelt. Det finns många rum som är övermöblerade som ger en trång och tung känsla, det är viktigt att hitta rätt balans. När man sitter på sitt hemmakontor är det viktigt att man har en trivsam och kreativ miljö. För att detta ska bli möjligt krävs rätt belysning som exempelvis punktbelysning där flera ljuskällor skapar rätt miljö.

7 kreativa idéer för ditt hemmakontor

Att inreda sitt hemmakontor kan vara nödvändigt för att skapa den rätt miljön. De flesta förstår att det egentligen räcker med ett skrivbord, stol och en dator för att man ska kunna arbeta hemma, men sanning är att detta inte är hållbart i längden. Varför inte inreda ditt hemmakontor så du trivs och vill arbeta hemifrån, och därför kommer här 7 idéer för ditt hemmakontor:

 1. Växter
  Studier visar att växter har en positiv påverkan på oss människor. Vistas vi i en miljö som har växter minskar drastiskt halten av stresshormoner och både det fysiska- och psykiska välbefinnandet ökar. Detta betyder att växter bör vara ett givet inslag när du ska inreda ditt hemmakontor. Växter kommer garanterat bidra till en mer trivsam och kreativ hemmamiljö.
 2. Fondvägg
  Nuförtiden är det vanligt att vi inreda vår hem med vita väggar och ljusa möbler. Även om detta ger ett stort och ljust intryck kan en fondvägg vid hemmakontoret vara en god idé. Fondväggen bryter av och ger en känsla av att avskärmat hemmakontor.
 3. Anslagstavla
  Att ha alla sina möten och anteckningar på digitala plattformar är en självklarhet idag men en anslagstavla bredvid skrivbordet kan ge ett bra utrymme till urklipp, vykort eller andra utskrivna papper på ett stilrent sätt. Dessa finns att hitta i olika storlekar på de flesta stora möbelvaruhus.
 4. Skärma av
  Det är lätt att hemmakontoret bara blir en del av din vanliga inredning men det finns enkla tips som gör ditt hemmakontor till att bli ett riktigt kontor. Att skärma av hemmakortet med en gardin eller en bokhylla gör att din arbetsplats känns mer seriös och ett separat utrymme från övriga lägenhet eller rum. Att ha ett avskärmat utrymme betyder också att utrymmet får sin egen energi som påminner om ett riktigt kontorslandskap.
 5. En personlig design
  Bara för hemmakontoret är en plats för arbete betyder det inte att det behöver vara tråkigt. Varför inte inreda din arbetsyta med bilder av dina nära och kära eller ditt favoritsportlag. Möjligheterna att skapa ett trivsamt hemmakontor är oändliga där enbart din fantasi sätter stopp. Många kontorsarbetare klagar ofta på stora kontorslandskap alltid ser likadana ut och därför är detta en möjlighet att sätta en personlig touch på din arbetsyta.
 6. Ta vara på outnyttjade utrymmen
  I ett hus eller lägenhet finns det ofta outnyttjade utrymmen som exempelvis under en trappa eller i ett hörn. Detta är ett ypperligt tillfälle att vara kreativ med din inredning. Det finns inget givet sätt för hur ett hemmakontor ska se ut, utan det finns möjlighet att ta inspiration och göra en kreativ arbetsyta.
 7. Våga stå i fokus
  Ditt hemmakontor behöver givetvis inte vara undangömt under trappan. Har du bra med utrymmen kan det vara en bra idé att låta kontoret stå i fokus där skrivbordet tar rejält med plats. Har du ett helt rum att inreda som ditt kontor kan du ta ut svängarna och inreda ditt drömkontor med färger och design som passar just dig.

Sammanfattning

Att jobba från sitt hemmakontor blir allt vanligare i takt med att digitala möten blivit en självklarhet. Hemmakontoret behöver dock inte enbart bestå av ett skrivbord, dator och stol utan det finns oändligt med inspiration på sociala medier som du kan ta tillvara på. Studier visar hur färger och växter har en direkt påverkan på människor fysiska- och psykiska hälsa och därför rekommenderas det att ditt hemmakontor innehar dessa faktorer som bidrar till en trivs arbetsmiljö.

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis