(Innehåller annonslänkar)

Januari är den tristaste och pankaste månaden på året! Då kan det vara en bra och billig idé att göra en makeover på de möbler man redan har hemma.

Antika möbler har verkligen fått sig ett uppsving på senare år. Det gäller dock att använda dem på rätt sätt annars kan hemmet lätt se ut som ett skräckmuseum alá huset i Psycho. Många gamla skåp har rejält många hyllor och lådor. Gamla möbler är därför perfekta för mycket förvaring på en och samma plats. Japp vintage möbler är helt enkelt multitasking på högsta nivå, långt före begreppet uppkom.

LÄS MER: 20 lyxiga sittpuffar i sammet för ett hem med WOW-känsla

Här följer 10 tips hur ni kan använda antika möbler som förvaring mitt i ett modernt hem!

Antika möbler

1. Som lyxigt barskåp!

Antika vitrinskåp är bortom perfekt att använda som barskåp. De har massor av hyllor bakom glas samt ännu mer hyllor i det dolda underskåpen. Det passar perfrkt att ha som Whiskyförvaring ihop med några vackra kristallkaraffer. Detta gör denna möbel till ett spritlager fullare än folket vid tolvslaget på nyår. Snyggast är att blanda spritflaskor och vackra vinglas bakom skåpets vitringlas.

Trendiga nyheter

2. Som glammig garderob!

För alla fashionistor som är svaga för vintage passar gamla skåp perfekt som förvaring. Då speciellt till skor i modell klassisk som vi ser på bilderna ovan.

3. Som hallförvaring!

Att ha en eller flera antika möbler i hallen ger hemmet ett välkomnande sobert intryck. Mixa dock med moderna detaljer som tavlor och lampor så det inte osar museum vid första anblick.

4. Antika dörrar!

Går att använda till nästan allt känns det som. Här ovan har man använt gamla antika dörrar för att dölja förvaringsutrymmen som garderob och skafferi.

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar som ser lyxiga och dyra ut

5. Skåp i skåp!

Har man en walkin closet kan man som ovan ställa ett gammalt vackert skåp inne i den yttre garderoben. Smart, snyggt och blir som en liten överraskning för gästerna.

6. Smart hörnförvaring!

Hörnskåp förknippar vi ofta med de fula furuskåpen som var så inne på 80-talet. Men vackra hörnskåp modell vintage som det ovan kan funka som perfekt förvaring till det lilla hemmet.

LÄS MER: Här fyndar ni lyxig sammetsinredning billigt

7. Som blomsterförvaring på uteplatsen!

Detta är väl bara underbart härligt? Ta en gammal spegelbyrå och använd som blomsterbord på balkongen eller uteplatsen. Lägg väl märke till att byrån ovan även används som smart vedförvaring på samma gång.

8.  Köksbord med dold förvaring!

Gamla antika bord är fulla av överraskningar. Inuti dem finns ofta flera lådor där det ofta får plats med mycket mer saker än man kan tro.

Jag minns vårt gamla köksbord på landet och i det fanns så mycket spännande förvarat så ni kan bara ana.

9. Charmiga antika kofferten!

Förra året såg vi mycket gamla antika koffertar på inredningsfoton. De är perfekta som soffbord i ett vintage hem och rymmer mycket prylar som annars kan ligga och skräpa.

10. Kistan rymmer allt!

Min farmor hade en gammal träkista som min far ärvde. Vi hade den därmed på landet och jag kom ihåg mamma hade nästan hela julinredningen i den. Kistor rymmer abnormt mycket prylar och är därmed en av de bästa förvaringsmöbler som finns.

LÄS MER: Fynda lyxiga bord i mässing och marmor billigt här

Där ser ni att antika möbler kan vara till så mycket mer användning än att bara stå och se dammiga ut på mormors vind.

Att bevara det gamla är att hedra historien!

LOVE M

INREDNINGSVIS BUDGETLYX KÖPTIPS

Inredning ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR 10. HÄR 11. HÄR 12. HÄR 13. HÄR 14. HÄR 15. HÄR 16. HÄR

Fler lyxiga sittpuffar hittar ni billigt  HÄR

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.