fbpx

5 tecken att du är Tinder trött (och vad göra)

Oavsett om du är nybliven singel eller har varit det under de senaste fem åren eller så, så är det en 99% chans att du har använt en dejtingapp för att försöka träffa någon. Men efter ett tag på Tinder börjar du känna irritation och trötthet. Du har swipe sådär en trillion gånger, du har matchat sådär 20 000 snubbar, fuckboys, fejkprofiler och du har ändå gått på dejter OM du inte har blivit ghostad eller cat fishad vill säga.

Här skriver jag av mig mina egna dating app erfarenheter och varför dessa appar inte passar för alla.

Det där med förväntningarna

Det jag hatar mest med dessa datingappar är förväntningarna och då framför allt från mäns håll. Att SO FORT en tjej matchar, ja DÅ är hon säkert bete och kommer absolut ha sex första kvällen. Visst det finns tjejer som vill ligga snabbt också och då är det thats fine.

Jag har även fått killar som direkt efter match delar med sig att de citat ”har för stor kuk” som att kvinnan de matchat med då ska då bli SÅ Våt, kåt och imponerad. KNAPPAST! det finns f inget mer avtändande än nån som börjar tala kön innan man ens träffats. Killar tro mig ingen är intresserad höra om er köttsnabel, så vänligen håll det för er själva tills kvinnan dateat och gett grönt ljus för eventuellt intresse. Faktum är ingen kvinna jag nånsin talat med tänder ens på dickpicks (bilder sända på kuken) Så varför fortsätta på samma gamla avdankade koncept när det inte går hem, har neandertalar hjärnan låst sig?

En annan grej som gör mig galen på de dating appar. Är att även om man skriver längst upp i Bion klart och tydligt JAG SÖKER INTE HOOKUPS OCH ONS. Så frågar de ändå den mest cliche frågan nånsin ”So what are you looking for” Alltså jag avskyr den frågan, känner för slå till när jag får den. För alla de killar som frågar den vill bara ligga och det är många tro mig. Vad söker folk? det får man väl se är det så svårt att bara träffa en person i nutid, utan massa förväntningar hela tiden?

Jag brukar numer säga ”Jag söker nån som inte frågar vad jag söker efter” Då brukar det bli tyst!

Sedan har vi de sk. ”match colectors” det vill säga folk som bara samlar matcher för att höja egot och aldrig talar med nån. Menar varför är ni på en dejtingapp? Ni tar bara andras tid med ert dryga trams. Vad ger det en tom själ att ha samlat 10 000 matcher ni inte känner, fråga er det.

Med andra ord för de (som mig) som vill ta dating mer långsamt och genuint, utan massa jobbiga pressande förväntningar, ja då kan Tinder lätt bli en mardröm i längden. Jag kan säga att nog 99 % som matchat mig tror det ska bli åka av på första träff. Jag började till slut bli depp och kände mig som en bit kött på en meat market. Jag började även tappa hoppet för manligheten, att det kan finnas så många klonade assholes i en och samma app, det blev scary shit.

Diagnosen Tinder Fatique

Jag såg även massa gifta män cirkulerade på Tinder, som dessutom skröt och skrev ut att de hade fru och barn och ville ha nåt ”vid sidan om” Bara det är vidrigt i sig. Men det sjuka är att det börjar ses som helt normalt att vara otrogen i datingvärlden, att det nästan är prestige bland män att ha en ”älskarinna! vid sidan om. Jag fick även frågan AHH så du är gift och har barn eller? jag bara WHAT! Det var då jag verkligen började tappa hoppen för manligheten. Jag började till och med säga till killarna jag matcha med vilka idioter de var, jag orkade inte ens spela med i datingspelet längre. Det är då man drabbats av den numer kända dating diagnosen ”Tinder fatique”

Förra året förklarade US siten The Atlantic vad så många av oss har känt av på dating appar i artikeln med titeln: ”The Rise of Dating App Tigue”. Problemet, förklarar artikeln, är att det här verktyget som ska vara det ”enklaste” sättet att träffa någon, faktiskt är otroligt arbetskrävande och skapar ännu mer tvetydighet, ensamhet och misstänksamhet i relationer.

Inte för att detta är en nyhet för någon av oss. Vi vet hur det är att känna att allt arbete och tvetydighet gradvis börjar krossa vår själ. Här är 5 tecken att du har drabbats av Tinder fatique! (och även trötthet från andra datingappar)

01. När det börjar kännas som en total börda

Gäspar du och sveper samtidigt? Japp, då är du är i början av dejtingappströtthet. Det kommer en punkt (vanligtvis några månader in) när svepa på appar som Tinder och Bumble börjar kännas som en syssla du måste göra för att säga att du sätter dig ”där ute”, när det här är allt du kanske gör .

Det verkar inte längre vara en riktig inkörsport till din nästa stora romans. Siffrorna börjar komma ikapp dig – och när kanske en av hundra svep förvandlas till en dejt är det inte förvånande. När att använda dejtingappar känns som något du måste göra och inte något du vill göra, kan det vara svårt att känna hopp om potentialen de har.

Vad du ska göra istället: Skaka av dig det och fokusera på det verkliga livet (som utanför skärmarna) ett ögonblick. Försök att le och hålla tre sekunders ögonkontakt med en söt främling på en bar eller kafé. (Jag utmanar dig!)

02. När datingappen blir som ett beroende

Som att gå till gymmet och bara ge 50 procent på träningen, att gå på apparna och svepa utan att skicka meddelanden till dina matcher är en halvhjärtad ansträngning – bokstavligen! När du börjar komma djupare in i apptrötthetens våld, kanske du fortfarande kan öppna dem och surfa, men du är inte avsiktlig med din användning. App-trötthet känns liksom som att släppa ut luften ur däcken men att försöka trampa på cykeln ändå. Jag har helt uttömt mina tilldelade metaforer här, men du förstår vad jag menar.

Vad du ska göra istället: Det här kanske låter riktigt cheesy, men gå över till Bumbles blogg och läs några av deras framgångsberättelser. Det kommer att påminna dig om att bakom varje profil finns en levande människa som andas som vill hitta en koppling, precis som du.

03. Du talar med killar du inte ens är intresserad av

Du vet att saker blir dåliga när du börjar säga till dig själv, ”Jag är för kräsen, och det är därför det här inte fungerar.” (Vi har alla intalat oss själva att när vi är i singeldomens kast, eller hur?) För att försöka rätta till skeppet försöker du svepa på några killar som ser helt okej ut. Tändstickorna lyfter humöret, men samtalen faller platt. Ändå tror du att det är bättre att ge en av dessa killar en chans bara så att du kan gå på en riktig dejt. Men en dålig första dejt kan utlösa din app-trötthet ännu snabbare än en rad dåliga svep.

Vad du ska göra istället: Det är viktigt att vara avsiktlig med din tid – och deras tid också. Visst, att få massor av matcher känns bra för våra egon (det är skönt att känna sig önskad), men det är inte så bra för oss som helhet. Att matcha hela tiden är dränerande, så kom ihåg att vara selektiv när du sveper åt höger, såväl som i vilken typ av konversation du deltar i – speciellt när du kommer på att du slösar bort timmar av skärmtid med män som du inte vill se.

04. När du redan har tagit bort och återaktiverat ditt Tinder konto 500000 gånger

na appar… Förmodligen mer än en gång.Det kanske mest frustrerande stadiet av apptrötthet är när du bestämmer dig för att ta bort apparna helt och hållet – ”Jag ska träffa min nästa pojkvän IRL!” du proklamerar – bara för att registrera dig igen några veckor eller månader senare, efter att ha funnit att det är lika svårt att träffa killar ute i världen som att träffa dem online. Det här är paradoxen med appdejting, eller hur? Vi gör det alla, vi är alla frustrerade över det, och ändå verkar oddsen att träffa någon fantastisk personligen lika små. Så är det apparna som är problemet, eller är det vi?

Vad man ska göra istället: Dessa ”dåliga” ögonblick som inte verkar ha någon lösning är när jag vill komma ihåg att detta inte händer för att något är fel på mig. Jag häller upp ett glas vin, ringer en vän och berättar om mina elände. Jag mår alltid bättre på morgonen, även om mina problem inte är lösta.

05. Ghosting är inte längre överraskande beteende – och du gör det också.

Hur vet du när du har nått botten av dejtingappströtthet? Du ghostar någon. Dejtingappar har gjort det möjligt för oss att dejta mer än de flesta människor från tidigare generationer. När du känner den melankoliska tyngden av apptrötthet känns det jobbigt att anstränga dig för att artigt ta avstånd från någon du knappt känner. Det är därför så många av oss har blivit ghostade av våra Tinder- och Bumble-matcher, och varför du och jag har gjort det också. Tibder har gjort att ju större valfrihet man har, ju kallare blir man mentalt och det är sorgligt men sant.

Sluta ghosta och var rak istället

INGEN gillar dock att bli gohstad, faktum är att ghosta nån är riktigt illa beteende. Så vad du ska göra?: Sluta ghosta!  Var rak istället och säg till matchen att ni passar inte ihop lycka till och sedan ta bort honom/henne. Jag lovar cdet kommer kännas bättre i själen än att bara dissa match efter match.

Det är galet att tro att dessa små rutor i våra telefoner kan ha ett så stort grepp om våra hjärtan och sinnen, men det gör de. Mitt bästa råd är: Om du känner dig deflaterad och nedstämd av apparna, gå bort från dem en stund och fokusera på ditt verkliga liv. Var avsiktlig med den här tiden. Fokusera på en ny hobby, klass eller ett nytt idrottslag och se hur du känner dig efteråt. Kanske är du redo att logga in och börja svepa med nya ögon, eller så kanske du bara fortsätter att leva ditt liv utan dem.

Slutsummering – Tinder trötthet

Så till slut satt jag med nära 30 000 Tinder matches, men hade aldrig känt mig så ensam och missförstådd i hela mitt liv. Så vad ska man göra om man drabbats av datingapp trötthet? Det absolut bästa man kan göra är TA EN PAUS! Gå UT IRL i verkliga livet och jobba på att ta kontakt med andra könet på riktigt istället. Är det sommar så testa gå med i olika vängrupper på facebook, där kan man hitta nya vänner och även ev. partner. Gå med i olika föreningar och gruppsammanhang, som tex olika träningsformer. Där finns större chans att få nya bekanta och även hitta nån att datea.

Ut och res! När man reser är också chansen stor att träffa nytt folk och kanske en trevlig ny date. Vem vet han kanske tom flyttar med tillbaka till landet du kommer ifrån. Det handlar helt enkelt om att vara mer öppen för möjligheter i  verkliga livet, och inte helt hänga upp hela livet på en app.

Är ni ändå singel efter allt detta, ja då kan ni testa apparna igen. Men efter en tid borta då ser ni allt med mer klarare ögon Och är man inte lika Tinder trött, då kan Moder Universum vara snäll denna gång och ge er drömprinsen bakom nästa swipe match.

Lycka till!

SOMMAR REA SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
79958995
Soffadirekt
1399517975
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
34954495
Soffadirekt
3995 SEK4495 SEK
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
22952795
Soffadirekt
44955895

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis