fbpx

Tik Tok är en dödsfälla & borde förbjudas för barn

TikTok är fortfarande en av de mest inflytelserika och populära sociala medieapparna som finns tillgängliga idag. Appen är även en av de största sociala medieplattformarna i världen. Dagligen används Tik Tok av miljoner unga användare världen över. Men det finns en mycket mörk baksida! Tik tok är inte bara glada videoklipp, otaliga Tik Tok trender, visa life lessons och underhållning. Nej! Det finns en utomordentligt mörk och negativ sida av Tik Tok och som ofta tystas ner.

Men folk börjar vakna mer och mer, när otaliga barn har dött på löpande band de senaste åren av Tik Toks numer kända utmaning Blackout challenge. Det sägs enligt säkra källor att över 80 barn runt om i världen, hittills har dött av Blackout challenge. Men att media snabbt tystar ner de sanna statistik siffrorna, precis som det som skedde under Corona med falsk statistik. Det som pågår är ett rent vansinne och måste komma upp och sluta blundas för. Föräldrar förlorar sina älskade barn för att de använder en app, som uppenbarligen vägrar att sitta ansvar för sina minderåriga användare. Det sägs att Tik Tok ändrar algoritmen för att lura till sig barn på rätt tidpunkt på dygnet, för att delta i Blackout challenge. Föräldrar har gång på gång stämt Tik Tok efter deras barn dött, men inget händer.

LÄS MER: Inreda barnrum hållbart och eco vänligt

Här tar vi upp baksidan och farorna med Tik Tok-exponering hos mindreåriga och hur att helt förbjuda Tik Tok för barn under 15 år borde vara den enda riktiga lösningen.

TIK TOK OFFREN! några av dem

Här ovan är ett av de kändaste fallen! Archie Battersbee denna vackra lilla kille från UK, så full av liv. Han hamnade i koma efter deltagit i Tik Toks Blackout challenge. Hans mamma kämpade in i det sista för att flytta Archie utomlands för fortsatt vård, i hopp att han skulle vakna upp från koman. Men domaren var iskall och beordrade att Archie skulle tas bort från life support i Juni. Han praktiskt taget kvävdes till döds efter maskinerna stängts av och blev helt blå i ansiktet. Detta är en så fruktansvärt onödig död och ett onödigt livslångt lidande för hans familj.

Mamman sa allt gick på ett ögonblick! Archie kom ner med familjens kanin visade mamman, gick sen upp på sitt rum. En kvart senare hittade mamman honom medvetslös. Det ör därför det är så fel att lägga skuld på föräldrar, det går inte styra precis allt barn gör hela tiden. Men Tik Tok kan ändra om reglerna och det vet de också.

TikToks kraftfulla algoritm

För att förstå den plötsliga ökning av popularitet för TikTok,  måste vi först förstå hur kraftfullt algoritmen fungerar och hur den effektivt behåller användare och fångar deras uppmärksamhet. TikToks algoritm kan beräknas baserat på flera faktorer, vilken typ av innehåll användare vill ha och behålla dem via senast sedda klipp både via Google och i TikTok som app.

Detta innebär att TikTok kommer att välja att visa allt innehåll som behövs för att du ska fortsätta använda
denna app. Bristen på lagstiftning och tillsynsåtgärder för att skydda unga konsumenter är alarmerande.
Att trycka in rent ut sagt livsfarligt innehåll till en ung publik, kan ha mycket skadliga och dödliga effekter. Dessutom visar TikTok villkor och tjänst och integritetspolicy för dess användare, att det är en av de mest påträngande av appar idag. De flesta användare tror att TikTok bara samlar in data när de använder appen, men detta kunde inte vara längre från sanningen. Sanningen är att användare blir förda bakom ljuset och får inte reda på hela sanningen. Hade de gjort det hade säkert många slutat använda appen.

Sekretess och användardata (utom kontroll)

När du använder TikTok samlar appen in all slags information om dig själv, dina intressen och Mer. Användarvillkoren visar hur TikTok samlar in all information den kan från sina användare, och varje användare måste godkänna dessa användarvillkor för att använda appen.

Kommer du tro det om vi berättade att TikTok har tillgång till allt du skriver på din
telefon?

Jo, det kan appen göra! och det står även tydligt i tjänstevillkoren som alla går med på när de registrera dig för att använda appen! Men vem läser den lilla, lilla villkorstexten? Inte många speciellt inte barn och det vet Tik Tok.

Här är en del av TikToks användarvillkor som förklarar hur de samlar in data:

”Vi samlar in information om enheten du använder för att komma åt plattformen, till exempel din IP
adress, användaragent, mobiloperatör, tidszonsinställningar, identifierare för reklamändamål,
modell av din enhet, enhetssystemet, nätverkstyp, enhets-ID:n, din skärmupplösning och
operativsystem, app- och filnamn och -typer, tangenttryckningsmönster eller rytmer, batteristatus,
ljudinställningar och anslutna ljudenheter.”

Varför TikTok är en stor fara för barn?

TikTok är fortfarande en stor fara för barn och individer som är helt omedvetna om hur appen egentligen fungerar. Dessutom, att be en vuxen att acceptera dessa användarvillkor är något, men att att göra det mot ett barn verkar helt galet och olagligt på gränsen till kriminellt. Barn kan inte förstå användarvillkoren och invasionen av integritet när de börjar använda TikTok. Barnen förstår inte skillnaden mellan virtual reality och IRL.

Utöver det visar Blackout-utmaningen klart att TikTok inte kan kontrollera helt vilken typ av innehåll som delas på dess plattform, och av den anledningen är det en uppenbar risk för barn under en viss ålder, då de enkelt får tillgång till livsfarliga videor.

Slutligen bör vi också diskutera hur TikTok kan ha ett negativt förstärkningsinflytande på unga individer. Vissa barn kämpar med mental hälsa, och en av de vanligaste Störningar som är mycket publicerade på TikTok är ätstörningar. Barn som kämpar med detta visas då videor, som förstärker det och driver dem att fortsätta sitt destruktiva beteenden. När algoritmen märker att du tittar på dessa videor kommer den att fortsätta visa dem för dig. Massor av ungdomar har tagit livet av sig pga av Tik Tok och det är straight facts. De klarar inte pressen hur man ska se ut och alla negativa hate coments varje dag.

Varför förbjuda TikTok för barn under 15 år?

Visst, vi kan argumentera att på ytan att barn tittar på roliga klipp på TikTok, men efter så många barn dött av dödliga challenge lekar. Ja då kan vi istället börja argumentera för att förbjuda TikTok helt, för barn. Många som försvarar Tik Tok säger att det är föräldrarnas fel som låter barnen kolla i sina mobiler. Detta är ett vansinne sätt att ta fokus från det som är det egentliga problemet….Tik Tok. Och deras uppenbara val att varken ändra algoritm eller ta bort Blackot challenge helt.

Som förälder är det nästan omöjligt att kontrollera varenda video ditt barn tittar på eller varje app som de använder. Därför måste apparna i sig börja ta sitt ansvar och skydda sina användare, det borde väl för fasen vara solklart.

Att veta att TikTok kan samla in all denna information om ditt barns intressen, data och mer är en betydande risk. Med tanke på TikToks oförmåga att övervaka sin egen plattform och förhindra sårande och farligt innehåll från att spridas och visas för barn över hela världen är bara en annan anledning till oro.

Vad kan man själv göra

Är man förälder är det absolut bästa sättet att förbjuda barn under 15 att helt använda Tik Tok. De är inte kapabla till att ta rätt beslut i den åldern. Hade dessa barn som dog av Blackout challenge inte haft appen installerad, ja då hade de fortsatt leka levande och glada. Det är hjärtskärande att se alla dessa föräldrar som hittar deras barn döda eller i koma från att använt Tik Tok. De flesta föräldrar har stämt Tik Tok efter deras barn dött. Men vi kan inte förvänta oss att Tik Tok ändrar nåt inom snar framtid. Det är en pengagirig verksamhet som tagit algoritmen alldeles för långt.

Jag som skriver detta har själv raderat Tik Tok och det var något av det skönaste jag gjort. Att bli av med alla otaliga uttjatade trender och extrema masshat i coments till folk. Det gjorde mig bara mer deprimerad och inte glad. Tror vi alla måste börja tänka själva. Måste man ha alla appar som alla andra har? Eller mår vi bättre utan dem och all den negativa stimuli det ger? Välj själva som vuxna.

Men när det kommer till barn kan de inte välja själva, de förstår inte allvaret. Då är den enda och bästa lösningen att antingen ta bort Tik Tok helt för barn under 15. Eller som förälder radera appen från deras telefon, tills de är gamla nog att förstå allvaret bakom användandet och den dödliga leken Blackout.

SHOPPING FAVORITER

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis