Skruvdragare – bäst i test 2023

Skruvdragare – Bäst i test 2023

Skruvdragaren är kanske det nyttigaste verktyget du kan ha hemma. Den är oumbärlig när du ska lägga altan, praktisk när du ska skruva ihop en hylla och riktigt smidig om en kökslucka behöver dras åt lite grann.

Det finns många skruvdragare på marknaden och prisspannet är stort. Här är vårt bäst i test 2023 med fem modeller i olika prisklasser från olika tillverkare. Förhoppningsvis hittar du en maskin som kan bli en trogen partner i alla dina projekt, stora som små, därhemma!

Ryobi skruvdragare R18DD3-0

Modellen R18DD3-0 är en Ryobi skruvdragare som kan det mesta och klarar av både enklare och tuffare uppgifter. Den kan användas för borrning i både metall och trä och har LED och snabbchuck.

LÄS MER: Revovera gammalt hus – 6 saker att tänka på

Den här modellen, som kan anses vara ett budgetval, har automatisk momentinställning. Det är något som verkligen förenklar. Med den här funktionen gör maskinen de inställningar som behövs när det gäller vridmoment och varvtal helt automatiskt.

Fördelar

Automatiska inställningar

Bra förhållande mellan pris och kvalitet

Används med Ryobis standardbatteri (bra om du väljer fler produkter från samma märke)

Nackdelar

Automatiken kanske inte faller alla i smaken

Snabbfakta

Varvtal: Upp till 1800 rpm

Vridmoment: 50 Nm

Batteri: 18V

Vikt: 1,3 kg

Är skruvdragarna hos Biltema och Jula bra?

Biltema, Jula med flera aktörer som säljer det mesta inom hem och hobby har egna modeller av skruvdragare. Lite generellt kan sägas att de håller hygglig kvalitet sett till funktioner, vikt, batteritid och buller.

Ni hittar skruvdragaren ovan HÄR

REA FYND SHOP

Bosch skruvdragare GSR 12V-15 FC

I Bosch så kallade blå serie återfinns mängder av produkter som är stora favoriter hos användare världen över. En av produkterna som sticker ut från mängden är modellen GSR 12V-15 FC. Det här är ett mångsidigt verktyg som kan användas på fem olika sätt med sina olika adaptrar och hållare.

Modellen är inte bara mångsidig. Den är också extremt kompakt och lätt (endast 0,6 kg utan batteri). Den har också en klart hyfsad effekt med ett vridmoment på 30 Nm och upp till 1300 varv per minut. Söker du en skruvdragare som kan det mesta? Då kan den här vara ett alldeles utmärkt alternativ.

Fördelar

Mångsidig med fem alternativ

Mycket låg vikt

Bekvämt och stabilt grepp

Nackdelar

Lite lägre effekt – klarar inte de tuffaste jobben

Snabbfakta

Varvtal: Upp till 1300 rpm

Vridmoment: 30 Nm

Batteri: 12V

Vikt: 0,6 kg

Vad har man en slagskruvdragare till?

En slagskruvdragare har högre vridmoment och är mer kraftfull än en traditionell modell. Den passar alltså bättre för tyngre arbetsuppgifter.

Dragaren ovan finns HÄR

Milwaukee skruvdragare M18 CBLDD-502C

Milwaukees modell med den långa och småkrångliga benämningen M18 CBLDD-502C är ett premiumval. Det här är ett verktyg som används av proffsen och det innebär att det kan erbjuda maximal kvalitet.

Det kanske mest uppseendeväckande med den här modellen är att den är så kompakt. Den är faktiskt bara 16,5 centimeter bred. Det gör att det är lätt att komma åt med den även i trängre utrymmen. Milwaukees modell imponerar också med 60 Nm vridmoment, LED-belysning, snabbchuck och ett ergonomiskt pistolgrepp med softgrip.

Fördelar

Kompakt format som gör många jobb enklare

Högt vridmoment och varvtal

Riktigt bra grepp

Nackdelar

Det skulle vara priset då…

Snabbfakta

Varvtal: Upp till 1800 rpm

Vridmoment: 60 Nm

Batteri: 18V

Vikt: 1,8 kg

Ska man köpa paket med skruvdragare och batteri eller köpa batteri separat?

I normalfallet är ett paket alltid det billigaste alternativet. Paket med både verktyget, batterier, laddare och väska gör att du har allt du behöver för dina jobb hemma.

Makita dragare ovan HÄR

Makita skruvdragare DDF484Z

Ett rejält högt varvtal och ett högt vridmoment – det är två saker som kännetecknar den här maskinen från Makita. Vridmomentet är på 54 Nm och den kan leverera så mycket som 2000 varv per minut. Du ställer enkelt in kraften i hela 21 steg. Mycket kraft som dessutom är enkel att hantera alltså.

Makitas flaggskepp har också andra egenskaper. Den är lättanvänd med sin goda ergonomi, den har smart LED-belysning och den har såklart chuck. Dessutom tål den hårda tag dagligen och det kan aldrig skada!

Fördelar

Kraftfull för både skruv och borr

Enkel inställning med 21 steg

Klarar mycket krävande miljöer

Nackdelar

Kan upplevas som tung

Snabbfakta

Varvtal: Upp till 2000 rpm

Vridmoment: 54 Nm

Batteri: 18V

Vikt: 1,8 kg

Dewalt dragare ovan HÄR

DeWalt skruvdragare DCD791NT

DeWalt är närmast en synonym för hög kvalitet när det handlar om handhållna verktyg. Självklart finns en riktigt bra skruvdragare i sortimentet! Modellen DCD791NT är en storsäljare världen över och det är inte svårt att se varför.

Här får du en maskin med otrolig kraft. Den har ett vridmoment upp till 70 Nm och levererar upp till 2000 varv per minut. Det är samtidigt enkelt att hantera kraften med momentkontroll med 15 lägen och en ergonomisk design. Hela maskinen har också en kompakt form och vikten är relativt låg. Ett gediget val helt enkelt.

Fördelar

Extra kraftfull med upp till 70 Nm vridmoment

Kompakt design och låg vikt

Enkelt att justera kraften exakt

Nackdelar

Inga att tala om!

Snabbfakta

Varvtal: Upp till 2000 rpm

Vridmoment: 70 Nm

Batteri: 18V

Vikt: 1,5 kg

Skruvdragar paket hittar ni HÄR

Sammanfattning

I vår bäst i test-guide till skruvdragare har vi tagit med de mest populära och de bästa modellerna i olika prisklasser och från olika märken. Förhoppningsvis kan du därigenom hitta det verktyg som passar bäst för dig. Tips! Se om du kan köpa skruvdragare i paket tillsammans med batteri och laddare (och eventuellt väska). Det sparar du pengar på.

REA FYND SHOP

 

Foto längst upp: Beijer byggmaterial

  1. Tack för tipset! Kan inte fatta att jag som fotograferar så mycket inte kommit på detta tidigare haha.
    Ha en bra dag! :) /Veronica

    • HÄRLIGT att höra :) och ge bort en fototavla i julklapp vettja :) Kram Maria

  2. Min far ska få en fototavla i år?
    Personligt och önskvärt!

    • härligt att höra du blev inspirerad :) och jag lovar din far kommer uppskatta det OM det är ett foto han gillar förstås haha :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024