5 stränder i skåne ni måste besöka

5 stränder i Skåne ni måste besöka

Vad är härligare om sommaren än att besöka långa stränder i Skåne? Skåne har blivit lite som Sveriges riviera om sommaren. Folk från hela Sverige vallfärdar ner till denna platta del av landet och även den delen som har de absolut bästa stränderna. Faktum är att flera av Skånes stränder ser precis ut som utomlands. Därför har vi gjort denna lista på Skånes bästa stränder, för både er som vart i Skåne och alla er som aldrig vart där.

LÄS MER: 5 coolaste Air Bnb boenden i världen

MEN med det sagt kan ni fortfarande få se några vackra sandstränder i sommar. Sverige har nämligen massor av vackra långa stränder neråt landet. Jag talar såklart om Sveriges egna riviera Skåne. Här får ni nu 6 stränder i Skåne ni måste besöka!

Stränder Skåne

tylösand 4 km lång sandtrand

Foto: firstcamp.se

Tylösand med 4 km magisk strand

Tylösand är ett känt begrepp både i Sverige och utomlands. Det finns flera anledningar till varför. Varav den främsta är den 4 kilometer fantastiska sandstranden, en pulserande after beach, livräddarskolan, en toppklassad golfbana, unika restauranger och MAGISK natur.

Ingen har väl missat TV klassiker som Kungarna av Tylösand, men visste ni att Per Gessle är delägare till hotell Tylösand? Allt detta tillsammans gör att Tylösand är ett MÅSTE att besöka i sommar.

Helsingborg – strandliv mitt i city

Jag tog tåget och besökte Helsingborg första gången i somras. Och gissa om jag blev chockad när jag såg den lååånngga sandstranden mitt i city första gången. Jag visste inte ens att Sverige hade sådana Medelgavslika stränder förrän jag såg den beachen. Det roligaste var att jag filmade när jag cyklade längs stranden. Och folk på Instagram trodde då att jag var i Spanien haha.

Så ni ser att det går få Medelhavskänslan lite ändå fast man är kvar i gamla Svedala :)

Rea på inredning

Pittoreska Mölle badort

Längst ut på Kullahalvön i nordvästra Skåne ligger den pittoreska orten Mölle. I slutet av 1800-talet var Mölle en av Sveriges finaste badorter. Mölle gjorde då sig ett namn som ett syndens näste, eftersom kvinnor och män här badade tillsammans. Detta var på den här tiden fullständigt otänkbart.

Idag är Mölle ett välbesökt utflyktmål om sommaren och väl värt ett besök.

Klassiska Skanör–Falsterbo

I Skanör och Falsterbo sträcker sig sandstränderna kilometer efter kilometer. Något annat unikt för orten är de karaktäristiska små badhytterna i solblekta karamellfärger. Stranden i Kämpinge i öster är den mest välbesökta. Vill man vara i fred från massturism ska man bege sig västerut.

En klassisk Skånsk badort man måste ha besökt åtminstone en gång.

Mälarhusen och Sandhammaren

Den här sandstranden löper hela vägen från det lilla fiskeläget Skillinge i norr, till Löderup i söder och anses av många vara Sveriges bästa strand. De karaktäristiska höga sanddynerna gör det enkelt att hitta en egen skyddad grop att ha en picknick i och den sagolikt mjuka och fina sanden är härlig för både lek och lata dagar liggande i sol.

Varning för starka undervattensströmmar vid vissa väderförhållanden och kolla skyltar innan ni badar.

Foto: annamatkovich.se

Slutsummering –  Stränder Skåne

Där har ni 5 magiska orsaker att stanna i Sverige i sommar. Skåne är verkligen Sveriges egen lilla riviera och framför allt stränderna. Jag kommer själv utforska Skåne mer i sommar och det är så spännande se nya outforskade platser. Ofta blir man “hemmablind” när man reser mycket utomlands. Men Sverige är otroligt vackert om våren/sommaren och väl värt att gå igenom ordentligt.

Vi tog alltid bilsemestrar genom Sverige när jag var barn. Jag minns det med glädje, då det verkligen var sommarlovens höjdpunkter. Inga somrar var som barndomens somrar på landet och de minnen tar jag med mig för evigt.

Sverige i vårt hjärta!

Rea shop

Valley soffbord jotex rea ny
Jotex
1 539,302 199
Nattavaara stol jotex sommar rea ny
Jotex
1 679,302 399
Lis hörnhylla
Jotex
303,20 SEK379 SEK
Sion sideboard  jotex sommar rea ny
Jotex
6 439,309 199
KÖpenhamn sänggavel  jotex sommar rea ny
Jotex
2 099,302 999
Alison spegel  jotex sommar rea ny
1 329,301 899
Austin teddy soffa jotex sommar rea ny
Jotex
10 149,3014 499
Preston klädhängare jotex sommar rea ny
Jotex
3 359,304 799

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024