Top 6 bästa ställbara sängar 2023

Top 6 bästa ställbara sängar 2023

Att hitta den perfekta sängen är avgörande för en god natts sömn och övergripande välbefinnande. För de som söker efter en säng som kan anpassas efter individuella preferenser och behov, är en ställbar säng ett utmärkt alternativ. Med en ställbar säng kan du justera höjden och lutningen på både huvud- och fotända för att hitta den mest bekväma sovpositionen för dig.

LÄS MER: 8 billiga kontinentalsängar att älska

I den här artikeln kommer vi att utforska de bästa ställbara sängarna för år 2023, med fokus på kvalitet och komfort.

Ni hittar säng ovan HÄR

1. Carpe Diem Beds, Saltö Ställbar Säng

Carpe Diem Beds är ett välkänt varumärke inom sängindustrin och deras Saltö ställbara säng är inget undantag. Denna säng kombinerar bekvämlighet, teknik och stil på bästa sätt. Med den ställbara funktionen kan du anpassa sängen efter dina behov, oavsett om du sitter eller ligger i den. Dess patenterade Contour Pocket System och dubbla madrasser ger optimalt stöd och avlastning för din kropp. Sängen levereras även med en bäddmadrass Premium för extra komfort. Dessutom har Saltö en behaglig nattbelysning som kan tändas efter behov. Priset för denna säng är 62 990 kr.

Säng ovan finns HÄR

2. Hästens, Adjustable

Hästens är ett exklusivt sängmärke och deras Adjustable ställbara säng är ett lyxigt val för de som söker maximal komfort och avlastning. Sängen har en pålitlig fjärrkontroll för att enkelt höja och sänka både huvud- och fotdelen. Den är tillverkad av högkvalitativa naturmaterial, inklusive tagel, ull, bomull, lin och björk. Med 28 lager av noggrant utvalda material och två fjädringssystem får du en överlägsen sovupplevelse. Hästens Adjustable sängen finns i olika fastheter och färger. Priset för denna exklusiva säng är 161 900 kr.

Säng ovan finns HÄR

3. Viking, Saga DuoFlex

Viking är ett välrenommerat sängmärke och deras Saga DuoFlex ställbara säng är en populär modell. Denna säng har två lager pocketresårer och en stoppning av latex för en bekväm sovyta. Den är indelad i sju zoner som kan anpassa sig efter varje del av din kropp, vilket ger rätt stöd åt både höft och axlar. Den ställbara funktionen kan justeras steglöst för att passa dina individuella behov och preferenser. Saga DuoFlex finns i två färger och priset för denna säng är 38 090 kr.

Säng ovan finns HÄR

4. Ekens, Element

Ekens Element är en annan imponerande ställbar säng som erbjuder individuell anpassning och komfort. Den är utrustad med Ekens 3-zon pocketsystem som ger skön avlastning för varje del av din kropp. Sängen levereras med en trådlös handkontroll som gör det enkelt att hitta din perfekta sovställning. Ekens Element finns i olika storlekar, färger och fastheter för att passa olika behov och preferenser. Priset för denna säng är 22 050 kr.

Säng ovan finns HÄR

5. Jensen, Diplomat Dream

Jensen är ett känt varumärke inom sängindustrin och deras Diplomat Dream ställbara säng är en utmärkt kombination av funktionalitet och komfort. Sängen har en inbyggd Headrest-funktion som anpassar sig efter din nacke och huvudposition för optimal komfort. Med den steglösa justeringen kan du enkelt höja eller sänka huvud- och fotända individuellt eller samtidigt. Den har även ett 5-delat zonsystem med mjuk skulderzon och inbyggt stöd för korsryggen för en jämn och tryckavlastande liggkomfort. Priset för denna säng är 32 665 kr.

Ni hittar säng ovan HÄR

6. Tempur Promise Plus SmartCool

Tempur är känt för sina kvalitativa och bekväma sängar, och deras Promise Plus SmartCool ställbara säng är inget undantag. Denna säng kombinerar komfort och modern teknik för en optimal sovupplevelse. Den är utrustad med Tempurs bäddmadrass Pro och Smart Cool-teknologi för en sval känsla under natten.

Sängen levereras med en stark motor och trådlös fjärrkontroll för enkel justering av huvud- och fotända till önskad position. Tempur Promise Plus SmartCool sängen är en del av Tempurs nya kollektion och har flera unika funktioner, inklusive Tempur Advanced-material för överlägsen tryckavlastning. Priset för denna säng är 39 995 kr.

LÄS MER: Loftsäng tips som sparar plats och pengar

Sammanfattning

Att investera i en ställbar säng kan förbättra din sömn och övergripande hälsa och välbefinnande. De bästa ställbara sängarna för 2023 erbjuder komfort, anpassningsbarhet och kvalitet. Varje sängmärke har sina egna unika egenskaper och fördelar, så det är viktigt att välja en säng som passar dina individuella preferenser och behov. Oavsett om du väljer Carpe Diem Beds, Viking, Ekens, Jensen, Tempur eller Hästens, kommer en ställbar säng att ge dig den komfort och flexibilitet du behöver för en god natts sömn.

Vanliga frågor om ställbara sängar

 1. Är ställbara sängar lämpliga för alla? Ja, ställbara sängar är lämpliga för de flesta människor. De är särskilt fördelaktiga för de som lider av ryggsmärtor, andningsproblem eller sömnapné. Det är alltid bäst att prova en ställbar säng innan du köper den för att se om den passar dina individuella behov och preferenser.
 2. Kan jag använda min befintliga madrass på en ställbar säng? Ja, i de flesta fall kan du använda din befintliga madrass på en ställbar säng. Det är dock viktigt att säkerställa att madrassen är kompatibel med den ställbara funktionen och att den inte blir för styv eller deformeras när sängen justeras.
 3. Hur länge håller en ställbar säng? Hållbarheten på en ställbar säng beror på kvaliteten på materialen och hur väl sängen underhålls. Generellt sett kan en högkvalitativ ställbar säng förväntas hålla i många år med korrekt vård och underhåll. Det är också viktigt att kontrollera garantin på sängen för att få en uppfattning om dess förväntade livslängd.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024