fbpx

Skapa det perfekta barnrummet!

Detta är ett ställe där barn kan uttrycka sin kreativitet och ha roligt. Tänk på vad som är viktigast för ditt barn. Använd olika typer av mönster, färger och dekorationer för att göra det personligt. Låt barnen vara delaktiga så att de integreras med miljön redan från början. Då blir de som tryggast i miljön. Inredningen behöver innefatta en bekväm sittplats, en våningssäng där nedre plan kan utgöra exempelvis en mysig läshörna, ljusfixturer som passar deras behov och smarta lagringsalternativ som hjälper dem att hålla ordning på leksaker och andra saker. Med rätt planering kan du skapa ett magiskt rum att glädjas av under många år framöver!

Färger och mönster – så skapar du magi

Kombinera färger och mönster för att ge rummet en magisk känsla och en helt ny atmosfär som är både personlig och unik. Det finns många olika sorters färgkombinationer, allt från starka primärfärger till mer subtila pasteller. Experimentera med olika typer av mönster som rutiga, stjärnformade eller geometriska former. Att använda färger och mönster är ett bra sätt att liva upp rummet och skapa en personlig touch. Det är inte bara vackert utan det ger också rummet en karaktär som gör det unikt. Så om du vill skapa magi, prova att experimentera med färg och mönster!

Möbler och textilier som ger det där extra till rummet

För att få till det där extra är det viktigt att välja rätt möbler och textilier. Möbler som soffor, stolar, bord och barnsäng är grunden i ett rum, men det är de små detaljerna som gör skillnaden. Textilier som kuddar, mattor och gardiner kan ge en helt ny look. Välj mellan olika tyger och färger för att skapa den perfekta atmosfären. Det finns även andra accessoarer som ljusstakar, speglar och tavlor som kan hjälpa till att skapa en personlig touch. Genom att kombinera alla dessa element inger rummet ett unikt uttryck som passar ens egna stil och smak.

Lek och lärande – kombinera de två smart i barnrummet!

Två viktiga delar av barns utveckling! Så skapa en miljö som uppmuntrar till både lek och lärande. Det kan innebära att använda färger som stimulerar fantasin eller möbler som är bekväma för både fri lek och kreativ stimulans. Inkludera olika typer av leksaker som uppmuntrar till kreativitet, samtidigt som de ger barnen en chans att lära sig nya saker. En blandning av böcker, spel och andra aktiviteter i rummet hjälper till att hålla barnet intresserat och engagerat. Bildstöd för ökad struktur och trygghet är viktigt samt att gärna hålla en sammanhållen färgtråd och möjligheter att sortera och hålla i ordning. Då blir det lättare för barnet att hitta lekar.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis