Så får du ett öppet och rymligt hem

Så får du ett öppet och rymligt hem

Om du letar efter sätt att skapa en öppen, ljus och rymlig känsla i ditt hem, finns det några olika strategier som du kan använda. Först och främst bör du välja ljusa nyanser som ger en illusion av större utrymme. Använd även speglar för att reflektera ljuset runt rummet. Det är också bra utnyttja det naturliga ljus man har tillgång till och installera vridfönster för att släppa in frisk luft och solljus. Genom att använda dessa tips kommer du snart ha ett ljust, öppet och rymligt hem!

Välj dolda lagringsmöjligheter

Oavsett om man har ett större eller mindre rum kan man tjäna på att investera i dolda lagringsmöjligheter.

 • Installera skåp eller hyllor som byggs in i väggen. Dessa kan användas för att förvara allt från köksredskap till böcker eller leksaker.
 • Om du har en trång hall eller ett litet sovrum kan du också installera en garderob med dörr som går upp mot taket. På så sätt kan du förvara kläder och andra saker utan att ta upp mycket golvyta.
 • Investera i möbler med extrafack, till exempel  en soffa med lådor under sitsen
 • Utnyttja möbler med flera syften, till exempel en bäddsoffa som du sedan kan backa undan när du behöver utrymme.

Utnyttja naturliga material

Material som trä, sten och terrakotta ger ofta ett intryck av lugn, öppenhet och naturlig charm, vilket man bör utnyttja. Det finns flera typer av trä, vissa ljusare och andra mörkare varianter. Om man vill skapa känslan av ett ljust och öppet utrymme bör man alltid luta sig mot ljusare färger. Detta gäller också om man till exempel använder marmor i köket. Försök dock att implementera lite färg så att rummet inte blir för sterilt. Placera gärna ut lite terrakotta krukor med växter runt om i hemmet, de kan hjälpa till  att skapa en känsla av djup och värme i huset.

Utnyttja fönster och ljus

Alla rum som helt förlitar sig på lampor kan snabbt kännas mörkt och tröttsamma. Därför är det viktigt att se till att majoriteten av rummen har fönster, så att man kan få in lite naturligt ljus. Med ett vridfönster blir det även lättare att vädra på varma sommardagar och släppa in lite frisk luft. Vridfönster gör det även lättare för dig att tvätta utsidan av fönstret så att du kan njuta av maximalt ljusinsläpp. Du behöver inte heller oroa dig över vad du placerar framför ett vridfönster då dem ofta öppnas utåt

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024