Restips alicante – 5 saker ni måste göra

Restips Alicante – 5 saker ni måste göra

Dags för restips Alicante! Jag är utarbetad och längtar till ljus, sol och värme. Jag drar därför till Alicante i södra Spanien snart. Ska bli SÅ skönt komma bort till varmare klimat då jag inte gillar kylan alls. Detta år har jag verkligen besökt Spanien då jag vart i Ibiza, Alicante, Malaga, Marbella och Palma. Tror jag dras till Spanien för det är så bra klimat och det alltid är direktflyg bara tre timmar haha.

LÄS MER: 6 platser där GOT spelats in so ni bör besöka

Tänkte att jag kan ju passa på tipsa er om vad ni kan göra när ni besöker Alicante. Här är mina 4 personliga Alicante restips to do i denna Spanska pärla till stad. Jag kallar även Alicante Spaniens Miami.

Här ovan kan ni se mig cykla längs Alicantes beachwalk i Februari i år. Det var ljuvligt och jag filmade med min Iphone sug på den :)

Hyr cykel och ta en biketour

Jag ÄLSKAR cykla! Alla som känner mig vet hur mycket jag brukar cykla om sommarhalvåret. Det första jag gör när jag kommer till nya platser utomlands är att jag hyr en cykel. Det rekommenderar jag alla att göra då man ser allt mycket snabbare och smidigare, än att kånka runt på asfalt i hundra år bland tusen turister.

I Alicante finns ett toppenställe att hyra cyklar på som heter Blue bikes. SÅ himla trevliga uthyrare och grymma citybikes har de där. Sen kan ni antingen cykla på beachwalken längs Alicantes ljuvliga strand. Eller varför inte ta en biketour med Engtalande guide. Finns biketours med vinprovning ni kan beställa HÄR

Besök Alicantes makalösa slott

Alla städer har ett måste! Alicantes måste se är slottet som ligger mäktigt ovanför staden. Om ni ska promenera upp till slottet så ta en halv dag till detta. Det tar sin tid gå upp och ner samt fota vid slottet. Det finns även bussturer upp till slottet. Ett härligt resmål med mycket intressant Spansk historia.

Alicantes slott bjuder på en spännande Spansk historia och makalösa vyer över Costa Blanca.

Ta en tripp till Elche

Elche är den näst största staden på Costa Blanca efter Alicante med 230.000 invånare och centralorten ligger 15 km från kusten. I Elche tillverkas 40 % av de skor som görs i Spanien och här finns ett enormt industriområde 7 km utanför stan med 700 företag, de flesta med anknytning till textil- och skoindustrin. Ett himmelrike för outlet shopping och en fantastisk finale på våran city break.

Elche har även den största palmlunden i Europa, planterad av de första muslimerna som bosatte sig här under tidig medeltid. Det finns 200 000 träd, varav de flesta är Phoenix dactylifera, som inte fanns i Spanien förrän det introducerades av morerna.

Ta en båttur till ön Tabarca

Runt hamnen i Alicante finns ett fåtal företag som erbjuder båtturer. Detta kan vara en kort katamaranskryssning i havet intill staden. Om man vill göra en heldag bör ni definitivt överväga en resa till ön Tabarca.

Det är bara ett par kilometer utanför kusten i söder, men känns som en annan värld. Det finns ett litet muromgärdat samhälle på Tabarca med samma typ av vitkalkade hus och blå fönsterluckor som ni ser i Alicantes gamla stad. Här finns det inget behov av bilar eller några andra moderna fordon. Kolla in den lilla kyrkan St. Peter och St. Paul och gå genom öns glesa landskap för att se fyren.

Fota vackra Casa Carbonell

Byggt av en framgångsrik lokal entreprenör i början av 1920-talet, är Casa Carbonell ett av La Explanadas framstående landmärken. Besökare av staden skulle förlåtas om de trodde att det var ett kungligt palats eller någon slags storslagen kommunal byggnad men det var byggt som ett hem.

Dess gammaldags arkitektur, klassiska detaljer och läge vid vattnet gör det till ett populärt fotomål i staden. Här finns nu butiker och restauranger på bottenvåningen, kontor på andra och lyxlägenheter på de två översta våningarna.

Slutsummering – Restips Alicante

Spanien är ju även fotbollen land med kända lag från Valencia och Barcelona. Fotboll är verkligen en sport som för folk samman i glädje. Ingen har väl undgått att vår egen Zlatan nyss köpt en del av det kända Svenska fotbollslaget Hammarby. Hur man än väljer att fira sin semester är huvudsaken att den ger glädje. Jag själv ser fram mot att ligga på beachen och relaxa i Alicante om några veckor.

Vive la vacation!

 

  1. Oj så bra me många tips men ja det är verkligen så fint där
    Fin 1advent kram ullie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024