fbpx

Resa Nya Zeeland – 5 platser ni bör besöka

Att göra en Nya Zeeland resa är nog på the bucket list för många nomader därute. En av grundarna till denna sidan kom från Nya Zeeland och han längtade alltid tillbaka sa han, när han flyttat till mörka kalla Sverige. Det är dessutom sommar när vi har vinter på andra sidan jordklotet. Så all orsak att göra en resa till Nya Zeeland på vintern alltså.

LÄS MER: Besök Gunnebo slott i Mölndal

I detta inlägg tipsar vi 5 platser i Nya Zeeland som alla bör besöka om ni besöker detta magiskt vackra sagoland!

Resa till Nya Zeeland – 5 tips

Cape Reinga

Cape Reinga – längst upp på nordön

Bilder från Nordön på Nya Zeeland

02-1 Northland New Zealand

1. Abel Tasman National Park

Att besöka Abel Tasman på Sydön, är som att kliva in i Thailand. De fantastiska kustlinjerna och det azurblå vattnet känns som att de hör hemma i tropikerna, inte Nya Zeeland. Vandringen är underbar, med enorma ormbunkar, massiva, rika träd och ett varmt klimat. Det är också hus till Abel Tasman Coastal Stroll, en 60-kilometer (37-mil) vandring som är en av de 9 stora promenaderna i Nya Zeeland.

Parken täcker över 23 876 hektar (59 000 acres), och även om det är landets minsta nationalpark finns det mycket att se här. Om du vill utforska parken utanför dess vandringsleder, hyr en kajak. På så sätt kan du gå till de små vikar och stränder som gör området så speciellt. Heldagstjänster börjar på cirka 85 NZD, eller så kan du gå med på en leds kajakpaddlingsutflykt från 130 NZD.

Parken är bäst som en övernattnings- eller flerdagarsresa eftersom det är för mycket från Nelson för att verkligen göra det rättvisa på en studieresa.

Tane Mahuta - God of the forest

Tane Mahuta – Skogens gud

The Bay of Islands

The Bay of Islands

90 mile beach near where I grew up. Note: No tourist hotels here (thankfully!)

90 mile beach nära där jag växte upp. OBS: Inga fula, betonggjorda turisthoteller här – tack och lov!

07 One tree hill, Auckland New Zealand

2. Glaciärvandring på Fox och Franz Josef

Alla kollar in Franz Josef av en anledning: glaciärerna. Att vandra på glaciärerna nedanför lever upp till hypen och är en extraordinär upplevelse. Eftersom glaciärerna har minskat och smälter snabbt på grund av klimatförändringar har glaciärgrottorna och även promenader stängts av.

För närvarande är det enda sättet att vandra på glaciärerna för närvarande med hjälp av heli-vandring (en halv- eller heldags helikopter/vandringsupplevelse). De är dyra (485-499 NZD) men helikopterresan, vandringen och även hela upplevelsen är värda kostnaden.

3. Vandring i Tongariro Alpine Crossing

Denna 19 kilometer långa vandring anses vara den mest effektiva dagsturen i hela Nya Zeeland och genomkorsar legendariskt landskap när den slingrar sig genom Tongariro National Forest, ett världsarv (märkt för både sitt naturliga och kulturella värde) ). Bland de stora promenaderna i Nya Zeeland tar kursen dig också via där de sköt Mordor i Sagan om ringen. Det är lätt delvis (början och slutet) samt brant i andra (särskilt delen efter ”Mount Ruin”) så du får en bra blandning av problemgrader.

Ändå, även om du inte är en stark vandrare, slutförs Tongariro Crossing snabbt på en dag (det tar vanligtvis mellan 6-8 timmar).

Rangitoto Island (an extinct volcano), Auckland CIty

Rangitoto Ö (en gammal vulkan), Auckland

Auckland - City of Sails

Auckland

 

4. Hike i Tongariro Alpine Crossing

Denna 19 kilometer långa vandring anses vara den bästa dagsvandringen i hela Nya Zeeland och genomkorsar ett episkt landskap när den slingrar sig genom Tongariro National Park, ett världsarv (utsett för både sin naturliga och kulturella betydelse). En av de stora promenaderna i Nya Zeeland, stigen tar dig också genom där de filmade Mordor i Sagan om ringen. Det är lätt i delar (början och slutet) och brant i andra (särskilt delen efter ”Mount Doom”) så du får en bra blandning av svårighetsnivåer.

Men även om du inte är en stark vandrare (och det är jag inte) är Tongariro Crossing enkelt att slutföra på en dag (det tar vanligtvis mellan 6-8 timmar).

Mt. Ngaruahoe, high on the volcanic plateau

Mt. Ngaruahoe

12 Rotorua New Zealand

Plenty of geysers in Rotorua

Rotorua

14 Waterfall New Zealand

Besök mysiga huvustaden Wellington

Alla pratar om Auckland, men den faktiska magin händer i Wellington huvudstaden. Stilen, fascinerande väggmålningar och även mångsidig atmosfär ger denna stad en funky personlighet. Wellington är en stad med personlighet.

Den har ett poppigt nattliv, massor av konstgallerier, underbar mat, underbara kaféer, en fantastisk hamn (som bäst ses från Mount Victoria, som glömmer hela staden), samt är bekvämt gångbart. Se till att besöka några av de förstklassiga och hyllade gallerierna som Museum of Wellington och Te Papa, Nya Zeelands nationalgalleri.

The last Samurai was filmed here - Mt.Taranaki

Den Sista Samurai inspelades här – Mt.Taranaki

The capital - Wellington

Huvudstaden – Wellington

Sydön

Norway isn't the only place in the world with fiords - Fiordland National Park

Norge är inte det enda stället på jorden med fjordar – Fiordland National Park

18 Lake Tekapo New Zealand

19 Southern Alps New Zealand

Berg berg så långt ögat når Nya Zeeland har därför mycket gemensamt med vårt kära grannland Norge med alla alptoppar.

Pancake Rocks (Punakaiki)

Pankakaklippor (Punakaiki)

 

24 Near Christchurch New Zealand

Makalösa vyer är ej en sällsynt syn i ett av världens vackraste länder :)

25 Glacier New Zealand

26 South ISland New Zealand

The Milford Track - a bush trek over several days with some of the world's most amazing scenery.

The Milford Track.

 Slutsummering – Resa Nya Zeeland

Som ni ser har Nya Zeeland massor av upplevelser att erbjuda. Inte konstigt han som var med och grundade Inredningsvis vill åka tillbaka, mer magiskt land får man leta länge efter!

/Maria

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis